Top 5 excursies vanuit Manilla

Vanuit Manilla zijn er vele excursies
Vanuit Manilla zijn er vele excursies

De Filipijnen bestaat uit 7.107 eilanden. De grootste twee eilanden zijn Mindanao en Luzon. Deze twee eilanden vormen twee derde van de totale oppervlakte van de Filipijnen. Manilla is de hoofdstad van de Filipijnen en ligt op het eiland Luzon. Vanuit Manilla kun je veel leuke excursies inplannen. Bij deze excursies kun je de prachtige Filipijnse historie en natuur ontdekken. Maar wat zijn nu de leukste excursies die je kunt doen vanuit Manilla? Dat hebben wij voor jou uitgezocht in onze ‘Top 5 excursies vanuit Manilla’.

Heb je weinig kennis van Filipijnen? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

5. Hidden Valley Spring

Hidden Valley Spring is een vulkanische krater die duizenden jaren oud is. Deze krater is 110 hectare groot en ligt ten zuiden van Manilla. Met de auto is dit ongeveer 2,5 uur rijden. Op en rondom de krater is er schitterende natuur zoals natuurlijke waterbronnen, wilde orchideeën, ongerepte bossen en een mooie waterval. Het natuurgebied is eigendom van een privéresort, maar het is opengesteld voor dagtoerisme.

In de omgeving van Hidden Valley Spring groeien prachtige wilde orchideeën
In de omgeving van Hidden Valley Spring groeien prachtige wilde orchideeën

4. Villa Escudero plantage

Villa Escudero plantage is een villa gelegen op het platteland van San Pablo City, op ongeveer 2 uur rijafstand van Manilla. Je kunt het Filipijnse plattelandsleven ervaren door een ritje te maken op een kar die wordt getrokken door buffels. Zo kun je de speciale palmbomen van de plantage en de groene akkers zien. Daarnaast is er ook een museum waar je artefacten kunt zien uit de Tweede Wereldoorlog en artefacten van toen de Filipijnen een Spaanse kolonie was.

Een ritje maken op een kar getrokken door buffels
Een ritje maken op een kar getrokken door buffels
Vraag gratis een offerte aan

3. Historische Corregidor eiland

Ten westen van Manilla, op ongeveer 48 kilometer afstand, ligt het historische Corregidor eiland. Dit eiland diende vroeger als bewakingsfort van de baai van Manilla. Het eiland dankt haar bekendheid aan de laatste wereldoorlog. De Verenigde Staten en Japan vochten in deze oorlog namelijk om het bezit van Corregidor eiland. Op het eiland kun je veel barakken zien, maar ook munitietunnels, luchtafweergeschut en gedenkmonumenten.

Een kanon op het historische Corregidor eiland
Een kanon op het historische Corregidor eiland

2. Pagsanjan rivier en watervallen

De Pagsanjan rivier en watervallen liggen ten zuiden van Manilla op 2,5 uur rijafstand. Je kunt de watervallen vanuit een kano bekijken. Spectaculaire stroomversnellingen nemen je mee als je langs de watervallen kanoot. Daarnaast kun je bij de watervallen zwemmen of je kunt met een vlot onder de watervallen door varen. Ook als je geen waaghals bent kun je genieten van de prachtige omgeving. Onder andere van het uitzicht op de indrukwekkende steile rotswanden. Een leuk weetje is dat enkele scenes uit de film ‘Apocalypse Now’ zijn opgenomen bij de Pagsanjan rivier en watervallen.

De Pagsanjan rivier hier kun je uitstekend kanoen
De Pagsanjan rivier hier kun je uitstekend kanoen

1. Taal vulkaan en wandeling naar het kratermeer

Gelegen op een eiland in het Taalmeer, ten zuiden van Manilla ligt de Mount Taal. Het is ongeveer 2 uur rijden om bij het Taalmeer te komen. De Taal is een vulkaan die nog steeds actief is. Dit kun je merken aan de stoom die uit de aarde komt. De top van de vulkaan kun je te voet bereiken, dit duurt ongeveer 1 uur. Als je op de top van de vulkaan bent heb je een schitterend uitzicht op het kolkende kratermeer en de omgeving van de vulkaan.

De Taal vulkaan is nog steeds actief
De Taal vulkaan is nog steeds actief

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen