Kutaisi

Bagrati kathedraal Kutaisi, GeorgiŽ
Bagrati kathedraal Kutaisi, GeorgiŽ

Kutaisi is gelegen aan de rivier de Rioni en is de belangrijkste bestemming in Imeretië, in het midden van Georgië. Na Tbilisi is Kutaisi de grootste stad van het land. Deze stad doet wel provincialer aan en is slechter onderhouden maar is zeker een bezoek waard.

Heb je weinig kennis van GeorgiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Kutaisi
Plaatsen in de buurt van Kutaisi (GeorgiŽ) :
 • Poti (87 km)
 • Batumi (110 km)
 • Tbilisi (182 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Kutaisi

  Bagratikathedraal (Kutaisi)

  Bagratikathedraal
  Bagratikathedraal
  Kaart met locatie Bagratikathedraal

  De ruïnes van de Bagratikathedraal zijn de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad Kutaisi. De kathedraal werd in de eerste jaren van de 11e eeuw gebouwd door koning Bagrat III. De kathedraal werd verwoest door Ottomaanse troepen in de 17e eeuw. Nadat de kathedraal deels gerestaureerd was werd hij samen met het Gelatiklooster door UNESCO op de Werelderfgoedlijst gezet. Nog steeds wordt het gebouw door veel pelgrims en toeristen bezocht en worden er af en toe erediensten gehouden.

  Gelatiklooster (Kutaisi)

  Gelatiklooster
  Gelatiklooster
  Kaart met locatie Gelatiklooster

  Het Klooster van Gelati staat in de buurt van de stad Kutaisi. Dit klooster is oosters-orthodox en werd in 1106 gebouwd door de koning van Georgië: David de Bouwer. Het Gelatiklooster was een van de beroemdste onderwijskundige en culturele centra van het oude Georgië. De beste wetenschappers, theologen en filosofen werkten aan de academie, uit deze tijd stammen de vele muurschilderingen en manuscripten in het klooster die uit de middeleeuwen bewaard zijn gebleven. In 1994 werd het klooster aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO toegevoegd.


  Museum voor Geschiedenis en Etnografie (Kutaisi)

  Museum voor Geschiedenis en Etnografie
  Museum voor Geschiedenis en Etnografie
  Kaart met locatie Museum voor Geschiedenis en Etnografie

  In het centrum van Kutaisi bevindt zich het Museum voor Geschiedenis en Etnografie. Hier vind je een grote collectie van voorwerpen uit het stenen, bronzen en ijzeren tijdperk. Een schedel en klauwen van de uitgestorven holenbeer beschermt de toegang tot het museum. Zalen met sieraden, wapens en kleding uit verschillende tijdperken vormen een indrukwekkend geheel. Het pronkstuk van het museum is een zaal met bewerkte zilveren en gouden voorwerpen.


  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van GeorgiŽ bekijken.

  Vervoer

  Georgië kent een redelijk uitgebreid spoorwegennetwerk, maar de treinen rijden behoorlijk langzaam. Het meest gebruikte vervoermiddel is de (mini)bus maar je kunt je ook goed met de taxi reizen. Houdt er wel rekening mee dat de Georgiërs aardig roekeloos rijden. Huur je zelf een auto, neem er dan wel één met vierwielaandrijving.

  Geschiedenis

  Uit archeologische vondsten blijkt dat Kutaisi vanaf de 8e eeuw voor Chr. de hoofdstad was van het rijk Colchis. Dit houdt in dat de stad al vele eeuwen bewoond wordt. Van 978 tot 1122 na Christus was Kutaisi de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk van Georgië, en vanaf de 15e eeuw tot 1810 was het de hoofdstad van het Imeretian Koninkrijk. In 1508, werd de stad veroverd door Selim I. Voor de onafhankelijkheid van Georgië, in 1991, was Kutaisi was een belangrijk industrieel centrum. Na de onafhankelijkheid volgde een economische ineenstorting van het land met als gevolg dat veel inwoners de stad verlaatte en in het buitenland zijn gaan werken.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Kutaisi