Antigua

Vallei van Antigua, Guatemala
Vallei van Antigua, Guatemala

Antigua ligt niet ver van de hoofdstad Guatemala-stad. De stad is gelegen in de vallei van Panchoy, onder de Volcán de Agua, en is de hoofdstad van het departement Sacatepequez. Antigua heet officieel Antigua Guatemala. Antigua was de hoofdstad van Guatemala van 1543 tot 1776. Antigua is een van de oudste en mooiste steden van Zuid- en Midden-Amerika. Met zijn koloniale bouwstijl, zijn overzichtelijke omvang en typische marktjes, is Antigua een grotere toeristische trekpleister dan de hoofdstad. Elk jaar worden er tijdens de Goede Week (Semana Santa) vele evenementen georganiseerd zoals bloementapijten (alfombras) en processies door de gezellige straatjes. Antigua is ook bekend om de jade die er verkocht wordt.

Heb je weinig kennis van Guatemala? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Antigua
Plaatsen in de buurt van Antigua (Guatemala) :
 • Guatemala-stad (23 km)
 • Panajachel (50 km)
 • Chichicastenango (59 km)
 • Quetzaltenango (90 km)
 • Flores (118 km)
 • Tikal (319 km)
 • Ervaringen

  op 23 augustus 2019 plaats: Antigua, reisperiode: juli 2019

  Prachtige koloniale stad tussen de vulkanen. De meeste toeristen starten hier hun reis in guatemala en dat is heerlijk. Lekker slenteren door de prachtige straatjes en s avonds heerlijk eten in een van de vele restaurantjes. Na het verwerken van de jetleg kan er volop actief een vulkaan beklommen worden.

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 9
  • Cultuur 9
  • Restaurants 10
  • Bezienswaardigheden 10
  • Inwoners 10
  • Ligging 9
  op 19 maart 2017 plaats: Antigua, reisperiode: februari 2017

  Guatemala is een geweldige ervaring, erg veel natuur en cultuur, erg aardige mensen, een fantastische ervaring. Onze vakantie was geen strandvakantie en uitgaan daar hadden we geen tijd voor. Vaak vroeg op voor bijzondere zonsopgang en vogels.

  • Algemeen 10
  • Cultuur 10
  • Restaurants 9
  • Bezienswaardigheden 10
  • Inwoners 10
  • Ligging 10

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Antigua

  ChocoMuseo Antigua (Antigua)

  ChocoMuseo Antigua
  ChocoMuseo Antigua
  Kaart met locatie ChocoMuseo Antigua

  In het ChocoMuseo kun je kennis maken met het overheerlijke product chocolade. Dit museum heeft verschillende vestigingen in Midden-Amerika waaronder in Granada, Nicaragua, Cusco en Lima in Peru en in Punta Cana op de Dominicaanse Republiek. In Antigua is het museum gelegen korte afstand van het centrale plein. Leer hier alles over de cacaoboom en zijn ecosysteem en cacao als gezond superfood. Ook kun je verschillende chocoladeworkshops volgen.

  Klooster van San Francisco (Antigua)

  De Franciscaner monnik Hermano Pedro de San José de Betancourt (1626 - 1667) werkte in het klooster van San Francisco in Antigua en was begaan met het lot van de zieken en hulpbehoevenden. In 2002 is hij door Paus Johannes Paulus II heilig verklaard. Zijn graf is een bedevaartsoord en staat naast de kerk van San Francisco. In Antigua is tevens een hospitaal voor de armen dat zijn naam draagt.

  Museum La Azotea (Antigua)

  Museum La Azotea
  Museum La Azotea
  Kaart met locatie Museum La Azotea

  In een plaatsje vlak bij Antigua, genaamd Jocotenango, bevindt zich het museum La Azotea. In het museum bevinden zich oude muziekinstrumenten die de Maya's gebruikten, zoals drumstellen, fluiten en het nationale instrument van Guatemala, de Marimba. In de omgeving bevinden zich verschillende koffieplantages. In het museum leer je alles over de koffieteelt van Guatemala. Je kunt ook deelnemen aan een koffieproeverij.   


  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Guatemala bekijken.

  Geschiedenis

  Antigua werd onder de naam Santiago de los Caballeros in 1543 door de Spaanse veroveraars gesticht als hoofdstad van de Kapiteinsgeneraliteit Guatemala, een bestuurlijk onderdeel van het vicekoninkrijk Nieuw-Spanje. Rond 1700 werd de bevolking al op 70.000 inwoners geschat. De stad werd echter meerdere malen door epidemieën getroffen. Ook diverse aardbevingen eisten hun tol. Met name in 1773 werden grote delen van de stad in puin gelegd. Na deze aardbevingen werd de hoofdstad in 1776 officieel verplaatst naar het veiliger geachte Guatemala-stad, waarna de naam van Santiago de los Caballeros veranderde in "La Antigua Guatemala" (het oude Guatemala).

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Antigua