Mount Fuji, hoogste berg van Japan

Besneeuwde toppen van berg Fuji
Besneeuwde toppen van berg Fuji

Mount Fuji, ook wel Fujiyama of Fuji-san genoemd, is met 3.776 meter de hoogste berg van Japan. Naast Mount Tate en Mount Haku is het één van de 'Drie Heilige Bergen' van Japan. Op de berg bevindt zich de krater van de actieve Fuji vulkaan, die voor het laatst tot uitbarsting kwam in 1707. De berg staat bekend om zijn symmetrische top en geldt als symbool van Japan. Mount Fuji is dan ook een populair onderwerp voor schilderijen, foto's en talloze wandelingen en beklimmingen.

Mount Fuji is een stille vulkaan en wordt gezien als heilige berg en wordt nog altijd aanbeden door de Japanse bevolking. De berg is onderdeel van de UNESCO wereld erfgoed lijst als cultureel erfgoed van Japan. De Fuji ligt op ongeveer 100 kilometer van Tokyo en wordt daardoor vaak als excursie bezocht vanuit deze stad. De Fuji is vanaf een afstand al echt spectaculaire om te zien vanwege de enorme hoogte en op hele heldere dagen kan je berg zelfs al vanuit Tokyo zien liggen. Je kunt de Fuji bezoeken waarbij je naar het 5e station gaat met een waanzinnig uitzicht op ongeveer 2300 meter hoogte. Echte dare-devils kunnen Mount Fuji ook beklimmen. We laten je in dit artikel zien hoe het werkt. 

Heb je weinig kennis van Japan? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Beklimming van Mount Fuji

De eerste die ooit de berg beklom is een, helaas naamloze, monnik. Dit was in het jaar 663. Vandaag de dag wordt Mount Fuji jaarlijks door 200.000 mensen van over de hele wereld beklommen. De beste maanden voor deze tocht zijn juli en augustus, terwijl het tussen oktober en mei, omwille van het koude, winterachtige weer, sterk wordt afgeraden. Om de toeristen tegemoet te komen heeft de berg 10 stations waar je een aantal voorzieningen aantreft en even kunt rusten. Het 1e station is het vertrekpunt vanaf de voet van de berg. Het 10e en laatste station is gelegen op de top van Mount Fuji. De meeste bezoekers vertrekken echter vanaf het 5e station, waarvan er 4 zijn aan verschillende kanten van de berg. Deze stations liggen op ongeveer 1400 tot 2400 meter boven zeeniveau en markeren het begin van de echte klim. De paden naar de top zijn namelijk vanaf de 5e stations niet meer bestraat.

Genieten van de zonsopkomst

Het grootste deel van de bezoekers tracht de top van Mount Fuji te bereiken bij zonsopkomst. De beste manier om dit te doen is door tot het 7e of 8e station te klimmen en daar vervolgens te overnachten in één van de vele hutjes die je op deze hoogte vindt. Eén overnachting kost ongeveer 5000 Yen (€40), voor één overnachting inclusief twee maaltijden betaal je 7000 Yen (€56). Vanuit de hutjes vervolg je je tocht al vroeg in de morgen om tegen 5 uur de zon op te zien komen.Mount Fuji is goed te combineren met Hakone omdat dit gebied ook het beginpunt is van wandelingen naar Mount Fuji. Hakone is een dorpje, maar meestal als men over Hakone spreekt, wordt het hele vulkanische gebied bedoeld met warmwaterbronnen (Onsen). Het is voor de Japanners zelf ook een populair gebied en een van de best bezochte bestemmingen van Japan. Je kunt hier mooie wandeltochten maken, hotsprings en geisers en bijzondere tempels bezoeken waarbij je overal het prachtige uitzicht op de mount Fuji hebt.   Vraag gratis een offerte aan

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

5 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen