Slapen in een Ryokan in Japan

Ryokan
Ryokan

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

Wanneer je van plan bent om in Japan op vakantie te gaan zijn er genoeg hotels waar je uit kunt kiezen. Van super de luxe hotels tot hostels, je vindt er alles. Maar wist je dat je in Japan ook in een traditionele Ryokan kunt verblijven? In een Ryokan kun je de traditionele levensstijl en gastvrijheid van de Japanse bevolking zelf meemaken.

Heb je weinig kennis van Japan? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Wat is een Ryokan?

Een Ryokan is de Japanse vorm van een familiehotel of pension, welke geheel in de Japanse stijl is gebouwd en ingericht. De eerste Ryokans zijn ontstaan in het zogeheten edo-tijdperk (1603-1868). In die tijd boden de Ryokans reizigers al een kamer met matten en een gemeenschappelijk bad. Tevens was er een algemene ruimte aanwezig waar men zich kon ontspannen in hun kimono. Dit is tegenwoordig eigenlijk niet veel veranderd. Wanneer je de Ryokan binnenkomt moet je je schoenen uitdoen en trek je pantoffels aan. Echter, wanneer je een van de kamers betreedt moeten de pantoffels weer uit en loop je dus op blote voeten. In zo'n kamer staat vaak een laag tafeltje en liggen er dunne matrassen, futons genaamd. Meestal moet je deze matrassen zelf tevoorschijn halen wanneer je gaat slapen. Moderne Ryokans hebben tegenwoordig wel eens een televisie, maar vaak is dit niet het geval. Bijzonder is dat de kamers van de Ryokan niet op slot kunnen. Hier moet je je echter niet druk om maken, dit is gebruikelijk.

Ryokan kamer
Ryokan kamer


Onsen

In een Ryokan is het gebruikelijk dat men zich voor het diner baadt. Dit kan in een van de gemeenschappelijke baden met temperaturen van vaak 40 graden. Het hete water werkt reinigend en het zorgt voor totale ontspanning. Deze heetwaterbaden worden ook wel 'onsen' genoemd. De meeste Ryokans in Japan beschikken over een eigen warmwaterbron die deze onsen verwarmt. Aan het baden zit een heel ritueel verbonden en het is belangrijk dat je de regels volgt. Zo moet je eerst op een krukje plaats nemen, waar je jezelf grondig inzeept en schoon schrobt, om jezelf vervolgens af te spoelen met de tuinslang. Pas daarna mag je plaatsnemen in het hete water van de onsen. De onsen zijn vaak niet privé, maar wel gescheiden. De vrouwen en mannen zitten dus apart.

Onsen
Onsen
Vraag gratis een offerte aan

Kledij

Tijdens je verblijf in een Ryokan is het de bedoeling dat je de yukata draagt die je krijgt bij aankomst in de Ryokan. De yukata is een traditioneel gewaad in dezelfde stijl als een kimono. De yukata is echter een stuk lichter. Een yukata dient zowel als badkleding en loungekleding en kan het hele verblijf gedragen worden, ook bij het diner en ontbijt. De kledingset van een Yukata bestaat uit het gewaad zelf, een riem, een 'yukata jas' en soms sokken. De 'yukata jas' kan gedragen worden wanneer het buiten koud is.

Yukata
Yukata

Verblijven in een Ryokan

Een nacht in een Ryokan verblijven wanneer je in Japan bent is een echte aanrader. Bij geen enkele andere vorm van overnachten krijg je zoveel te zien van de Japanse tradities en gastvrijheid. Het overnachten in een Ryokan is vaak redelijk prijzig vergeleken met een hotelkamer, maar doe het zeker één nacht wanneer je in Japan bent. Het diner en het ontbijt in de Ryokan zit wel bij de prijs inbegrepen. Het diner is eigenlijk altijd 'kaiseki ryori': Japanse haute cuisine. Het ontbijt is vaak ook traditioneel Japans, al hebben sommige Ryokans de mogelijkheid voor toeristen om een internationaal ontbijt te bestellen met toast, koffie en thee. Één ding is zeker: een overnachting in een Ryokan moet je meegemaakt hebben.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

8 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,1

Gerelateerde artikelen