Reizen in... Japan

Berg Fuji, Japan
Berg Fuji, Japan

Azië is over het algemeen een zeer veilig continent om te reizen, zo ook Japan. Japan is een land wat vaak bezocht wordt door toeristen of zakenreizigers en is zelfs één van de veiligste bestemmingen ter wereld. Hoewel het met regelmaat voorkomt dat Japanners geen Engels praten, zijn de meeste mensen ontzettend vriendelijk en behulpzaam. De criminaliteit ligt erg laag in Japan, en is zeker niet iets waarover reizigers zich druk over hoeven te maken. Het is natuurlijk logisch om op te letten net zoals waar ook dan in de wereld, maar het komt zelden voor dat reizigers zich in dit schitterende land niet veilig voelen.

Heb je weinig kennis van Japan? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Gezondheid

De gezondheidszorg is in Japan erg goed georganiseerd, en behoort tot de beste in de wereld. Het verpleegkundig personeel is hier vakkundig opgeleid, en het niveau is vergelijkbaar met Europeaanse maatstaven. Het is hier echter wel een stuk duurder, dus is het van belang om een alles dekkende reisverzekering af te sluiten wanneer er een reis naar Japan gepland wordt. Er zijn geen speciale voorzorgsmaatregelen of vaccinaties aanbevolen voor een bezoek aan Japan, maar overleg voor de zekerheid altijd met je huisarts of de GGD. Eten en drinken wordt als veilig beschouwd, zelfs water uit de kraan kun je drinken. Wil je toch zekerheid over het water, koop dan flessen water.

Belangrijke telefoonnummers

Ambulance/brandweer: 119
Politie: 110 Vraag gratis een offerte aan

Alleen reizen

Zoals gezegd is Japan zeer veilig voor toeristen. Alleen reizen is ook erg veilig, zelfs als vrouw zijnde. Belangrijk is echter wel om dezelfde voorzorgsmaatregelen te nemen en op je hoede te blijven, net als in andere landen waar je op bezoek gaat. Vermijd afgelegen, lege straten, let op je spullen en loop niet teveel met je kostbaarheden te koop. Wat wel een obstakel kan vormen, is de taalbarrière, met name als je alleen reist. Engels wordt niet als vanzelfsprekend gesproken.

Een paar tips om het reizen in Japan in je eentje makkelijker te maken:

– Zorg dat je ten alle tijde een gedetailleerde kaart van de omgeving bij je hebt
– Zorg dat je een schema hebt van de trein en metro; met name in Tokio zijn de JR Yamanote Line en metro belangrijk
– Wanneer je buiten Tokio reist, zorg ervoor dat je een kaart hebt zodra je op de plek van bestemming arriveert
– Bestudeer de kaart van tevoren om enigszins een indruk te hebben van waar je je bevindt
– Blijf zoveel mogelijk op de meest toegankelijke straten en wegen, dwaal niet te ver af
– In Tokio en omgeving worden veel namen en omschrijvingen nog in Romaanse letters geschreven, maar naarmate je verder hiervandaan gaat, kom je alleen nog Japanse tekens tegen. Zorg dat je een taalboekje bij je hebt om deze eventueel te kunnen ontcijferen
– Zorg dat je altijd contant geld bij je hebt, het liefst al voor vertrek naar Japan. Geld wisselen kan soms lastig zijn en creditcards worden niet overal geaccepteerd
– Eten of je neus snuiten in het openbaar kan als onbeschoft en respectloos beschouwd worden, tenzij eten wordt verkocht tijdens bijvoorbeeld een lange reis.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen