Beste reistijd Japan: vliegtijd & beste maand

Groene bergen in Japan
Groene bergen in Japan

In het oosten van Azië33travel/"> vind je het eilandenrijk Japan ook wel Nippon of Nihon genoemd. Vertaald betekent het 'oorsprong van de zon'. Het is dan ook niet raar dat de rode stip op de vlag van Japan, de zon voorstelt. Het land telt meer dan 3.000 eilanden en meer dan 126 miljoen inwoners. Maar liefst 13 miljoen hiervan wonen er in de hoofdstad Tokio. Steden die misschien ook wel een belletje doen rinkelen zijn bijvoorbeeld Yokohama, Kobe, Kawasaki en Hiroshima. Japan staat natuurlijk bekend om zijn keuken waar voornamelijk vis op het menu staat, maar ook de natuur in Japan is prachtig. Zo zijn er heel veel tempels die je kunt bezoeken en kun je er alles leren over zijn cultuur en religies. Japan is een veelzijdig land met bergachtige landschappen, panoramische uitzichten, indrukwekkende steden en een rijke cultuur. Om een reis te plannen naar het land is het handig om te weten wat de beste reistijd is. Wij hebben het voor je uitgezocht.

Bunkaru theater, Japan
Bunkaru theater, Japan

Heb je weinig kennis van Japan? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Weer en klimaat

Doordat Japan uit een groot oppervlakte bestaat verschilt het klimaat in het gehele land. Zo kan het in het noorden in de winter -40ºC worden en zomers niet veel warmer dan ongeveer 20ºC. Ga je naar het zuiden dan zijn de temperaturen veel aangenamer met ongeveer 15ºC in de winter en 30ºC in de zomer. Gedurende het hele jaar kun je overal in Japan regen verwachten, maar vooral in de zomer regent het er meer dan 's winters. In de wintermaanden zijn grote delen van de bergen in Japan bedekt met sneeuw. Je kunt hier dan ook uitstekend skiën in die tijd. In juli begint het orkaanseizoen (Japanners noemen dit ook wel tyfonen). Deze orkanen ontstaan boven het warme water van de Grote Oceaan. Het is niet precies te zeggen hoe groot de kans is dat Japan getroffen wordt door een orkaan. Wanneer je in het noorden bent, hoef je er echter niet bang voor te zijn. De meeste orkanen die Japan treffen, trekken over de Ryuku-eilanden. Tussen juli en november hebben deze eilanden last van zware stormen en veel regenval. Naast kans op orkanen is er in deze tijd ook grotere kans op aardbevingen. De beste reistijd naar het noorden is tussen mei en oktober, ga je liever naar het midden en zuiden van Japan dan reis je het best tussen april en oktober. Hierdoor kun je de meeste neerslag en lage temperaturen vermijden.

Asahidake, Japan
Asahidake, Japan

Vliegtijd Japan

Hemelsbreed is de afstand van Nederland naar Japan zo'n 9.000 kilometer. KLM heeft een rechtstreekse vlucht naar Tokyo, hier doe je zo'n elf uur over. Maar de meeste maatschappijen vliegen met tussenstop, gemiddeld duurt het dan 25 uur voor je Japan kunt gaan verkennen. In de zomer moet je je horloge 7 uur vooruit zetten en in de winter 8 uur. Japan kent zelf geen verschil tussen zomer en wintertijd. De meest ideale tijd om te landen is dan rond 18:00 uur Nederlandse tijd. Zo kun je 's avonds nog je verblijfplaats verkennen maar hoef je ook niet meer lang te wachten om je bed in te duiken. Wanneer je rond een 'normaal' tijdstip gaat slapen zul je sneller over je jetlag heen zijn.

Geisha vrouwen
Geisha vrouwen


Vraag gratis een offerte aan

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen