Top 5 mooiste vuurfestivals in Japan

Fakkels bij het Kurama Fire Festival
Fakkels bij het Kurama Fire Festival

Japan is een land van vele oude tradities. Deze worden gekoppeld aan festivals die door het hele jaar heen gevierd worden. De thema's van festivals zijn veelal terug te voeren op tradities uit de landbouw zoals het planten- en oogsten van rijst. Ook worden er festivals georganiseerd om zich te weren tegen de goden die de oogst zouden kunnen verpesten en om te bidden voor meer geluk. Een aantal van deze festivals hebben als thema "Vuur" of worden gehouden in de periode rondom de bloesem in de zogenaamde "bloesemfestivals". 

Heb je weinig kennis van Japan? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

De vuurfestivals van Japan: In Japan is het een ritueel om dingen te verbranden om iets te eren of te vieren. Er zijn dan ook ontzettend veel verschillende vuurfestivals die jaarlijks plaatsvinden in steden als Tokyo en Kyoto, maar ook in kleinere steden als Nara. Als je een van deze festivals bezoekt, ben je er zeker van iets spectaculairs te zien. Ze zijn in Japan niet bang van een beetje vuur! De 5 mooiste vuurfestivals in Japan hebben wij voor jou op een rijtje gezet van 5 naar 1: 

5. Kurama Fire Festival

Dit evenement vindt plaats in Kyoto, bij de Yuki-jinja Shrine. Vanaf 6 uur 's avonds kun je de parade aanschouwen van mensen met mikoshi's (draagstoelen) en ruim 250 fakkels. De grote fakkels wegen wel meer dan 80 kilo! Het festival eindigt meestal iets na middernacht. Het is een jaarlijks evenement dat elke 22 oktober plaatsvindt.

4. Aso Fire Festival

Het Aso Fire Festival is een vuurfestival in Kumamoto, bij de Aso Shrine, dat de hele maand maart plaatsvindt. Het hoofdevenement is het Dai Himonjiyaki op de Ojo berg op de tweede zaterdag van maart. Een groot Chinees symbool wordt op de berg weergegeven dat staat voor vuur. Daarnaast wordt er op verschillende locaties een groot stuk dood grasveld in brand gezet, zodat de grond weer vruchtbaar wordt. Verder zwaaien mensen met hun toortsen zodat er mooie vuurcirkels ontstaan.

Vuurcirkels bij het Aso Fire Festival
Vuurcirkels bij het Aso Fire Festival
Vraag gratis een offerte aan

3. Daimonji Festival

In Kyoto wordt op 16 augustus ook het Daimonji Festival (ook wel Gozan no Okuribi) gehouden. Bij dit avondevenement worden Chinese symbolen gevormd met vuur op vijf bergen rondom Kyoto. Het einde van de zomer wordt op deze manier gevierd. Tip: vanaf het hoogste punt van het Funaokayama Park heb je het mooiste panoramische uitzicht over de bergen.

Symbool op de berg bij het Daimonji Festival
Symbool op de berg bij het Daimonji Festival

2. Sagicho Matsuri

Tijdens het Sagicho Matsuri danst iedereen om je heen wild en zie je overal vuur. Op een zondagavond halverwege maart vindt dit evenement plaats. Het festival wordt ook wel het Omihachiman no Hi-matsuri genoemd. Een sagicho is een speciaal ontworpen kar met een 2 meter lange toorts en duizenden strippen rood papier. Het dier van het jaar wordt erop afgebeeld. Deze dragen ze door de stad Omihachiman in een grote parade.

Overal zie je vuur bij Sagicho Matsuri
Overal zie je vuur bij Sagicho Matsuri

1. Yamayaki Festival

Bij het Yamayaki Festival wordt een complete heuvel in brand gezet, wat het festival het meest spectaculair van allemaal maakt. Het is een nieuwjaarsfestival dat elke vierde zaterdag van januari plaatsvindt bij de berg Wakakusa vlak bij Nara. Een toorts wordt aangestoken met heilig vuur van de Kasuga Taisha Shrine. Deze wordt tot de voet van de berg gedragen door een parade boeddhistische monniken die de berg vervolgens aansteken, waarna 200 verschillende vuurwerken worden aangestoken en de hele heuvel vlamvat voor zo'n 30 minuten. Je hebt het mooiste zich op het festival vanuit de stad Nara.

Spectaculair vuurwerk bij het Yamayaki Festival
Spectaculair vuurwerk bij het Yamayaki FestivalOfferteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen