Japan: Wist je dat?

Een typisch beeld van Japan
Een typisch beeld van Japan

Japan is een eilandstaat ten oosten van het vasteland van Azië en staat bekend als een zeer interessant toeristisch land. Wat weten we al over Japan? Er wordt vaak gedacht aan de Japanse uitvindingen judo, sudoku en natuurlijk sushi. Veel reizigers worden echter getrokken door de grote steden, de prachtige natuur en bijzondere cultuur van het land. Aangezien Japan steeds aantrekkelijker wordt voor Europese reizigers hebben wij een aantal leuke, informatieve en grappige weetjes verzameld over Japan!

Heb je weinig kennis van Japan? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Wist je dat...

… Slapen op de werkvloer geaccepteerd wordt in Japan? De zogenaamde inemuri's, dit zijn powernaps, zijn enorm in opkomst in Japan. In tegenstelling tot het Westen wordt slapen op het werk in Japan niet geassocieerd met luiheid. Het betekent juist dat je uitgeput bent, omdat je te hard hebt gewerkt. Als je slaapt moet je het echter wel onopvallend gebeuren en je moet rechtop blijven zitten.

… Japanners hun eigen land 'Nihon' of 'Nippon' noemen? Over het algemeen wordt Nippon beschouwd als officiële term. Zo wordt Nippon gebruikt bij evenementen en op postzegels. Nihon en Nippon hebben dezelfde betekenis, namelijk: oorsprong van de zon.

… De hoofdstad Tokyo een van de grootste metropolen ter wereld is?

Een drukke straat in Tokyo
Een drukke straat in Tokyo


… Tokyo eigenlijk geen echte stad is? Het is namelijk een conglomeraat van steden.

… Ze in Japan aan de linkerkant van de weg rijden?

… In Japan veel mensen een waterbestendige smartphone hebben? Maar liefst 90% van de Japanse mobieltjes zijn tegenwoordig waterbestendig. Als iemand weet waarom horen wij het graag.

… Aardbevingen vaak voorkomen in Japan? Dit komt door de ligging en het feit dat het een vulkanisch eilandenboog is.

… Japanners het ongepast vinden om je neus te snuiten in het bijzijn van anderen?

… Het niet raar is als je begroet wordt met een kleine buiging in Japan? Dit is in Japan een beleefde manier om elkaar te begroeten.
Twee zakenmannen begroeten elkaar
Twee zakenmannen begroeten elkaar


… Het shintoïsme en boeddhisme de twee belangrijkste godsdiensten zijn in Japan?

… De langste tunnel ter wereld in Japan te vinden is? De Seikantunnel is bijna 54 kilometer lang! Van die 54 kilometer bevindt zich 23,5 kilometer onder de zee. De tunnel verbindt de eilanden Honshu en Hokkaido met elkaar.

… Een aantal dingen niet mogen aan tafel volgens de Japanse eetstokjes etiquette? Zo mag je de eetstokjes niet gekruist neerleggen op tafel, omdat dit de dood symboliseert. Ook de eetstokjes rechtop in een kom met rijst steken wordt niet op prijs gesteld, omdat dit een begrafenis symboliseert.

… Het in Japan 7 uur later is dan in Nederland tijdens de zomertijd? In de wintertijd is het verschil 8 uur.

… Een visa aanvragen niet nodig is voor Nederlandse paspoorthouders? Dit geldt alleen als je minder dan 90 dagen in Japan verblijft.

… Het ongeveer 11 uur duurt om vanuit Amsterdam naar Japan te vliegen?

… Japan uit heel veel eilanden bestaat? Er zijn maar liefst 6.800 kleine eilandjes naast de grote hoofdeilanden.

… Sumo worstelen de nationale sport is van Japan? Veel Japanners vinden echter vechtsporten zoals judo en karate ook erg belangrijk.

… De Japanse Yen de munteenheid is van Japan?

… Er in Japan vaak drie keer per dag warm wordt gegeten? Er wordt voornamelijk rijst gegeten, maar noedels zijn ook geliefd bij de Japanse bevolking.
Een Japanse maaltijd
Een Japanse maaltijd


… Japanse scholen bijna geen schoonmakers in dienst hebben? De leerlingen houden samen met de leraren de lokalen schoon.

… Japan een homogene maatschappij is? Dit houdt in dat er bijna geen diversiteit is in de Japanse bevolking. De meerderheid van de bevolking zijn etnische Japanners.

… Japanners wereldwijd gemiddeld het langst leven? Vooral de vrouwen worden heel oud in Japan. Dit komt waarschijnlijk door de goede genen in combinatie met een gezonde levensstijl.

… Het land vol staat met mooie tempels? In Kyoto alleen al vind je er al meer dan duizend!

… Japan zeker een land is die je moet overwegen als bestemming voor de volgende reis?

 

20 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen