Japanse Tekens

Japanse tekens
Japanse tekens

De Japanse taal behoort volgens velen tot de Altaïsche taalfamilie, waaronder ook Turks, Mongools en andere talen vallen. In het Japans zijn daarnaast ook overeenkomsten met Austronesische talen zoals het Polynesisch. Het Japans kende tot zo'n 400 na Christus geen tekens, en was een zogeheten orale cultuur. Inmiddels kent het Japans vier verschillende schriften: Kanji, Hiragana en Katakana en tegenwoordig het Romaji. Deze worden allen op school geleerd.

Heb je weinig kennis van Japan? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Schrift

Kanji is door de Japanners overgenomen uit het Chinees, en betekent “schrifttekens van Han”, wat waarschijnlijk te maken heeft met de Han-dynastie (200 voor Christus – 220 na Christus) in China. Na invoering van het Kanji bleek de Japanse taal iets complexer om alleen met Kanji uit te drukken. Zodoende werden de zogeheten 'klankalfabetten' ontwikkeld, de Hiragana en Katakanakarakters. Het Romaji is het door ons gebruikte Romeinse schrift. Sinds de Tweede Wereldoorlog wordt het Romeinse schrift in Japan op school aangeleerd.

Het Kanji alleen al kent onofficieel zo'n 50.000 tekens, waarvan een groot deel van de bevolking er maar een aantal duizend van kent. Onlangs zijn er 196 tekens toegevoegd aan het Kanji en zijn er vijf tekens geschrapt die te ingewikkeld bleken. Het Kanji telt hiermee officieel 2136 tekens.

Nederlands in het Japans

Een leuk weetje: Nederland heeft door de eeuwen heen, vanaf 1600, een goede band opgebouwd met Japan waardoor een aantal woorden en begrippen in de Japanse taal geïntegreerd zijn. Een paar voorbeelden:

Madoroso – Matroos
Bi-ru – Bier
Kokku – Kok
Ko-hi – Koffie
Hamu – Ham

Naast het Nederlands is ook het Portugees terug te vinden in de Japanse taal dankzij het contact tussen deze landen in de 16e eeuw. Inmiddels zijn er sinds een aantal jaar ook veel Engelse en Amerikaanse woorden geïntegreerd. Vraag gratis een offerte aan

Japanse tatoeage

Het tatoeëren van Japanse tekens, met name Kanji, is erg populair in onze westerse cultuur. Echter, in Japan zelf wordt het over het algemeen niet erg gewaardeerd. De meest populaire tekens zijn onder andere 'zon', 'passie', 'vriendschap' en 'eer'. De Japanse tatoeagekunst heet Irezumi, letterlijk vertaald betekent het 'pin op de huid'. Hierbij worden grote delen van het lichaam versierd met traditioneel Japanse motieven.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,7

Gerelateerde artikelen