Mooiste steden van Japan

Uitzicht op de stad Tokyo
Uitzicht op de stad Tokyo

Japan is een erg veelzijdig land. Het bestaat uit duizenden eilanden. De vier grootste eilanden zijn Shikoku, Hokkaido, Kyushu en Honshu, waarvan Honshu het hoofdeiland is. In de grote steden vind je moderne gebouwen en grote welvaart. Op het platteland is hier echter niets van te zien. Hier zijn nog veel authentieke dorpjes te vinden. Ook heeft Japan, naast de steden, mooie landschappen met meren, bossen, watervallen en vulkanen. Hier worden de mooiste steden van Japan besproken.

Heb je weinig kennis van Japan? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Tokyo

Tokyo, gelegen op het hoofdeiland Honshu en is de hoofdstad van Japan. De stad telt 13 miljoen inwoners. Tokyo is eigenlijk geen stad te noemen. Het bestaat namelijk uit 23 aan elkaar gegroeide steden. In 1923 werd Tokyo verwoest door een aardbeving. De stad was nog niet herbouwd of hij werd in de Tweede Wereldoorlog weer verwoest. Ook Tokyo kent vele kanten. In de binnenstad vind je er vooral grote gebouwen, neonlicht en clubs, maar als je zijstraatjes inslaat, kom je in kleine, rustige wijken met bonsaiboompjes uit.

Er is veel te beleven in Tokyo. Zo is de grootste discotheek van Azië er gevestigd, de Velfarre. Deze discotheek biedt ruimte voor 3.000 bezoekers. Er bevinden zich 5 dierentuinen in Tokyo: de Ueno Zoo, de Tama Zoo, Tokyo Sea Life Park, de Inokashira Zoo en Ohshima Park Zoo. Verder kun je er ook erg goed winkelen: je vindt er grote winkelcentra, specialiteitswinkels, tweedehands winkeltjes en allemaal restaurantjes en bars. In het zakencentrum van Tokyo, Shinjuku, vind je vooral veel clubs. Kortom, voor ieder wat wils.

Yasukuni tempel, Tokyo
Yasukuni tempel, Tokyo

Nikko

Nikko ligt ook op het hoofdeiland van Japan en telt 93.000 inwoners. Met de trein duurt het ongeveer twee uur voordat je van Tokyo in Nikko bent. Van vroeger uit is Nikko een bedevaartsoord voor Boeddhistische monniken. Er zijn dus ook vele bezienswaardigheden te vinden. Zo is er de heilige Shin Kyo brug. Deze eenbogige, rood gelakte brug zorgt al sinds de 17e eeuw voor een oversteek van de ene oever van de Dayagawa naar de andere oever. Als je de rivier oversteekt, wandel je over heilige grond, door een bos heen. Als je het bos uit bent, kom je bij een immense tempelstad. De gebouwen die je hier kunt zien, zijn bijvoorbeeld de Taiyuinbyo-schrijn en de Toshogu-schrijn. Dit zijn allebei mausolea. In de Toshugo-schrijn vind je onder andere allemaal Japanse houtsculpturen. Rond de gebouwen zijn allemaal mooie, Japanse paleistuinen aangelegd. Je vindt er bergachtige landschappen, meren, watervallen, wilde apen en wandelroutes.

Shin Kyo, rode heilige brug
Shin Kyo, rode heilige brug
Vraag gratis een offerte aan

Nara

Nara ligt in het zuiden van het hoofdeiland Honshu en telt 366.000 inwoners. De stad Nara is gesticht door de keizerin Genmei. Het deed toen dienst als keizerlijke woonplaats. Er is dus ook nog een keizerlijk paleis te vinden. Ook zijn er veel shintoschrijnen (heiligdommen) en boeddhistische tempels. De stad wordt, door deze bezienswaardigheden, veel bezocht door toeristen. Ook bevinden zich allemaal parken in en rond de stad. Er lopen bijvoorbeeld tamme sikaherten rond in het Narapark. Voor de inwoners van Nara zijn dit heilige dieren. In het park kun je hertenkoekjes (shika sembei) kopen om de herten te voeren.

Sikaherten in het Narapark
Sikaherten in het Narapark

Osaka

Osaka ligt in het zuiden van het hoofdeiland Honshu en telt 2,7 miljoen inwoners. In Osaka vind je veel winkels, scholen en bedrijven waardoor er overdag ongeveer een miljoen meer mensen zijn. Een veelbezochte bezienswaardigheid in Osaka is het Osaka Aquarium Kaiyukan. Hier bevindt zich het grootste aquarium ter wereld. Er zwemmen zelfs twee walvishaaien in rond. Er is ook een mini-Eiffeltoren in Osaka, de Tsutenkaku Tower. Nadat deze in de Tweede Wereldoorlog werd verwoest, werd deze, op verzoek van de bevolking, later weer opnieuw gebouwd. Je vindt er tevens een Shitennoji-tempel. Dit is een van de actief gebruikte en oudste tempels van het Japanse rijk. Er zijn niet alleen bezienswaardigheden uit het verleden. Een kijkje waard is bijvoorbeeld het Umeda Sky Building van 173 meter hoog. Dit zijn twee torens langs elkaar die verbonden worden door middel van een brug. Vanaf deze brug heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Osaka, Japan
Osaka, Japan


  

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

6,0

Gerelateerde artikelen