Vientiane

Vientiane in Laos
Vientiane in Laos

Vientiane ligt in een bocht van de Mekong rivier in het westen van Laos. Het is de grootste stad en tevens de hoofdtad van Laos. Er wonen meer dan 750.000 Laotianen in de stad. Vientiane wordt beschouwd als 1 van de 3 klassieke Franse indochinese steden, samen met Phnom-Penh in Cambodja en Saigon (Ho Chi Minhstad). De stad heeft een aantal belangrijke tempels en Boeddhistische monumenten zoals Pha That Luang, Haw Pha Kaew en Wat Si Saket.

Heb je weinig kennis van Laos? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Vientiane
Plaatsen in de buurt van Vientiane:

Ervaringen

Sak Rita op 16 oktober 2014 plaats: Vientiane, reisperiode: oktober 2014

Veel te drukke stad is Vientiane, massa volk ....niets voor mij maar je moet het 1 dag doen om het mee te maken

 • Algemeen 4
 • Uitgaan 4
 • Cultuur 4
 • Restaurants 5
 • Bezienswaardigheden 7
 • Inwoners 7
 • Ligging 5
Berry Borsten op 21 augustus 2012 plaats: Vientiane, reisperiode: augustus 2012

Intressante plaats met mooie Budha's imago en een echte Franse invloed geweldig om te bezoeken heerlijke croisanterie's waar je werkelijk een vers croisantje met kaas kunt eten ook de wijn is goed

 • Algemeen 8
 • Cultuur 9
 • Restaurants 7
 • Bezienswaardigheden 8

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Vientiane

Lao National Museum (Vientiane)

Lao National Museum
Lao National Museum

In Vientiane staat het Lao National Museum. In het twee verdiepingen tellende gebouw vind je allerlei objecten over de Laotiaanse geschiedenis en cultuur. Op de onderste verdieping vind je oude artefacten zoals botten van dinosauriërs, sculpturen en potten. De tentoonstelling op de tweede verdieping gaat over de moderne geschiedenis van het land. Je vindt er allerlei dingen over de Siamese invasie en de kolonisatie door de Fransen. Er is ook een kamer gewijd aan persoonlijke dingen van Kaysong Phomvihane, hij was van 1975 tot 1991 premier van het land.

Patuxai (Vientiane)

Patuxai
Patuxai

Een prachtige bezienswaardigheid in Vientiane is de Patuxai, dit is de Arc de Triomphe van Laos. De naam van dit fantastische bouwwerk betekent ook letterlijk 'boog triomf'. In 1969 had de Verenigde Staten cement aan Laos gegeven voor de bouw van een vliegveld. Dit cement is ook gebruikt om de Patuxai te bouwen en leverde de bijnaam 'verticale startbaan' op. De Patuxai werd voltooid in 1969.

Talat Sao Market (Vientiane)

Talat Sao Market
Talat Sao Market

De Talat Sao Market in Vientiane is een grote markt waar alles wordt verkocht wat je maar nodig kunt hebben. De markt is opgedeeld in verschillende delen en het oude gedeelte is toch wel het meest interessant. Dit gedeelte bestaat uit twee verdiepingen en is redelijk groot. Op de markt wordt veel gehandeld in zilver en goud en je kunt er zelfs terecht voor keukenapparaten zoals mixers. Onlangs is er een groot winkelcentrum bij gebouwd om nog meer toeristen te trekken.

Tempels in Vientiane (Vientiane)

Tempels in Vientiane
Tempels in Vientiane

In de hoofdstad Vientiane bevinden zich een aantal tempels (wats) die het bezoeken waard zijn. In de Wat Pha That Luang is een haar van Boeddha te vinden. Dit is het belangrijkste religieuze monument van heel het land. Wat Si Saket ligt in het centrum van Vientiane. Hier staan bijna 9.000 beelden van Boeddha. Dit is de enige tempel die het geweld van de Siamezen heeft overleefd. Dat komt omdat de Siamezen deze tempel te mooi vonden om te verwoesten. In het bijhorende museum vind je erg veel beelden die allemaal een speciale betekenis hebben.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Laos bekijken.

Vervoer

De 18 km lange Vriendschapsbrug over de Mekong verbindt Vientiane met Nong Khai in Thailand. De luchthaven Wattay International Airport ligt ten noordwesten van Vientiane en heeft aansluitingen met andere Aziatische landen. In de stad zelf is een busstation met verbindingen naar andere steden in Laos, maar er is ook een non-stop busverbinding met buurland Thailand.

Geschiedenis

De stad kent een lange geschiedenis en had diverse heersers voordat koning Fa Ngum de stad veroverde en bij het koninkrijk Lan X voegde. In de 19e eeuw is de stad bijna geheel verwoest door de Thai. Aan het eind van de 19e eeuw veroverden de Fransen de stad en werd de stad weer opgebouwd. Al sinds 1533 is Vientiane de hoofdstad van Laos.

Vakantieverhalen / reisverslagen

Heb je interesse in een reis naar Vientiane? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Vientiane, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Laos? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen