Mooiste steden van Letland

het kasteel van Cecis
het kasteel van Cecis

Letland is een land aan de Oostzee en hoort bij de Baltische landen. Het is een bijzonder land, grenzend aan Litouwen, Wit-Rusland en Rusland. Ondanks dat het nog een vrij onbekende bestemming is, op de hoofdstad Riga na, zijn er nog veel meer mooie steden te vinden in Letland. Wij geven je een lijstje met de mooiste steden van Letland, zodat je weet welke steden je niet mag missen bij een vakantie in Letland.

Heb je weinig kennis van Letland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Riga

Riga staat natuurlijk niet voor niets in dit lijstje. Het 'Parijs van het oosten' wordt de stad ook wel genoemd. De stad is meer dan 800 jaar oud en het stikt er van de interessante bezienswaardigheden. Het historische centrum van de stad is natuurlijk bezienswaardigheid nummer één. Dit centrum is zeer beroemd en staat zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO.De stad is verder een mix van middeleeuwse- en sovjetgebouwen. Het Slot van Riga is ook zeker een aanrader. He kasteel werd de afgelopen eeuwen meerdere malen herbouwd, maar het oudste deel dateert uit 1330. Ook de Petruskerk, waarbij het oudste deel uit 1409 komt, is een bezoekje waard. De kerk is van baksteen en heeft een toren van 123 meter hoog. Vanuit de toren heb je, op een hoogte van 73 meter, een prachtig uitzicht op de stad.

Plein in Riga
Plein in Riga

Cesis

Cesis is gelegen in het centrum van Vidzeme en is een van de mooiste steden in Letland. De middeleeuwse kasteelruïne is het symbool van de stad en samen met het park maken ze de romantische sfeer in de stad. De geplaveide straten van Cesis in de oude binnenstad zorgen ervoor dat het middeleeuwse gevoel bewaard gebleven is. Het kasteel van de stad is al meerdere keren verbouwd en kreeg zijn huidige vorm aan het begin van de 16e eeuw. Er worden diverse rondleidingen in georganiseerd. De St. John's Kerk, gebouwd aan het eind van de 13e eeuw, ligt in de buurt van het kasteel.

Cesis stad Letland
Cesis stad Letland
Vraag gratis een offerte aan

Sigulda

In het noorden van Letland, aan de rivier de Gauja ligt de historische stad Sigulda. Het stadje ligt midden in Nationaal Park Gauja en is vooral populair door de bobsleebaan en de skipistes in de omgeving. Ook het kasteel van Turaida, gelegen op de heuvels rondom Sigulda, werd in de 17e eeuw voor een deel vernietigd en is populair. Er is tevens een ruïne uit 1207 te vinden van een ander kasteel. Sigulda is een stad vol historie. Ook de Gütmans-grot, een grot met muurschilderingen, is indrukwekkend om te zien. Vanuit Sigulda is de grot te bereiken met een kabelbaan.

Sigulda Letland
Sigulda Letland

Bauska

Bauska, in het zuiden van het land, ligt in een historisch deel van Letland. Bijzonder aan dit stadje is dat het wordt omgeven door de rivieren de Mēmele en de Mūsa. Ook Bauska is bovendien weer een stadje met historie. Het werd door ridders in 1443 gesticht, waarin men begon met het bouwen van een burcht. Het kasteel werd helaas verwoest in 1706 tijdens een oorlog, waardoor het hedendaags een ruïne is. De ruïne is echter nog wel een populaire plaats voor het houden van muziek- en theatervoorstellingen. Sinds de jaren '70 wordt er continu gewerkt aan de restauratiewerkzaamheden. Het renaissanceslot is dan ook al hersteld en bevat nu een museum.

Bauska rivier
Bauska rivier

Kuldiga

Kuldiga is een stadje in het westen van Letland, met een zeer goed bewaard historisch centrum. Het krijgt ook wel de bijnaam 'het Venetië van Letland' en dat is niet voor nieuws. Het riviertje dat door de stad stroomt neemt namelijk een prominente rol in in de stad. Ook de brug van steen uit 1926 geeft het stadje karakter. Deze brug loopt over de Venta. De Ventas rumba is een 240 meter brede waterval, met slechts een hoogte van één meter. Qua geschiedenis heeft Kuldiga ook veel te bieden. Zo werd de stad voor het eerst in 1242 genoemd en komt het meeste in het centrum uit de 17e eeuw. De Catharinakerk is gewijd aan de beschermheilige van de stad, die ook op het wapen van de stad te zien is. Van het kasteel van toen resteren nog een aantal fundamenten.

Kuldiga waterval
Kuldiga waterval


Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

7 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,1

Gerelateerde artikelen