Reisadvies: is Letland een veilig vakantieland?

Plein in de Oude Stad van Riga
Plein in de Oude Stad van Riga

Letland ligt in het noordoosten van Europa en is een van de drie landen van de Baltische Staten. De hoofdstad Riga wordt steeds populairder als stedentrip, maar ook de Baltische Staten worden steeds geliefder bij de toeristen. Sommige reizigers hebben nog twijfels over de veiligheid van de Baltische Staten, maar Letland is een veilige vakantiebestemming.

Heb je weinig kennis van Letland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Letland

Het reisadvies voor Letland is oranje. Door het hoge aantal coronabesmettingen in Nederland dienen alle reizigers uit Nederland 10 dagen in zelfquarantaine te gaan bij aankomst. Daarnaast dienen alle reizigers uiterlijk 48 uur voor vertrek een elektronisch formulier in te vullen. Het aantal coronabesmettingen in Riga is toegenomen. Bij terugkeer in Nederland vanuit Riga dien je 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Kom je vanuit een ander gebied of ben je alleen via het vliegveld in Riga gereisd, dan hoef je bij terugkeer in Nederland niet in thuisquarantaine. Huidig reisadvies voor Letland

Onveilige gebieden Letland

Er zijn geen onveilige gebieden in Letland.

Veiligheid Letland

Letland is een veilig vakantieland en ook Riga is een veilige stad. Net zoals de meeste grote steden in Europa kent ook Riga criminaliteit. Die criminaliteit is voornamelijk in de vorm van zakkenrollerij. Bijvoorbeeld in het openbaar vervoer of op drukke toeristische plaatsen. De zakkenrollers zijn voornamelijk ’s avonds en ’s nachts actief in de toeristische delen van de Oude Stad. Vaak in de buurt van het centraal station en de centrale markt. Wees alert en let te allen tijde op jouw spullen.

De hoofdstad Riga
De hoofdstad Riga

Houd hier ook rekening mee

  • Voor reizen naar Letland heb je een geldige identiteitskaart of paspoort nodig.
  • Er is voor dit land geen visum vereist.
  • Maak alleen gebruik van erkende taxibedrijven met een meter. Zo voorkom je om opgelicht te worden.
  • In Letland zijn er weinig autosnelwegen. Er wordt veel op onverharde wegen gereden die slecht verlicht kunnen zijn en minder veilig zijn bij regen en sneeuw. Op de secundaire wegen rijdt ook zwaar vrachtverkeer. Zeker fietsers worden gewaarschuwd hiervoor uit te kijken en alert te blijven. Voor auto’s wordt er het advies gegeven goed op de snelheid te letten. Er zijn daarom ook regelmatig verkeerscontroles.
  • Het is verboden om foto’s te maken van militaire objecten in Letland. Dit geldt onder andere ook voor sommige overheidsgebouwen- en infrastructuur. Let op de waarschuwingsborden die dit aangeven.
  • In Letland staat er een boete op openbaar dronkenschap. Hier wordt door de politie streng op gelet.
  • Het bezit en gebruik van drugs is verboden en strafbaar in Letland.

Link

Meer informatie over het actuele reisadvies voor Letland vind je op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Alvast een indruk van dit mooie land? Bekijk dan het filmpje 

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen