Reisadvies: is Letland een veilig vakantieland?

Reisadvies Letland
Reisadvies Letland

Zowel Letland als Riga worden steeds populairder onder de toeristen, maar hoe veilig is de bestemming? Het is daarom goed je vooraf te verdiepen in het reisadvies voor Letland. Zijn er gebieden die je beter kan vermijden? Zaken waar je als toerist rekening mee moet houden? Wij geven je alle belangrijke informatie over het reisadvies voor Letland.

Letland ligt in het noordoosten van Europa en is een van de drie landen van de Baltische Staten. De hoofdstad Riga wordt steeds populairder als stedentrip, maar ook de Baltische Staten worden steeds geliefder bij de toeristen. Sommige reizigers hebben nog twijfels over de veiligheid van de Baltische Staten, maar Letland is een veilige vakantiebestemming.

Heb je weinig kennis van Letland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Letland

Het reisadvies voor Letland is groen met een kleine strook oranje. Door de toenemende migratie aan de grens met Belarus heeft de regering een noodtoestand uitgeroepen voor de regio's Ludza, Kraslava, Augsdaugava en de stad Daugavpils. De noodtoestand heeft niet direct invloed op het reizen, maar er wordt aangeraden extra waakzaam te zijn in dit gebied. In de rest van het land is de veiligheidssituatie vergelijkbaar met die in Nederland. Hier zijn geen bijzondere veiligheidsrisico's.
Reisadvies Letland

Onveilige gebieden in Letland

Er zijn geen onveilige gebieden in Letland, alleen bij de grens met Belarus wordt er aangeraden extra alert te zijn. Door de toenemende migratie is hier de noodtoestand uitgeroepen en is er sprake van een grote aanwezigheid grensbewaking, politie en leger. Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid Letland

Letland is een veilig vakantieland en ook Riga is een veilige stad. Net zoals de meeste grote steden in Europa kent ook Riga criminaliteit. Die criminaliteit is voornamelijk in de vorm van zakkenrollerij. Bijvoorbeeld in het openbaar vervoer of op drukke toeristische plaatsen. De zakkenrollers zijn voornamelijk ’s avonds en ’s nachts actief in de toeristische delen van de Oude Stad. Vaak in de buurt van het centraal station en de centrale markt. Wees alert en let te allen tijde op jouw spullen.

De hoofdstad Riga
De hoofdstad Riga

Houd hier ook rekening mee:

  • Voor reizen naar Letland heb je een geldige identiteitskaart of paspoort nodig.
  • Er is voor dit land geen visum vereist.
  • Maak alleen gebruik van erkende taxibedrijven met een meter. Zo voorkom je om opgelicht te worden.
  • In Letland zijn er weinig autosnelwegen. Er wordt veel op onverharde wegen gereden die slecht verlicht kunnen zijn en minder veilig zijn bij regen en sneeuw. Op de secundaire wegen rijdt ook zwaar vrachtverkeer. Zeker fietsers worden gewaarschuwd hiervoor uit te kijken en alert te blijven. Voor auto’s wordt er het advies gegeven goed op de snelheid te letten. Er zijn daarom ook regelmatig verkeerscontroles.
  • Het is verboden om foto’s te maken van militaire objecten in Letland. Dit geldt onder andere ook voor sommige overheidsgebouwen- en infrastructuur. Let op de waarschuwingsborden die dit aangeven.
  • In Letland staat er een boete op openbaar dronkenschap. Hier wordt door de politie streng op gelet.
  • Het bezit en gebruik van drugs is verboden en strafbaar in Letland.

Link

Meer informatie over het actuele reisadvies voor Letland vind je op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen