Beste reistijd Malediven: Vliegtijd en beste maand

De Malediven
De Malediven

De Malediven staat bekend om haar eilanden met prachtige stranden en een strakblauwe zee. Door de aangename temperaturen is het een ideale bestemming om te genieten van zo, zee en strand. De onderwaterwereld van de Malediven heeft ook veel te bieden. Ontdek de prachtige koraalriffen met haar fauna door te snorkelen of te duiken. In dit artikel lees je meer over de reistijd, het klimaat en de beste maanden om de eilandengroep te ontdekken.

De onderwaterwereld van de Malediven
De onderwaterwereld van de Malediven

Heb je weinig kennis van Malediven? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Vliegtijd Malediven

De vliegtijd naar de Malediven vanaf Amsterdam Schiphol Airport bedraagt ongeveer 10 uur indien er rechtstreekse vluchten zijn. Zodra de vlucht een overstap of tussenlanding maakt duurt de vlucht minimaal anderhalf tot twee uur langer. Voor vervoer naar een ander eiland dan Malé, het internationale vliegveld van de Malediven, is aansluitend vervoer nodig. Het is overigens niet mogelijk om met de trein of auto naar de Malediven te reizen. Goed om te weten is dat er een tijdsverschil van 3-4 uur is tussen Nederland en de Malediven. In de zomertijd is het op de Malediven drie uur later. In de wintertijd is dit vier uur.

Huisjes op de Malediven
Huisjes op de Malediven

Klimaat Malediven

Op de eilanden van de Malediven heerst een tropisch klimaat waardoor de luchtvochtigheid relatief hoog is. Overdag is het aangenaam warm met temperaturen rond de 30 graden. s' Nachts koelt het iets af tot zo'n 25 graden. De zeewatertemperatuur ligt rond de 28 graden en is constant. Er waait vrijwel altijd een wind vanuit zee wat zorgt voor enige verkoeling. De sterkte van deze passaatwind varieert in het droge en natte seizoen. Het droge seizoen is vanaf half december tot en met half april, er waait dan een aangenaam briesje. Het natte seizoen loopt van eind april tot begin december, dan neemt de wind voelbaar in sterkte toe. Daarnaast is de zonnesterkte op de Malediven erg hoog. Het is dus aan te raden om je regelmatig in te smeren met een hoge beschermingsfactor.

Palmboom op de Malediven
Palmboom op de Malediven
Vraag gratis een offerte aan

Beste reistijd Malediven

De beste reistijd voor een reis naar de Malediven is van half december tot en met half april. Dit is tevens het hoogseizoen, ook wel het droge seizoen genoemd. In deze periode is er volop zon en droog weer. In deze tijd van het jaar staat er de minste wind en is de zee kalm, wat ideaal is als je de onderwaterwereld wil ontdekken. Van eind april tot begin december heerst het regenseizoen op de Malediven. Tijdens deze periode valt er gemiddeld zo'n 200 millimeter regen per maand. Echter blijft de temperatuur aangenaam en de zon blijft schijnen maar het gaat wel harder waaien tijdens deze periode doordat de zuidwest-moesson over de Malediven trekt. Daarom is de beste reistijd in het droge seizoen. Ontsnap aan de Nederlandse winter en ga op reis naar de zonnige Malediven.

Malediven algemeen

De Malediven staan bekend om hun prachtige witte zandstranden en helder water waar je geweldig kunt duiken en snorkelen. Het is een grote groep van eilanden (een archipel van ca 1190 eilandjes) waar van er velen bewoond zijn door hotelaccommodaties. Sommige hotels hebben een "prive eiland" met eigen zandstranden. Sommigen zijn zo klein dat je er in een uurtje helemaal rondgelopen bent. Over het algemeen zijn het vakanties voor reizigers met een iets hoger budget. In ruil daarvoor krijg je een paradijselijk verblijf op kleine bounty eilandjes met een hoog service niveau. 

Het is de ideale bestemming voor mensen die van zon, zee en snorkelen of duiken houden. Ook is het een geweldige plek voor een honeymoon. Je kunt hier meer over lezen in ons artikel over de meest populaire hotels op de Malediven en ons artikel over een Honeymoon op de Malediven. 

De vraag naar een waterbungalow groeit en we bieden dan ook diverse complexen aan waar je kunt logeren in een eigen waterbungalow of watervilla. Dit is het ultieme vakantiegevoel waarbij je zo vanaf je huisje op palen, of vanaf je terras de zee in kunt voor een fantastische snorkeltocht in het prachtige heldere water. Een voorbeeld hiervan is het Meeru Resort. 

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen