Beste reistijd Malediven: Vliegtijd en beste maand

De Malediven
De Malediven

De Malediven staat bekend om haar eilanden met prachtige stranden en een strakblauwe zee. Door de aangename temperaturen is het een ideale bestemming om te genieten van zo, zee en strand. De onderwaterwereld van de Malediven heeft ook veel te bieden. Ontdek de prachtige koraalriffen met haar fauna door te snorkelen of te duiken. In dit artikel lees je meer over de reistijd, het klimaat en de beste maanden om de eilandengroep te ontdekken.

De onderwaterwereld van de Malediven
De onderwaterwereld van de Malediven

Heb je weinig kennis van Malediven? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Vliegtijd

De vliegtijd naar de Malediven vanaf Amsterdam Schiphol Airport bedraagt ongeveer 10 uur indien er rechtstreekse vluchten zijn. Zodra de vlucht een overstap of tussenlanding maakt duurt de vlucht minimaal anderhalf tot twee uur langer. Voor vervoer naar een ander eiland dan Malé, het internationale vliegveld van de Malediven, is aansluitend vervoer nodig. Het is overigens niet mogelijk om met de trein of auto naar de Malediven te reizen. Goed om te weten is dat er een tijdsverschil van 3-4 uur is tussen Nederland en de Malediven. In de zomertijd is het op de Malediven drie uur later. In de wintertijd is dit vier uur.

Huisjes op de Malediven
Huisjes op de Malediven

Klimaat

Op de eilanden van de Malediven heerst een tropisch klimaat waardoor de luchtvochtigheid relatief hoog is. Overdag is het aangenaam warm met temperaturen rond de 30 graden. s' Nachts koelt het iets af tot zo'n 25 graden. De zeewatertemperatuur ligt rond de 28 graden en is constant. Er waait vrijwel altijd een wind vanuit zee wat zorgt voor enige verkoeling. De sterkte van deze passaatwind varieert in het droge en natte seizoen. Het droge seizoen is vanaf half december tot en met half april, er waait dan een aangenaam briesje. Het natte seizoen loopt van eind april tot begin december, dan neemt de wind voelbaar in sterkte toe. Daarnaast is de zonnesterkte op de Malediven erg hoog. Het is dus aan te raden om je regelmatig in te smeren met een hoge beschermingsfactor.

Palmboom op de Malediven
Palmboom op de Malediven

Beste reistijd

De beste reistijd voor een reis naar de Malediven is van half december tot en met half april. Dit is tevens het hoogseizoen, ook wel het droge seizoen genoemd. In deze periode is er volop zon en droog weer. In deze tijd van het jaar staat er de minste wind en is de zee kalm, wat ideaal is als je de onderwaterwereld wil ontdekken. Van eind april tot begin december heerst het regenseizoen op de Malediven. Tijdens deze periode valt er gemiddeld zo'n 200 millimeter regen per maand. Echter blijft de temperatuur aangenaam en de zon blijft schijnen maar het gaat wel harder waaien tijdens deze periode doordat de zuidwest-moesson over de Malediven trekt. Daarom is de beste reistijd in het droge seizoen. Ontsnap aan de Nederlandse winter en ga op reis naar de zonnige Malediven.

Reisbureau Reisgraag.nl - Malediven


We hebben al verschillende reizen naar de Malediven verzorgd. Ben je op zoek naar een waterbungalow of wil je de Malediven combineren met Sri Lanka, Maleisie, Abu Dhabi, Dubai of India? Of heb je misschien nog andere wensen? We helpen je graag!

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen