Beste reistijd Malediven: Vliegtijd en beste maand

Laatste update: 4 september 2017 ( Geschreven op 22 juni 2017 door Annefleur )

De Malediven
De Malediven

De Malediven is een eilandengroep die uit ruim 1.100 verschillende eilanden bestaat. De eilanden hebben stuk voor stuk prachtige stranden en een helderblauwe zee. De aangename temperaturen maken de eilanden tot een populaire bestemming om te genieten van de zon en te zwemmen in de zee. Daarnaast leent de onderwaterwereld en het heldere water zich ook nog eens perfect om te snorkelen of te duiken. Lees hier meer over te reistijd en de beste maanden om een vakantie naar deze prachtige bestemming te boeken. 

De onderwaterwereld van de Malediven
De onderwaterwereld van de Malediven

Reisgraag.nl bestaat al 12,5 jaar. Onze klanten geven ons een 9+ in reviews. Voor de zekerheid van onze klant zijn we lid van ANVR & SGR.

We zijn nu geopend (tot 17.00). Heb je een vraag? Bel ons meteen op 0486-412199

Heel veel informatie over Malediven vind je op onze website. We hebben een ruim aanbod van vakanties naar Malediven. Hieronder zie je een overzicht met reizen die je online kunt boeken. Als je een reis op maat wilt naar Malediven, of je wilt hulp bij het zoeken dan kun je daarvoor gratis een offerte aanvragen.

Vliegtijd

Er bestaan vanuit Nederland geen directe vluchten naar de Malediven, waardoor je meestal één of soms meerdere keren moet overstappen tijdens je vlucht. Deze vluchten gaan vanaf Schiphol Airport en de tussenstop vindt over het algemeen plaats in het Midden-Oosten. Doordat je moet overstappen tijdens de vlucht kan de reistijd sterk variëren. Over het algemeen ligt de vliegtijd zo rond de 12 à 13 uur met één tussenstop. Als je een vlucht boekt met meerdere tussenstops, kan de vliegtijd al snel oplopen tot zo'n 20 uur. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je vanaf Malé, het internationale vliegveld van de Malediven, ook nog een korte reis moet maken om bij je resort te komen. Dit kan per (speed)boot of door middel van een korte binnenlandse vlucht. Het is ook belangrijk om te weten dat er tussen Nederland en de Malediven 3-4 uur tijdsverschil is. Tijdens onze zomertijd is het op de Malediven 3 uur later, in de wintertijd is dit 4 uur. 

Huisjes op de Malediven
Huisjes op de Malediven

Klimaat

Op de eilanden van de Malediven heerst een tropisch klimaat. Hierdoor liggen de temperaturen altijd tussen de 28 en 33 graden. 's Nachts dalen de temperaturen iets, het is dan tussen 23 en 27 graden. Door het tropische klimaat is de relatieve luchtvochtigheid vrij hoog. Ook de temperatuur van het water is vrij constant, deze temperatuur ligt rond de 28 graden. Er waait vrijwel altijd een wind vanuit de zee, waardoor deze hoge temperaturen goed te verdragen zijn. De sterkte van de altijd aanwezige passaatwind varieert in het droge en het natte seizoen, tijdens het droge seizoen waait er een aangenaam briesje. Tijdens het natte seizoen neemt de wind voelbaar toe in sterkte. Belangrijk om te weten is dat de zonnesterkte op de Malediven hoog is. Denk er dus altijd aan om je goed te beschermen tegen de zon en smeer je regelmatig in met zonnebrandcrème met een hoge SPF-factor.

Palmboom op de Malediven
Palmboom op de Malediven

Beste reistijd

De beste maanden voor een vakantie naar de Malediven zijn van december tot en met februari. Dit is namelijk het droge seizoen van de eilanden. Vanaf eind april tot november spreken ze op de Malediven van de natte periode. Dit zijn de twee seizoenen die ze hier kennen. Ondanks dat de zon er dan nog steeds schijnt, valt er zo'n 200 mm per maand tijdens de moessonperiode. Tijdens maanden regent het niet constant, maar het gaat wel harder waaien en de lucht wordt vochtiger. Daarom zijn de maanden van het droge seizoen een stuk aangenamer. Je kunt dus het beste terecht op deze eilanden tijdens onze winter. Bovendien is dit ook de beste tijd om te snorkelen en te duiken. Ontsnap aan de Nederlandse kou en geniet van de heerlijke, warme zon op een van de vele eilanden!

Heb je interesse in een reis naar Malediven? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen.

We zijn nu geopend (tot 17.00). Heb je een vraag? Bel ons meteen op 0486-412199

Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Malediven, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.
Zonder een budget zullen we in veel gevallen geen passend advies kunnen geven.
Jouw gegevens
* Velden met een sterretje zijn verplicht

Ons privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen