Het klimaat op de Malediven

Helder blauw water in Male
Helder blauw water in Male

De Malediven zijn te vinden in de Indische Oceaan ten zuidwesten van India. De eilandengroep bestaat uit zo'n 1.190 eilanden, waarvan het grootste eiland 5 km² is. Ongeveer 200 eilanden zijn bewoond en zo'n 90 zijn geschikt voor toeristen. Hier zijn verschillende bezienswaardigheden, mooie resorts en prachtige stranden te vinden. De Malediven zijn perfect voor een luiervakantie, maar ook mensen die van watersport houden kunnen er goed terecht. Bij zo'n luiervakantie is het wel de bedoeling dat het goed weer is met veel zon en weinig regen. Hieronder beschrijven we het klimaat van de Malediven, zodat je de juiste periode kunt kiezen voor de vakantie.

Heb je weinig kennis van Malediven? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Klimaat

Op de Malediven komt een tropisch klimaat voor, waarbij de temperatuur het hele jaar rond de 30 graden ligt. De passaatwinden zorgen voor wat verkoeling. Ook de zonuren zijn het hele jaar ongeveer hetzelfde. Doordat de Malediven een tropisch klimaat hebben, is de luchtvochtigheid soms vrij hoog en kan het benauwd aanvoelen. Dan is het lekker om even het water in te gaan. De temperatuur van het zeewater ligt het hele jaar rond de 28 graden, waardoor je er heerlijk kunt zwemmen, duiken en snorkelen.

Seizoenen

Er komen 2 seizoenen voor op de eilanden: het natte en het droge seizoen. Van eind april tot december heerst het natte seizoen. Er valt dan gemiddeld 200 millimeter regen per maand, maar de zon schijnt gewoon door. Mei en september zijn de natste maanden, waarbij veel korte maar hevige buien vallen. Het droge seizoen is van december tot april. In deze maanden kan wel eens regen voorkomen, maar het is niet veel. Februari is de droogste maand. Vraag gratis een offerte aan

Temperaturen

De temperaturen op de Malediven veranderen niet zo veel. Overdag variëren de temperaturen tussen de 29 en 33 graden en in de nachten liggen ze tussen de 23 en 27 graden. De hoogste temperatuur ooit gemeten op de Malediven was op 19 mei 1991. Toen was het 36,8 graden. De laagste temperatuur werd gemeten op 11 april 1978. Toen was het 17,2 graden. Tijdens de regenbuien blijft de temperatuur hoog, maar de regenval zorgt wel voor een lekkere verfrissing. Bij een regenbui is het ook wel eens lekker om de zee in te gaan. Omdat de zeewatertemperatuur altijd rond de 28 graden ligt, is dit tijdens de bui lekker warm.

Zonnekracht

De Malediven liggen bij de evenaar, waardoor de zonnekracht altijd erg hoog is. Ook door de vele zonuren verbranden veel mensen na een korte tijd. Het is dus belangrijk om jezelf regelmatig in te smeren net zonnebrandcrème. Zelfs met bewolking is het verstandig om je met een hoge beschermingsfactor in te smeren. Bij het snorkelen kun je soms beter een oud shirt aantrekken als bescherming tegen de zon.

Beste reistijd

De beste reistijd om naar de Malediven te gaan, is van december tot april. Hierbij heerst het droge seizoen, waardoor je niet veel last hebt van de neerslag. Ook voor het snorkelen en duiken is deze periode het beste. Door het weer komen er meer vissen voor in de koraalriffen. De prijzen van resorts en vliegtickets zijn meestal wel duurder tijdens die periode, omdat dan de meeste toeristen naar de eilanden reizen.

Reisbureau Reisgraag.nl - Malediven


We hebben al verschillende reizen naar de Malediven verzorgd. Ben je op zoek naar een waterbungalow of wil je de Malediven combineren met Sri Lanka, Maleisie, Abu Dhabi, Dubai of India? Of heb je misschien nog andere wensen? We helpen je graag!

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

8 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,1

Gerelateerde artikelen