Reisadvies: Is de Malediven een veilig vakantieland?

Een prachtig eilandje van de Malediven
Een prachtig eilandje van de Malediven

De eilandengroep Malediven liggen in de Indische Oceaan. Het land bestaat uit 1.190 koraaleilanden die gegroepeerd zijn in reeksen van 26 ringvormige eilanden. De Malediven wordt gezien als een droombestemming door haar hagelwitte stranden en helderblauwe water. De bevolking van de Malediven is erg gastvrij, desondanks is er vaak de vraag of het een veilig land is. In dit artikel lees je over het huidige reisadvies en waarmee je rekening moet houden als je op vakantie wilt naar de Malediven.

Heb je weinig kennis van Malediven? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies

Update 07-02-2019: In de hoofdstad Malé komen demonstraties voor die tot geweld kunnen leiden. Vermijd daarom de demonstraties. Het is ook raadzaam om op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen van de veiligheidssituatie op het eiland Malé aangezien hier een verhoogde kans is op terroristische aanslagen.

Reisadvies Malediven 15-11-2017

Onveilige gebieden

Er zijn geen onveilige gebieden op de Malediven.

Veiligheid Malé

Er komt weinig criminaliteit voor op de Malediven maar het is de laatste jaren wel toegenomen. Let op je spullen. Voor alleenreizende vrouwen geldt: ga na zonsondergang niet alleen over straat.

Houd hier ook rekening mee

Homoseksualiteit
Homoseksualiteit is strafbaar op de Malediven. Zowel lokale bewoners als buitenlanders lopen het risico op een gevangenisstraf wanneer zij openbaar hun homoseksuele geaardheid laten zien. Wees bewust van de manier hoe je jezelf opstelt en uitlaat.

Godsdienst
De Malediven is een islamitisch land met de islam als grootste godsdienst. Uitingen van andere godsdiensten zijn verboden en pogingen om een moslim te bekeren is strafbaar.

Alcohol
Alcohol is verboden op het hoofdeiland Malé. Ook invoer van alcoholische dranken is verboden.

Meer informatie over het reisadvies naar de Malediven vind je op de site van Nederland Wereldwijd


Reisbureau Reisgraag.nl - Malediven


We hebben al verschillende reizen naar de Malediven verzorgd. Ben je op zoek naar een waterbungalow of wil je de Malediven combineren met Sri Lanka, Maleisie, Abu Dhabi, Dubai of India? Of heb je misschien nog andere wensen? We helpen je graag!

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.


Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen