Reisadvies: Is de Malediven een veilig vakantieland?

Laatste update: 15 november 2017 ( Geschreven op 20 maart 2017 door Francien )

Een prachtig eilandje van de Malediven
Een prachtig eilandje van de Malediven

In de Indische Oceaan vind je het land en eilandengroep Malediven. In totaal bestaat het land uit 1.190 aparte eilandjes waarvan er 200 bewoond zijn. 88 daarvan zijn ingericht toeristenverblijf. Het land is vooral geliefd om zijn parelwitte stranden en mooie onderwaterwereld. Ondanks dat de bevolking erg gastvrij is, rijst de vraag of het land wel veilig is. In dit artikel lees je over het huidige reisadvies, onveilige gebieden en dingen waar je rekening mee moet houden.

Reisgraag.nl bestaat al 12,5 jaar. Onze klanten geven ons een 9+ in reviews. Voor de zekerheid van onze klant zijn we lid van ANVR & SGR.

We zijn nu geopend (tot 17.00). Heb je een vraag? Bel ons meteen op 0486-412199

Heel veel informatie over Malediven vind je op onze website. We hebben een ruim aanbod van vakanties naar Malediven. Hieronder zie je een overzicht met reizen die je online kunt boeken. Als je een reis op maat wilt naar Malediven, of je wilt hulp bij het zoeken dan kun je daarvoor gratis een offerte aanvragen.

Huidig reisadvies

Update 15-11-2017: 

Vanwege politieke spanningen is het wat onrustig op de Malediven. Dit geldt vooral de hoofdstad Malé. Om deze reden gelden er veiligheidsrisico's voor de hoofdstad. De kans op een terroristische aanslag is verhoogd dus wees alert.

De Malediven zijn zeer veilig, er gelden geen bijzondere veiligheidsrisico's. Hoewel de criminaliteit is toegenomen is het veiliger dan in Nederland. Momenteel is er politieke onrust op de Malediven. Dit komt door de arrestatie van de ex-president en oppositieleider Nasheed. Deze arrestaties leidde tot demonstraties op het hoofdeiland Malé. Op dit moment is de rust teruggekeerd maar de kans op demonstraties blijft bestaan. In het verleden werd er geweld gebruikt bij demonstraties en het advies geldt dan ook dat je demonstraties en samenscholingen beter kunt vermijden. Het is raadzaam om tijdens je verblijf het lokale nieuws te volgen.
Reisadvies Malediven 15-11-2017

Onveilige gebieden

Er zijn geen onveilige gebieden op de Malediven.

Veiligheid Malé

Er komt weinig criminaliteit voor op de Malediven maar het is de laatste jaren wel toegenomen. Let op je spullen en laat ze niet slingeren. Voor alleenreizende vrouwen geldt: ga na zonsondergang niet alleen over straat.

Houd hier ook rekening mee

Homoseksualiteit
Homoseksualiteit is strafbaar op de Malediven. Zowel lokale bewoners als buitenlanders lopen het risico op een gevangenisstraf wanneer zij openbaar hun homoseksuele geaardheid laten zien. Wees bewust van de manier hoe je jezelf opstelt en uitlaat.

Godsdienst
De Islam is de grootste godsdienst in het land er is dan ook een gematigde versie van sharia van toepassing. Uitingen van andere godsdiensten zijn verboden en pogingen om een moslim te bekeren is strafbaar.

Alcohol
Alcohol is verboden op het hoofdeiland Malé. Ook invoer van alcoholische dranken is verboden.

Voor meer informatie over het reisadvies naar de Malediven vind je op de site van de Rijksoverheid.

Heb je interesse in een reis naar Malediven? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen.

We zijn nu geopend (tot 17.00). Heb je een vraag? Bel ons meteen op 0486-412199

Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Malediven, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.
Zonder een budget zullen we in veel gevallen geen passend advies kunnen geven.
Jouw gegevens
* Velden met een sterretje zijn verplicht

Ons privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen