Reisadvies: Is de Malediven een veilig vakantieland?

Een prachtig eilandje van de Malediven
Een prachtig eilandje van de Malediven

De eilandengroep Malediven liggen in de Indische Oceaan. Het land bestaat uit 1.190 koraaleilanden die gegroepeerd zijn in reeksen van 26 ringvormige eilanden. De Malediven wordt gezien als een droombestemming door haar hagelwitte stranden en helderblauwe water. De bevolking van de Malediven is erg gastvrij, desondanks is er vaak de vraag of het een veilig land is. In dit artikel lees je over het huidige reisadvies en waarmee je rekening moet houden als je op vakantie wilt naar de Malediven.

Heb je weinig kennis van Malediven? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Malediven

Door het coronavirus is het reisadvies voor de Malediven momenteel oranje. Dit houdt in dat de overheid reizen afraadt, met uitzondering van strikt noodzakelijke reizen. Ben je op de Malediven geweest? Dan moet je bij thuiskomt in Nederland in thuisquarantaine. Daarnaast zijn alle reizigers die Nederland in willen reizen in veel gevallen verplicht een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag en een negatieve sneltest uitslag aan te tonen. 
Huidig reisadvies Malediven

Onveilige gebieden

Er zijn geen onveilige gebieden op de Malediven.

Veiligheid Malé

Er komt weinig criminaliteit voor op de Malediven maar het is de laatste jaren wel toegenomen. Let op je spullen. Voor alleenreizende vrouwen geldt: ga na zonsondergang niet alleen over straat.

Houd hier ook rekening mee

Homoseksualiteit
Homoseksualiteit is strafbaar op de Malediven. Zowel lokale bewoners als buitenlanders lopen het risico op een gevangenisstraf wanneer zij openbaar hun homoseksuele geaardheid laten zien. Wees bewust van de manier hoe je jezelf opstelt en uitlaat.

Godsdienst
De Malediven is een islamitisch land met de islam als grootste godsdienst. Uitingen van andere godsdiensten zijn verboden en pogingen om een moslim te bekeren is strafbaar.

Alcohol
Alcohol is verboden op het hoofdeiland Malé. Ook invoer van alcoholische dranken is verboden.

Kraanwater: Op de Malediven wordt het afgeraden om het water uit de kraan te drinken. Hou er rekening mee dat waterflesjes behoorlijk prijzig zijn net als de meeste voedingsmiddelen omdat bijna alles geimporteerd wordt. Om deze reden is een all inclusive hotel echt een aanrader. 

Meer informatie over het reisadvies naar de Malediven vind je op de site van Nederland Wereldwijd


Malediven algemeen

De Malediven staan bekend om hun prachtige witte zandstranden en helder water waar je geweldig kunt duiken en snorkelen. Het is een grote groep van eilanden (een archipel van ca 1190 eilandjes) waar van er velen bewoond zijn door hotelaccommodaties. Sommige hotels hebben een "prive eiland" met eigen zandstranden. Sommigen zijn zo klein dat je er in een uurtje helemaal rondgelopen bent. Over het algemeen zijn het vakanties voor reizigers met een iets hoger budget. In ruil daarvoor krijg je een paradijselijk verblijf op kleine bounty eilandjes met een hoog service niveau. 

Het is de ideale bestemming voor mensen die van zon, zee en snorkelen of duiken houden. Ook is het een geweldige plek voor een honeymoon. Je kunt hier meer over lezen in ons artikel over de populairste hotels op de Malediven, en ons artikel over een Honeymoon op de Malediven. 

De vraag naar een waterbungalow groeit en we bieden dan ook diverse complexen aan waar je kunt logeren in een eigen waterbungalow of watervilla. Dit is het ultieme vakantiegevoel waarbij je zo vanaf je huisje op palen, of vanaf je terras de zee in kunt voor een fantastische snorkeltocht in het prachtige heldere water. Een voorbeeld hiervan is het Meeru Resort. 

Reisbureau Reisgraag.nl - Malediven


We hebben al verschillende reizen naar de Malediven verzorgd. Ben je op zoek naar een waterbungalow of wil je de Malediven combineren met Sri Lanka, Maleisie, Abu Dhabi, Dubai of India? Of heb je misschien nog andere wensen? We helpen je graag!

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen