Malediven: Wist je dat?

Laatste update: 9 maart 2016 ( Geschreven op 7 maart 2016 door Nicky )

Vakantiehuisjes op de Malediven
Vakantiehuisjes op de Malediven

Waarschijnlijk denk je bij de Malediven meteen aan parelwitte stranden, een helderblauwe zee en een hoop palmbomen. Dat het op de Malediven warm, tropisch en vochtig is weten we allemaal. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 30 graden en de zon schijnt er gemiddeld 8 uur per dag. Hierdoor heeft ook het zeewater een aangename temperatuur van 28 graden. Ja, de Malediven wordt niet voor niets vaak gezien als de ideale bestemming voor een huwelijksreis. Maar wat weet je nog niet over dit bijzondere land?

Huwelijksreis Malediven
Huwelijksreis Malediven

Reisgraag.nl bestaat al 12,5 jaar. Onze klanten geven ons een 9+ in reviews. Voor de zekerheid van onze klant zijn we lid van ANVR & SGR.

Heel veel informatie over Malediven vind je op onze website. We hebben een ruim aanbod van vakanties naar Malediven. Hieronder zie je een overzicht met reizen die je online kunt boeken. Als je een reis op maat wilt naar Malediven, of je wilt hulp bij het zoeken dan kun je daarvoor gratis een offerte aanvragen.

Wist je dat...

- Malediven een land is dat bestaat uit meer dan 1.000 koraaleilandjes? Kuramathi is met slechts 5 km² het grootste eiland. In totaal zijn er maar 202 eilandjes ook daadwerkelijk bewoond en ongeveer 90 eilandjes zijn speciaal en enkel ingericht voor toerisme.

-Je op de Malediven niet per se alleen maar op je handdoekje in de zon hoeft te liggen? De witte stranden van de Malediven vormen een perfecte uitvalbasis voor verschillende watersportactiviteiten. Zo kun je er bijvoorbeeld duiken, waterskiën, windsurfen, en zeevissen.

- Je je huwelijksceremonie niet alleen boven, maar ook onder water kunt houden op de Malediven? Ben je gek van duiken en stap je binnenkort in het huwelijksbootje? Dan is dit je kans!

Duiken op de Malediven
Duiken op de Malediven


- Er jaarlijks meer toeristen naar de Malediven komen dan dat er mensen wonen? Vooral Duitsers, Britten, Japanners, Zwitsers, Fransen en Oostenrijkers gaan graag naar dit paradijs in de Indische Oceaan.

- Er op de Malediven niet hoger gebouwd mag worden dan de hoogste palmboom? Dit is goed voor de duurzaamheid van het land, net zoals het feit dat er maar tot 20% van de oppervlakte van een eiland bebouwd mag worden.

- Het weekend op de Malediven op vrijdag en zaterdag valt?

- Je je schoenen beter thuis kunt laten wanneer je op vakantie gaat naar de Malediven? Aan een paar slippers heb je waarschijnlijk genoeg, dit zorgt ervoor dat je weer wat meer ruimte in je koffer hebt.
De witte stranden zijn niet geschikt voor schoenen
De witte stranden zijn niet geschikt voor schoenen


- Er 5000 jaar geleden pas de eerste mensen op de Malediven gingen wonen? Zij kwamen uit Sri Lanka en India, de nabijgelegen buurlanden. De Arabieren die in de 16e eeuw naar de Malediven kwamen zorgden ervoor dat het grootste deel van de bevolking moslim werd in plaats van boeddhist. Nog steeds is de islam de enige godsdienst op de eilandjes.

- Er daarom, afgezien van de toeristenresorts, geen alcohol op de Malediven te verkrijgen is?

- Het land vroeger een drukke handelsplaats voor Chinezen, Indiërs en Arabieren was? Gedroogde vis en kokosnoten waren populaire marktwaren. De kaurischelp werd hierbij als munt gebruikt, een schelp die nog steeds te vinden is op de Malediven.
Kaurischelp
Kaurischelp


- De Malediven tijdens de Tweede Wereldoorlog een strategische handelsplaats waren voor de Britten? Sinds 1887 hadden zij een samenwerking met de Malediven.

- Het land in 2004 werd getroffen door een enorme tsunami? De oorzaak van deze tsunami was een aardbeving onder de Indische Oceaan. Het geluk van de Malediven was dat er door het ontbreken van een grote landmassa geen hoge vloedgolf kon worden opgebouwd, waardoor de schade aanzienlijk minder was dan in bijvoorbeeld Sri Lanka. Ondanks dat de golven op de Malediven niet hoger kwamen dan 1,5 meter zijn er toch ongeveer 75 mensen om het leven en werden 42 eilanden compleet verwoest.

- De belangrijkste inkomsten van de Malediven voortkomen uit het toerisme, de visvangst en de scheepsbouw? Met de visvangst verdient bijna de helft van de bevolking zijn geld.
Vissersboot Malediven
Vissersboot Malediven


- De Malediven een van de dichtstbevolkte landen ter wereld is? Dit komt vooral doordat het landoppervlak zo klein is. Er wonen ongeveer 369.000 mensen op de Malediven, waarvan veruit de meeste in de hoofdstad Malé.

- De beste periode om de Malediven te bezoeken december tot en met april is? In deze tijd van het jaar valt er de minste regen en is de lucht helder. Van mei tot oktober zorgt de zuidwest-moesson voor een grote kans op regen.

Heb je interesse in deze reis? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen.

Zonder een budget zullen we in veel gevallen geen passend advies kunnen geven.
Jouw gegevens
* Velden met een sterretje zijn verplicht

Ons privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,5

Gerelateerde artikelen