Malediven: Wist je dat?

Vakantiehuisjes op de Malediven
Vakantiehuisjes op de Malediven

Als je aan de Malediven denkt, denk je waarschijnlijk meteen aan de parelwitte stranden, een azuurblauwe zee en wuivende palmbomen. Dat het op de eilandengroep heerlijk warm is met zonnig weer is ook geen geheim. De temperatuur ligt er rond de 30 graden en zelfs het zeewater heeft een aangename temperatuur met 28 graden. De Malediven wordt vaak gezien als de ideale bestemming voor een huwelijksreis. Maar welke feitjes weet je nog niet over de Malediven? Lees verder en kom het te weten.

Huwelijksreis Malediven
Huwelijksreis Malediven

Heb je weinig kennis van Malediven? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Wist je dat...

In de Malediven de eerste onder water cabinetvergadering werd gehouden in 2009?

De Malediven de laagste en meest platte natie ter wereld is? Het hoogste punt van de Malediven ligt op 2,3 meter op het eiland Villingili. Daarom moeten ze op de Malediven rekening houden met de kans op overstroming, vooral vanwege de drastische klimaatveranderingen.

Van de 1190 eilanden op de Malediven slechts 200 eilanden worden bewoond? Tachtig eilanden bieden luxe, particuliere resorts aan.

De Malediven ideaal zijn voor watersporten? Ontdek de prachtige onderwaterwereld door te snorkelen of te duiken of ga windsurfen op de golven.

Je je huwelijksceremonie niet alleen boven, maar ook onder water kunt houden op de Malediven? Als je van de onderwaterwereld houdt en in het huwelijksbootje gaat stappen is dit ideaal.

Er vroeger huizen gebouwd werden op het koraal van de Malediven? Dit is inmiddels verboden aangezien de koraalriffen wereldwijd beschermd zijn. Maar je kan nog steeds koraalhuizen bewonderen, onder andere op het eiland Malé.

Duiken op de Malediven
Duiken op de Malediven


De Malediven een Islamitisch eiland is? Naaktheid en topless zonnen is verboden op de Malediven ook als je verblijft op een privéstrand. Daarnaast mag je alleen alcohol consumeren in de hotels en resorts. Elders op het eiland is het verboden.

Het weekend in de Malediven op vrijdag en zaterdag valt?

De witte stranden van de Malediven
De witte stranden van de Malediven


De beste periode voor een bezoek aan de Malediven van december tot en met april is? In deze tijd van het jaar valt er namelijk de minste regen. In mei tot oktober is de kans op regen groter vanwege de zuidwest-moesson.

De kaurischelp vroeger gebruikt werd als betaalmiddel? Deze schelp wordt vooral gevonden in de Indische Oceaan en in de Grote Oceaan. Deze schelp is dus nog steeds te vinden op de Malediven.

De kokospalm een symbool is van het Maldivische embleem? Deze palm is de nationale boom van de Malediven.


Kaurischelp
Kaurischelp
Ieder element in de vlag van de Malediven symbolisch is? De maan staat voor de Islam. Het groene vlak staat voor de palmbomen en het rode vlak symboliseert het bloed van de Maldivische helden.

De Malediven een van de veiligste reisbestemmingen ter wereld is? Met name de eilandresorts zijn erg veilig omdat deze eilanden grotendeels geïsoleerd zijn.

99 procent van de Malediven uit water bestaat?

De munteenheid van de Malediven de Maldivische Rufiyaa wordt genoemd?

De twee belangrijkste industrieën die de Maldivische economie ondersteunen, visserij en toerisme zijn?

Er op de Malediven een soort 'glow in the dark' plankton is en oplicht in het donker? Je kan dit plankton vinden op Vaadhoo Island.
Vaadhoo Island
Vaadhoo Island

Meer weten over de leukste resorts met waterbungalow?

Dat lees je HIER. 

Vraag gratis een offerte aan

Reisbureau Reisgraag.nl - Malediven


We hebben al verschillende reizen naar de Malediven verzorgd. Ben je op zoek naar een waterbungalow of wil je de Malediven combineren met Sri Lanka, Maleisie, Abu Dhabi, Dubai of India? Of heb je misschien nog andere wensen? We helpen je graag!

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen