Combineer de Malediven met MaleisiŽ

Malediven en MaleisiŽ
Malediven en MaleisiŽ

De Malediven is een schitterende groep eilanden met prachtige koraalriffen en parelwitte stranden. Je beleeft hier een ontspannen vakantie en geniet gegarandeerd van temperaturen rond de 30 graden. Voor veel pasgetrouwde stellen zijn de Malediven een droombestemming voor een huwelijksreis. Voor duik- en snorkelliefhebbers is het ook een heerlijke plek. Wil je naast relaxen en/of snorkelen ook cultuur snuiven tijdens je reis? Maleisië is door de centrale ligging in Zuidoost-Azië een ideale bestemming om te combineren met andere landen, zoals de Malediven. Maleisië is zeer veelzijdig en kent mooie natuur en de mooiste eilanden van Azië, maar heeft ook indrukwekkende steden en dorpen. Denk hierbij aan Kuala Lumpur, Malakka, Kuching en Georgetown. De cultuur is hier zeker bijzonder te noemen door de vele nationaliteiten.

Heb je weinig kennis van Malediven? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Malé

Een rondreis wordt meestal begonnen in de hoofdstad van de Malediven, Malé. Vanaf Amsterdam worden er geen rechtstreekse vluchten aangeboden naar Malé International Airport op het eilandje Hulhule. De vluchtduur bedraagt ongeveer tien uur, maar door de overstap in Dubai of Abu Dhabi moet hier minstens twee uur bij opgeteld worden. De hoofdstad Malé telt ruim honderdduizend inwoners en beslaat het gehele gelijknamige eiland. Op het eiland vind je een paar bezienswaardigheden die je kunt bezichtigen. De Vrijdagmoskee is de belangrijkste moskee van de Malediven en is zo belangrijk dat geen enkel gebouw op de Malediven groter mag zijn dan deze moskee met de kenmerkende gouden koepel. Ook de Hukurumoskee is het bezoeken waard. 

De stad Malé
De stad Malé

Resorts op de Malediven

Het wordt aangeraden om op een van de andere eilanden te overnachten, waar zich verschillende resorts bevinden. Voor vervoer naar een ander eiland dan Malé is aansluitend vervoer nodig. Vaak wordt er gekozen voor vervoer per speedboot of watervliegtuig. De eilandengroep Malediven bestaat uit 1190 eilanden, waarvan er 201 bewoond worden en 90 toegankelijk zijn voor toeristen. De resorts bevinden zich verspreid over verschillende groepen koraaleilanden, die ook wel atollen worden genoemd. Deze eilanden zijn zo klein dat er maar een resort of enkele hotels op een atol te vinden zijn. Populaire accommodaties op de Malediven zijn watervilla's, op palen gebouwde houten accommodaties, die boven het water zweven. Deze vind je bijvoorbeeld op het Meeru Island Resort op het Noord-Malé Atol. Een andere aanrader is Olhuveli Beach & Spa Resort, een luxe resort dat je vind op het Zuid-Malé Atol. Noord-Malé Atol en Zuid-Malé Atol zijn tevens de meeste geliefde plekken om te duiken. Je ontdekt hier de prachtige onderwaterwereld vol met koraal en gekleurde vissen.

Watervilla Meeru Island
Watervilla Meeru Island
Vraag gratis een offerte aan

Wat je niet mag missen in Maleisië

Vanuit Malé vlieg je binnen vierenhalf tot vijf uur naar de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. Dit is een mooie stad die je zeker moet bezoeken tijdens je bezoek aan Maleisië. Wat mag je absoluut niet missen in deze stad en welke andere bezienswaardigheden in Maleisië kun je absoluut niet overslaan?

- Kuala Lumpur
In Kuala Lumpur kijk je je ogen uit: er zijn veel verschillende hoogtepunten die indrukwekkend zijn om te zien. De meest bekende gebouwen zijn de Petronas Twin Towers, twee torens van 452 meter hoog. Dit waren enige tijd de hoogste gebouwen ter wereld, tot de Burj Khalifa gebouwd werd. Istana Negara (het paleis van de koning), de kleurrijke Chinese tempel Thean Hou, de Nationale Moskee en het in Moorse stijl gebouwde station kunnen natuurlijk niet ontbreken. Bijzonder is ook het Nationale Monument ter nagedachtenis aan de soldaten die de vrijheidsstrijd naar onafhankelijk Maleisië niet hebben overleefd. Winkelen kan op de centrale markt waar je voor een leuke prijs souvenirs kunt kopen en er zijn verschillende winkelcentra te vinden in de stad. Overnachten kan bijvoorbeeld in het Meliá Kuala Lumpur hotel of in het Renaissance hotel.

Kuala Lumpur
Kuala Lumpur

- Malakka
Malakka ligt ten zuiden van Kuala Lumpur en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In het verleden heeft de stad veel buitenlandse heersers gekend, waarvan de culturele invloeden nog steeds terug te vinden zijn. De Nederlanders hebben hier ook hun sporen nagelaten in de vorm van het Hollandse stadhuis in het centrum. Ook vind je er het Dutch Square wat ook wel Rode Plein wordt genoemd. Een ander deel van de stad is Chinatown, waar je onder andere de prachtige Chen Hoon Teng Tempel vindt. 
Malakka
Malakka

- Taman Negara National Park
De meest bijzondere natuur vind je in het oosten en midden van Maleisië. Het Taman Negara National Park is het oudste en grootste park van Maleisië. Dit park bereik je via een drie uur durende boottocht over de Sungai Tembling. Eenmaal aangekomen in het park zie je een indrukwekkend landschap en kun je olifanten, neushoorns en tijgers bewonderen. Je kunt hier ook overnachten, zodat je genoeg tijd over houdt om het hele park te bezichtigen. Mutiara Taman Negara is een van de accommodaties die wij aanraden voor je verblijf in het nationale park. 
Taman Negara National Park
Taman Negara National Park

- Cameron Highlands
Een prachtig stukje natuur, dat zijn de Cameron Highlands zeker. Langs de groen begroeide heuvels liggen verschillende theeplantages en bloemen-, groente- en fruitkwekerijen. Bij de theeplantages leer je alles over het theeproces en vaak is het mogelijk om hier thee te proeven en te kopen. Het is leuk om zo'n bedrijf te bezoeken, maar er zijn nog meer mogelijkheden in de omgeving. Zo kun je een vlinderfarm bezoeken of zwemmen bij de Tanah Rata watervallen. 
Cameron Highlands
Cameron Highlands


Reisbureau Reisgraag.nl - Malediven


We hebben al verschillende reizen naar de Malediven verzorgd. Ben je op zoek naar een waterbungalow of wil je de Malediven combineren met Sri Lanka, Maleisie, Abu Dhabi, Dubai of India? Of heb je misschien nog andere wensen? We helpen je graag!

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen