Malediven van A tot Z

Laatste update: 2 september 2015 ( Geschreven op 28 augustus 2015 door Lan )

Een eiland van de Malediven
Een eiland van de Malediven

De Malediven bestaan uit 1.190 eilandjes in de Indische Oceaan. Deze eilanden worden door veel mensen als een droomlocatie gezien vanwege het mooie weer en prachtige witte zandstranden met azuurblauw water. De Malediven zijn dan ook zeer geschikt als bestemming voor een strandvakantie, watersportvakantie of huwelijksreis. Wij geven je graag een indruk van de Malediven door de eilanden te beschrijven met een van A tot Z!

Reisgraag.nl bestaat al 12,5 jaar. Onze klanten geven ons een 9+ in reviews. Voor de zekerheid van onze klant zijn we lid van ANVR & SGR.

Heel veel informatie over Malediven vind je op onze website. We hebben een ruim aanbod van vakanties naar Malediven. Hieronder zie je een overzicht met reizen die je online kunt boeken. Als je een reis op maat wilt naar Malediven, of je wilt hulp bij het zoeken dan kun je daarvoor gratis een offerte aanvragen.

A van Atollen

Een atol is een ringvorming eiland of een reeks ringvormige eilanden die uit koraal zijn ontstaan. De Malediven bestaan uit 22 atollen en een aantal eilanden die als kleine atollen worden gezien. Het woord 'atol' komt uit het Divehi, de officiële taal van de Malediven.

Een atol
Een atol

B van Bevolking

Er wonen in totaal circa 393.000 inwoners op de Malediven waarvan ruim 75.000 Maldiviërs wonen in de hoofdstad Malé. De bevolking is een mengeling van Arabieren, Afrikanen, Indiërs en Indonesiërs.

C van Cultuur

De Maldiviërs staan bekend als een vriendelijk volk. Het familieleven en het geloof zijn erg belangrijk op de Malediven. Hoewel vrouwen hier meer vrijheid hebben dan in andere islamitische landen is het gebruikelijk dat de vrouw verantwoordelijk is voor het huishouden. Belangrijke elementen in het leven van de inwoners zijn muziek en dans.

D van Dhivehi

Het Dhivehi (ook wel Maldivisch genoemd) is de officiële taal van de Malediven. Het is een Indo-Arische taal die vrijwel nergens anders ter wereld wordt gesproken. Het sprekersaantal wordt geschat op 350.000. Op de eilanden kun je echter ook goed terecht met het Engels.

E van Eilanden 

De Malediven bestaan uit bijna 1.200 eilandjes waarvan 200 eilanden bewoond zijn. De eilanden liggen verspreid over een oppervlakte van ongeveer 90.000 km², maar de totale landoppervlakte is slechts 300 km². Het grootste eiland Kuramathi is 5 km² groot en er zijn er maar negen eilandjes die groter zijn dan 2 km². De eilanden zijn dus klein maar fijn! Wist je trouwens ook al dat niet eilanden toegankelijk zijn voor toeristen? Van de 200 bewoonde eilanden zijn er namelijk 88 ingericht als toeristenoord. De overige eilanden zijn voor de lokale bevolking. Deze eilanden kun je echter wel bezoeken met een dagexcursie.

F van Flora en Fauna

De Malediven heeft een zeer gevarieerde flora en fauna. Je kunt hier talloze vissoorten, dolfijnen, walvissen, zeeschildpadden en haaien spotten. Op het land zal je vrijwel geen grote zoogdieren tegenkomen. Diersoorten die wel voorkomen zijn knaagdieren, vleermuizen, vlinders, gekko's en nog veer meer kleine dieren. In totaal komen er ongeveer 600 soorten planten, struiken en bomen voor op de Malediven. De roze roos wordt gezien als de nationale bloem van de Malediven. Op sommige eilanden komt ook tropisch regenwoud voor.

G van Geschiedenis

Er is nog niet veel bekend over de geschiedenis van de Malediven. Archeologische vondsten wijzen op dat de eilanden ongeveer 5000 jaar bewoond zijn. Andere bronnen geven aan dat de Malediven waarschijnlijk 500 voor Christus ontdekt is door Singhalese zeevaarders. Er wordt verondersteld dat de eerste inwoners uit de buurlanden India en Sri Lanka zijn gekomen. De Malediven zijn pas sinds 1965 onafhankelijk. Voorheen heersten er sultans en de Malediven zijn ook een tijd onder de Britse protectoraat terecht gekomen.

H van Huwelijksreis

Veel stellen dromen van een huwelijksreis naar de Malediven. De kleine bounty eilanden zijn dan ook de perfecte locatie om samen tot rust te komen. Er zijn veel resorts waar stelletjes zich lekker laten verwennen en in een romantische omgeving van elkaar kunnen genieten. Kortom, de Malediven heeft alle ingrediënten voor een romantische huwelijksreis. 

Een getrouwd stel op huwelijksreis
Een getrouwd stel op huwelijksreis

I van Islam

Voorheen waren de bewoners van de Malediven boeddhistisch, maar in 1154 bekeerde de toenmalige koning zich tot het Islam. Deze gebeurtenis heeft ervoor gezorgd dat alle inwoners van de Malediven islamitisch zijn. Er is hier geen godsdienstvrijheid. De bevolking neemt het geloof, het soennisme om precies te zijn, serieus. De islam heeft in de Malediven echter een mild karakter. Vrouwen hebben bijvoorbeeld meer vrijheden dan in de Arabische wereld waar dit geloof zeer streng wordt nageleefd. Toeristen merken hier in de vakantieoorden niet zoveel van. Alleen topless zonnen is verboden en alcohol is alleen verkrijgbaar in resorts.

J van Jawoord

Wie wilt er nou niet het jawoord geven op een mooi bounty eiland? Het kan op de Malediven! Je kunt overwegen om op de Malediven een trouwceremonie te houden. Het slechte nieuws is dat het huwelijk in Nederland niet rechtsgeldig is. Je zult dan elkaar ook in Nederland het jawoord moeten geven.

K van Koraal

De eilanden van de Malediven staan bekend om de zeer uitgebreide en kleurrijke koraalriffen. Deze koraalriffen worden zelfs gezien als de mooiste van de wereld! Er is hier volop leven aanwezig waardoor het een populaire bestemming is om te gaan duiken of snorkelen.

L van Luxe

Wie van luxe en comfort houdt zit op de Malediven op de juiste plek. Er zijn 88 eilandjes omgetoverd tot een toeristenoord. Dit zijn eilanden die niet bewoond worden door de lokale bevolking. Op deze eilanden kun je prachtige all-inclusive resorts vinden met uitgebreide voorzieningen en faciliteiten. In deze resorts kom je niets tekort. Daarnaast is er vaak ook de mogelijkheid om te slapen in luxe watervilla's.

M van Malé

Malé is de hoofdstad van de Malediven, gelegen aan de zuidelijke rand van Noord Malé Atol (Kaafu Atoll). De stad ligt op het gelijknamige eiland Malé wat maar 1 bij 1,7 is en volgebouwd is. Ruim 75.000 inwoners wonen in de hoofdstad. Het is het bestuurlijke en economische hart van de eilandengroep.

N van Nationale feestdag

De nationale feestdag van de Malediven valt op 26 juli. Op 26 juli in 1965 werd de eilandengroep namelijk onafhankelijk. De feestdag wordt dan ook Onafhankelijkheidsdag genoemd. Het hoogtepunt van deze dag zijn de officiële vieringen worden gehouden op de 'Republic Square'. Op deze dag heb je ook veel kleurrijke parades.

O van Onderwaterwereld

De onderwaterwereld rondom de Malediven is heel bijzonder. Door de talloze koraalriffen en tropische vissen is het een populaire plek om te gaan duiken of snorkelen. Door het kristalheldere water kun je het onderwaterleven goed zien. Duikliefhebbers zitten op de Malediven dan ook op de juiste bestemming. Het is zelfs mogelijk om te duiken met manta's of walvishaaien. Wie nog geen ervaren duiker heeft kan lessen volgen bij de duikscholen op veel resorts.

Onderwaterwereld van de Malediven
Onderwaterwereld van de Malediven

P van Paradijs

De parelwitte stranden, het azuurblauwe water en de vele mooie locaties wordt de eilanden gezien als een paradijs op aarde. Het is dan ook een geliefde vakantiebestemming.

Q van ?

R van Rufiyaa

De Rufiyaa is de officiële munteenheid op de Malediven. Rufiyaa is een afgeleide van de rupee. Eén rufiyaa is honderd laari. De afkorting van de Maldivische Rufiyaa is MVR. De huidige wisselkoers is €1,00 voor 17,24 Rufiyaa (augustus, 2015).

S van Souvenirs

Wanneer je op vakantie gaat is het altijd leuk om iets mee te nemen voor je de thuisblijvers of voor jezelf als aandenken. Over het algemeen kun je op de Malediven veel vazen, potten en dozen met verschillende motieven kopen. Sommige eilanden hebben ook hun eigen specialiteit. Op Kashidoo kun je bijvoorbeeld kokosnootsiroop halen en het eiland Gadhdhoo staat bekend om geweven kleden. Wie fan is van lakwerk moet naar het eiland Thulaadhoo. Houd er wel rekening mee dat je geen souvenirs die stukjes koraal of schelpen bevatten mag meenemen.

T van Toerisme

Het toerisme is een van de belangrijkste inkomstenbronnen van de Malediven. Het toerisme wordt echter wel zo veel mogelijk gescheiden van het normale leven. Zo zijn er op de eilanden die niet bewoond worden door de lokale bevolking vakantieoorden gebouwd. Dit is niet toegestaan op de rest van de eilanden. Er is ook bewust gekozen voor duurzaam toerisme. Dit houdt in dat er onder andere niet hoger gebouwd mag worden dan de hoogste palmboom en maar 20% van elk eiland bebouwd mag worden.

U van Uitgaan

De Malediven hebben een bruisend uitgaansleven. De meeste resorts zorgen ook voor entertainment, maar op de eilanden zijn genoeg bars te vinden. Wat ook leuk is zijn de onderwater discotheken en de feesten op het strand. Houd er rekening mee dat op de bewoonde eilanden geen alcohol geschonken wordt.

V van Vis

Meer dan de helft van de bevolking verdient de kost met de visvangst en vis wordt ook veel gegeten op de Malediven. In de restaurants worden naast internationale gerechten daarom ook veel visspecialiteiten geserveerd.

W van Weer

Er heerst een tropische klimaat op de Malediven waardoor het er de meeste dagen van het jaar zonnig is met hoge temperaturen. De gemiddelde temperatuur ligt hier rond de 30 graden. De beste periode om de Malediven te bezoeken is van december t/m april. In deze periode valt er het minst regen. De maanden maart en april zijn het warmst.

X van ?

Y van Yoga

De Malediven zijn zeer geschikt om tot rust te komen en veel resorts organiseren dan ook yogalessen. Deze worden gegeven door ervaren instructeurs.

Z van Zandstranden

Veel mensen zien de Malediven vanwege de prachtige stranden als een droombestemming. De langgerekte stranden zijn parelwit met fijn koraalzand en wuivende palmbomen. Het is verboden om op de stranden topless te gaan zonnen.

Wit zandstrand
Wit zandstrand

Heb je interesse in deze reis? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen.

Zonder een budget zullen we in veel gevallen geen passend advies kunnen geven.
Jouw gegevens
* Velden met een sterretje zijn verplicht

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen