Malediven van A tot Z

Een eiland van de Malediven
Een eiland van de Malediven

De Malediven bestaat uit 1.190 koraaleilanden en is gelegen in de Indische Oceaan. De eilandengroep wordt gezien als een echte droombestemming vanwege de parelwitte stranden, de azuurblauwe zee, de wuivende palmbomen en het mooie weer. Het de ideale vakantie als je wil relaxen maar je kunt tijdens je vakantie ook actief bezig zijn door deel te nemen aan verschillende watersporten of door de onderwaterwereld te ontdekken. Om je een indruk te geven over de Malediven wordt hieronder de eilandengroep van A tot Z beschreven.

Heb je weinig kennis van Malediven? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

A van Atollen

De Malediven bestaat uit 26 atollen. Een atol is een ringvorming eiland of een reeks ringvormige eilanden. Deze eilanden zijn uit koraal ontstaan. Het woord atol komt uit de officiële taal van de Malediven, Divehi.

Ari Atol
Ari Atol

B van betaalmiddel

Vroeger was de kaurischelp het betaalmiddel op de Malediven. Alle eigenschappen die geld hoort te bezitten heeft deze schelp. De schelp is namelijk duurzaam, handig, herkenbaar en deelbaar. De schelp komt voornamelijk voor in warme wateren rondom de Indische en Stille Oceaan. Vraag gratis een offerte aan

C van Cultuur

De inwoners van de Malediven zijn moslim en staan bekend als een vriendelijk volk. Daarnaast zijn de Maldiviërs bang voor Jinnis. Dit zijn boze (zee)geesten die verantwoordelijk gesteld worden voor alles wat de Koran of de wetenschap niet kunnen verklaren.

D van Dhivehi

Dhivehi is de officiële taal van de eilandengroep en wordt ook wel Maldivisch genoemd. Deze taal wordt nog door 300.000 mensen gesproken.

E van Eilanden

De eilanden van de Malediven liggen verspreid over een oppervlakte van ongeveer 90.000 vierkante kilometer. Het overgrote deel van de Malediven bestaat uit water want het totale landoppervlak is slechts driehonderd vierkante kilometer. Het grootste eiland van de Malediven is slechts vijf vierkante kilometer. De eilanden zijn dus klein maar daardoor lijkt het wel of je je bevindt op een privé-eiland. Van de tweehonderd bewoonde eilanden zijn er 88 ingericht voor toeristen. De andere eilanden zijn te bezoeken tijdens excursies.

F van Flora en Fauna

De Malediven heeft een gevarieerde flora en fauna en een tropische vegetatie. De meest bekende flora van de eilandengroep zijn de kokospalmbomen en de broodbomen. In totaal vind je 600 verschillende struiken, bomen en planten op de Malediven. De fauna van de Malediven valt in te delen in drie soorten categorieën: het zeeleven, reptielen en vogels. Rondom de koraalriffen vind je meer dan tweeduizend soorten vissen, van rifhaaien tot schildpadden en van roggen tot tropische vissen. Op de eilanden vind je enkele hagedissen en slangensoorten. De vogelsoorten die voorkomen op de Malediven zijn vooral trekvogels en pelagische vogels.

G van Geschiedenis

De Malediven liggen op een belangrijke handelsroute met India, China en Sri Lanka. Om deze reden was het land vroeger een drukke handelsplaats waarbij de kaurischelp als munt werd gebruikt. De bevolking was toen nog boeddhistisch. In het jaar 1153 brengt een Arabische zeevaarder de islam naar de Malediven. De eerste mensen zijn vijfduizend jaar geleden op de Malediven gaan wonen.

H van Huwelijksreis

De Malediven is een populaire bestemming voor een huwelijksreis. De bounty stranden zijn perfect om helemaal tot rust te komen. Daarnaast zijn er vele romantische resorts waarbij koppels van elkaar en de omgeving kunnen genieten. Zo kun je tot rust komen in een spa of een romantische strandwandeling maken op een van de eilanden.

Huwelijk Malediven
Huwelijk Malediven

I van Islam

De inwoners van de Malediven zijn islamitisch. Op het eiland is geen godsdienstvrijheid. De islam op de eilandengroep heeft echter wel een mild karakter. Vrouwen hebben op de Malediven namelijk meer vrijheden dan in andere islamitische landen. In de vakantieoorden merk je dan ook niet zoveel van de godsdienst. Alleen topless zonnen is verboden. Buiten de resorts merk je meer van de godsdienst. Alcohol is bijvoorbeeld verboden en alleen verkrijgbaar in resorts.

J van Jawoord

Op de Malediven kun je op de prachtige zandstranden een trouwceremonie houden. Geef het jawoord aan je partner in een waanzinnige omgeving. Als je trouwt op de Malediven moet je er wel rekening mee houden dat het huwelijk niet rechtsgeldig is in Nederland.

K van Koraal

De eilanden van de Malediven staan bekend om haar onderwaterwereld waarin het meest kleurrijke koraal te vinden is. De riffen worden gezien als de mooiste van de wereld.

L van Luxe

Voor luxe en comfort zit je helemaal goed op de Malediven. Op 88 eilanden staan toeristenoorden. Deze toeristenoorden zijn all-inclusive resorts waar je goede service, luxe voorzieningen en goede faciliteiten kunt verwachten.

M van Malé

Malé is de hoofdstad van de eilandengroep. Het eiland is slechts 1 bij 1,7 kilometer en is helemaal volgebouwd. Malé is onderdeel van de Kaafu-atol. Op Malé is tevens de luchthaven van de eilandengroep te vinden. Bezienswaardigheden die je onder andere op het eiland kunt bekijken zijn het nationale museum, de Vrijdagmoskee en de vismarkt.

N van Nationale feestdag

Op 26 juli is de nationale feestdag van de Malediven. Op 26 juli 1965 werd de eilandengroep namelijk onafhankelijk. De toepasselijke naam voor deze feestdag is dan ook Onafhankelijkheidsdag. Tijdens deze dag zijn er verschillende parades, dansen schoolkinderen een traditionele dans en wordt er een feest op Republic Square in Malé gehouden.

O van Onderwaterwereld

De tropische vissen en het prachtige koraal maken de onderwaterwereld van de Malediven bijzonder. Het is voor duikers een echte bucketlistbestemming. Op de Malediven is het zelfs mogelijk te duiken met walvishaaien.

Onderwaterwereld Malediven
Onderwaterwereld Malediven

P van Paradijs

De Malediven is een paradijs op aarde en dat heeft de eilandengroep te danken aan het prachtige weer, de geweldige onderwaterwereld en de witte zandstranden.

Q van Quote

Een quote die bij de Malediven past is: Travel is the only thing you buy that makes you richer.

R van Rufiyaa

De munteenheid die gebruikt wordt op de Malediven is de Rufiyaa. De afkorting van de munteenheid is MVR. De huidige wisselkoers is €1 voor 17,48 Rufiyaa.

S van Souvenirs

Op de Malediven is het niet toegestaan om stukjes koraal of schelpen mee te nemen als souvenir. Je kunt wel vanuit thuis een aantal kleine, lege reisflesjes meenemen. Vul deze vervolgens met het witte zandstrand of het heldere water van de Malediven voor een uniek souvenirtje.

T van Toerisme

Toerisme is een van de belangrijkste inkomstenbronnen van de Malediven. Maar toerisme wordt wel gescheiden van het dagelijkse leven van de eilandbewoners. De toeristen bevinden zich voornamelijk op de eilanden met resorts. Daarnaast is er gekozen voor duurzaam toerisme aangezien er op de eilanden niet hoger gebouwd mag worden dan de hoogste palmboom. Tevens mag ieder eiland maximaal voor twintig procent bebouwd worden.

U van Uitgaan

In de avond worden er in de meeste resorts voorstellingen, shows en livemuziek georganiseerd. Strandfeesten komen ook voor. Op de bewoonde eilanden wordt geen alcohol geschonken. Houd hier rekening mee als je uitgaat op een eiland waar de lokale bevolking woont.

V van Vis

Op de Malediven vind je vele visgerechten die je kunt uitproberen in de resorts. De lokale bevolking verdient haar inkomen voornamelijk door toerisme en visvangst.

W van Weer

Op de Malediven heerst een tropisch klimaat. Dit zorgt voor aangename temperaturen en volop zon. De gemiddelde temperatuur ligt rond de dertig graden. Zelfs het zeewater is lekker warm. De warmste maanden op de eilandengroep zijn maart, april, mei, juni en juli. Daarnaast is het belangrijk je in te smeren met een hoge beschermingsfactor omdat op de Malediven een hoge zonnekracht is.

X van ?

Y van Yoga

Yogalessen worden bijna in ieder resort aangeboden door ervaren instructeurs. Deze lessen zijn geschikt om tot rust te komen.

Z van Zandstranden

Een van de redenen om de Malediven te bezoeken zijn de prachtige zandstranden. Hier kun je de meest romantische strandwandelingen maken bij zonsondergang. Je kunt natuurlijk ook lekker zonnen in de zon terwijl je op de achtergrond de geluiden van de zee hoort.

Zandstrand Malediven
Zandstrand Malediven
 

Reisbureau Reisgraag.nl - Malediven


We hebben al verschillende reizen naar de Malediven verzorgd. Ben je op zoek naar een waterbungalow of wil je de Malediven combineren met Sri Lanka, Maleisie, Abu Dhabi, Dubai of India? Of heb je misschien nog andere wensen? We helpen je graag!

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen