Malediven

Op de Malediven kun je goed duiken en snorkelen
Op de Malediven kun je goed duiken en snorkelen

De Malediven liggen in de Indische Oceaan en bestaat uit 1190 eilandjes waarvan de grootste 5 km² is. Vanuit de lucht lijken de eilandjes op een ketting van groene edelstenen, liggend op het blauwe fluweel van de Indische Oceaan. De hoofdstad is Malé.

De Malediven zijn uitermate geschikt voor een luiervakantie, huwelijksreis en/of actieve watersportvakantie. Tijdens je droomvakantie kom je helemaal tot rust.

De bewoonde eilanden zijn voor toeristen alleen tijdens een dagexcursie te bezoeken. Toeristen mogen dus niet overnachten op de eilanden waar de bevolking woont (met uitzondering van Malé). De nationale cultuur en natuur wordt hierdoor zoveel mogelijk beschermd.

De Malediven bestaat dus uit 1190 eilandjes, hiervan zijn er 201 bewoond en ongeveer 90 eilandjes zijn geschikt voor toeristen. De eilanden liggen verspreid over een gebied van 90.000 km², slechts 3% van dit oppervlakte is land. Alle eilanden bestaan uit puur koraal. Koraal is geen plant maar dit zijn poliepdiertjes. De koraalpoliepjes voeden zich met plankton en calcium uit het water. Een koraalrif bestaat uit miljoenen op elkaar geplakte skeletjes van gestorven koraalpoliepjes.

De economie heeft 3 belangrijke peilers; toerisme, visvangst en scheepsbouw. Bijna de helft van de bevolking verdient een inkomen uit de visvangst.


Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Vlag Malediven
Officiele naam:
Republiek der Malediven
ISO:
MV
Ligging:
zuid
Hoofdstad:
Malť
Inwoners:
+/- 271000
Taal:
Dhivehi
Godsdienst:
Islam
Tijdzone:
UTC +5
Munteenheid:
Rufiyaa
Klimaat:
Tropisch
Oppervlakte:
298 km≤
Beste reistijd:
december - februari

Steenbewerking - in het hele land zijn prachtig bewerkte oude grafstenen te vinden.

Muziek en dans zijn belangrijke elementen in het leven van de MaldaviŽrs.

Ervaringen

Heb je ooit Malediven bezocht? Laat dan hieronder jouw ervaring achter en maak kans op mooie prijzen!

Malediven krijgt gemiddeld een 9,5 uit 10 op basis van 4 ervaringen:

9,5 4 ervaringen + Ervaring delen

Pagina 1 van 1 met 4 resultaten

plaats: Meeru Island resort, reisperiode: oktober 2021

als je op zoek bent naar een idyllisch plekje op aarde om volledig tot rust te komen, ben je daar op de juiste plek. ongelofelijk lieve mensen die er werken, altijd vriendelijk, altijd behulpzaam. super lekker eten, altijd even verzorgd en smakelijk.

 • Algemeen 10
 • Restaurants 10
 • Inwoners 10
 • Ligging 10
plaats: velifushi, reisperiode: maart 2020

Super mooi eiland, veel vissen, haaien en koraal.

 • Algemeen 9
 • Uitgaan 5
 • Cultuur 1
 • Restaurants 7
 • Bezienswaardigheden 7
 • Inwoners 10
 • Ligging 8
plaats: Malediven, reisperiode: juli 2017

Het was echt een oase van rust witte stranden heldere blauw water buiten gewone vakantie met zeer vriendelijke mensen

 • Algemeen 10
 • Uitgaan 9
 • Restaurants 9
 • Inwoners 10
 • Ligging 10
plaats: Malť, reisperiode: september 2014

Uitgaan is niet echt van toepassing op de Malediven, maar veel restaurants om lekker 's avonds iets te drinken. Ook activiteiten als live bands en water activiteiten maar wel prijzig. Het eiland Kurumba is ideaal, binnen 10 minuten vanaf Malé met de boot. Je wordt opgehaald door een luxe jacht. Van de luchthaven heb je geen last. Het is juist leuk om vliegtuigen en andere boten te zien. Ook hele fijne golfbrekers, ideaal snorkel eiland door het eigen rif! Hebben niet alle eilanden dus let op. Baby haaien gezien, inktvis, pijlstaartroggen, zeepaardjes en heel veel mooie vissen. Er komen ook schildpadden voor. Hele mooie accommodatie. Wij hadden de deluxe bungalow. Heel veel privacy en super luxe. Echt een aanrader!

 • Algemeen 9
 • Uitgaan 7
 • Restaurants 10
 • Bezienswaardigheden 10
 • Ligging 10
 • 1

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Malediven

Boottocht Malediven

Boottocht Malediven
Boottocht Malediven

Ook erg interessant is het om deel te nemen aan boottochten. Zo zijn er verschillende tours waarbij het doel is om bepaalde diersoorten te spotten zoals reuzenmanta's, dolfijnen en walvissen. De beste tijd om reuzenmanta's te spotten is van mei tot juli. Dolfijnen spotten kan het hele jaar door en voor het zien van walvissen kun je het best een tour boeken tussen november en april. De kans om walvissen te zien is kleiner in verhouding met de andere dieren, maar de blauwe vinvis wordt wel regelmatig gespot in zee.

Duiken op de Malediven

Duiken op de Malediven
Duiken op de Malediven

Duikers zijn zeker op de goede plaats op de Malediven. De Malediven beschikken namelijk over een prachtig koraalrif waar gesnorkeld en gedoken kan worden. Een groot deel van de eilanden bestaat uit strand. In de wateren rondom de eilanden van de Malediven komen de mooiste vissen voor, waaronder de manta. Het koraal rond de Malediven is ook erg mooi en zeker het bekijken waard.

Rondvlucht Malediven

Rondvlucht Malediven
Rondvlucht Malediven

Ook een leuke en actieve manier om de omgeving te verkennen is om een rondvlucht te maken met een helikopter of een watervliegtuig. Terwijl je vliegt heb je een adembenemend uitzicht over het azuurblauwe water en de attols. Het is mogelijk om voorafgaand aan je vakantie tours te boeken, maar dit kan ook ter plaatse. Er zijn op de Malediven een aantal activiteitenbureaus waar je terecht kunt voor een rondvlucht.

Parasailing Malediven

Parasailing Malediven
Parasailing Malediven

Wanneer je tijdens de vakantie op de Malediven iets avontuurlijks wilt doen, dan kun je niet om parasailing heen. Veel lokale activiteitenbureaus, maar ook hotels, bieden deze vorm van watersportrecreatie aan. Bij parasailing ontvang je een parachute die wordt vastgebonden aan een speedboat. Op deze manier zweef je boven het water en heb je een prachtig uitzicht over de zee en de boulevard.

Onderwater postkantoor

Op het eiland Hideaway, ofwel het Mele eiland, is een heus onderwater postkantoor te vinden. Dit is het enige postkantoor van de wereld dat zich onder water bevindt. Het postkantoor wordt gerund door duikers met veel ervaring. Op een waterdichte manier kunnen zij op je documenten een stempel zetten met speciale, waterbestendige inkt. Geen enkel postkantoor heeft zo'n mooi uitzicht, met scheepswrakken, schitterend koraal en oneindig veel kleurrijke vissen.

Thulhaadhoo

Thulhaadhoo is een van de bewoonde eilanden van Baa Atoll. Het eiland is onlangs teruggewonnen door de regering. Thulhaadhoo staat bekend om het speciale handwerk wat ze er doen. Stenen potten worden voorzien van een speciale laklaag. Dit werd vroeger gedaan voor de adellijke families in het land, maar tegenwoordig wordt het meeste lakwerk verkocht aan toeristen. Het is leuk om te zien hoe het wordt gedaan en natuurlijk is het ook een originele souvenir om mee naar huis te nemen.

Vakantiebestemmingen in Malediven

Accommodaties

Artikelen

Eten en drinken

De Maledivische keuken is niet erg verfijnd. Het nuttigen van een maaltijd is geen sociale gebeurtenis. Het basisvoedsel bestaat uit vis. De hoofdmaaltijd wordt rond het middaguur gegeten.

Toddy is de lokaal gebrouwen palmwijn en suji is een lokale frisdrank.

De theehuizen in de hoofdstad Malé zijn een populaire ontmoetingsplek.

Vervoer

Vluchten van Amsterdam naar Colombo (Sri Lanka) duren minimaal 11 uur; de vlucht tussen Colombo en Malé 1 uur.

Vanaf het vliegveld van Malé wordt je per (speed)boot, helikopter of watervliegtuig naar de resorteilanden vervoert. Vervoer tussen de eilanden vindt plaats met dhonis, traditionele vissersboten.

Dankzij het ontbreken van wegen (er is 9,6 kilometer verharde weg) en hoge importbelasting op auto`s zijn deze er weinig te vinden. De meeste eilanden zijn echter klein genoeg om in een half uur lopend te verkennen.

Visum

Duurt de vakantie niet langer dan 30 dagen dan heb je geen visum nodig voor een bezoek aan Malediven. Je paspoort dient nog wel 6 maanden geldig te zijn na vertrek uit Nederland.

Prijsniveau

Het prijsniveau op de Malediven ligt hoger dan in Nederland.

De munteenheid is de Maledivische ruffiya.

Veiligheid

Er kan op de Malediven veilig gereisd worden. Criminaliteit is er nauwelijks. Maar toch moet je ook hier voorzichtig zijn met je spullen.

Medische informatie

Op iedere atol zijn gezondheidscentra te vinden. Maar er is nog wel een tekort aan mankracht en materiaal.

Voor de Malediven gelden geen verplichte vaccinaties. Wel worden bepaalse vaccinaties aanbevolen.

Neem voor actuele adviezen contact op met de GGD, Tropendokter of TravelClinic.

Het kraanwater is niet drinkbaar.

Bevolking

De Malediven tellen ruim 300.000 inwoners. Ruim 65.000 wonen in de hoofdstad Malé. Omdat het feitelijke landoppervlak zo klein is (ca. 298 km²) is het land één van de dichtstbevolkte landen ter wereld. De Maldiviërs zijn een ingetogen, vriendelijk volk, die net zoals andere Aziaten niet snel hun ongenoegen uiten. Over het algemeen worden de Maldiviërs gescheiden van de toeristen. Je kunt dan ook niet zomaar lokale eilanden bezoeken, je bent dan aangewezen op excursies die bij de resorts worden aangeboden.

Maldiviërs zijn Soennitische Moslims en omdat er geen godsdienstvrijheid is, is 100% van de bevolking Islamitisch. Ondanks dat de godsdienst hier minder streng is dan in andere Islamitische landen zijn er toch een paar regels die strak worden nageleefd. Voor een Maldiviër is het bijvoorbeeld verboden om alcohol te drinken. Er is dan ook, met uitzondering van de toeristenresorts, geen druppel alcohol te verkrijgen.

Steenbewerking - in het hele land zijn prachtig bewerkte oude grafstenen te vinden.

Muziek en dans zijn belangrijke elementen in het leven van de Maldaviërs.

De taal

Het Dhivehi is de officiële taal op de Malediven. Dit is een Indo-Iraanse taal met wortels in het Sanskriet. De taal is moeilijk om te spreken en er zijn veel dialecten. Het schrift is Thaana, wat (net als het Arabisch) van rechts naar links wordt geschreven. De woorden bedankt, hallo en tot ziens bestaan niet in het Dhivehi. Een glimlach of knikje is voldoende.

Flora & Fauna

Op de Malediven komen onder andere bamboe, fruitbomen en tropische klimplanten voor. De grotere eilanden van de Malediven hebben kleine tropische regenwouden. Daarnaast vind je op de eilanden de pandanus, waarvan enkele soorten alleen op de Malediven voorkomen, en mangroven.

De fauna op de Malediven is redelijk schaars. Je vindt er onder andere fruitvleermuizen, hagedissen en ratten. Als huisdieren worden vaak katten, kippen, geiten of konijnen gehouden. Wel hebben de Malediven een rijke onderwaterwereld. Je vindt er onder andere tropische vissen, koraalriffen, schildpadden en dolfijnen. De Malediven zijn daarom ook erg populair onder duikers.

Geschiedenis

Over de vroege geschiedenis van de Malediven is weinig bekend. Wel is uit archeologisch onderzoek gebleken dat de Malediven al ongeveer 2000 jaar v. Chr. bewoond werden. Rond 500 v. Chr. zouden diverse kolonisten uit Sri Lanka en Noordwest-India tijdelijk op de Malediven gewoond hebben. De Malediven zijn een lange tijd boeddistisch geweest, totdat het land in de 12e eeuw door de Arabieren als bevoorradingspost werd gebruikt op hun handelsroutes. Hierdoor raakte de bevolking bekend met de Islam. Rond 1153 besloot de toenmalige koning de gehele bevolking te bekeren tot de Islam, in ruil voor bescherming door de Arabieren. Het grootste gedeelte van de geschiedenis is het land onafhankelijk geweest. Alleen in de 16e eeuw werden de Malediven korte tijd bezet door de Portugezen. In de 17e en 18e eeuw, tijdens de Hollandse heerschappij over Sri Lanka, had Nederland een economische relatie met de Malediven. Nadat de Britten Sri Lanka van de Hollanders overnamen begonnen de Maldiviërs op handelsgebied met de Britten samen te werken en sloten ze een verdrag met Groot-Brittannië waardoor het onder Brits protectoraat viel. Vanaf 1968, nadat voorheen de Malediven werden geregeerd door sultandynastieën, werd het land volledig onafhankelijk tot Republiek uitgeroepen en werd Ibrahim Nasir de eerste president. De jaren daarna stonden in het teken van corruptie en couppogingen. Sinds Maumoon Abdul Gayoom president is van het land, is het rustig gebleven.

Reisbureau Reisgraag.nl - Malediven


We hebben al verschillende reizen naar de Malediven verzorgd. Ben je op zoek naar een waterbungalow of wil je de Malediven combineren met Sri Lanka, Maleisie, Abu Dhabi, Dubai of India? Of heb je misschien nog andere wensen? We helpen je graag!

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Reisadvies
Kaart Malediven

Veelgestelde vragen

Wat is het huidige reisadvies / kleurcode voor Malediven?

Op dit moment zijn alle landen 'oranje'; ook Malediven. Lees meer over het reisadvies in Malediven

Wat zijn de beste hotels van Malediven?

Dit zijn enkele zeer goed gewaardeerde hotels in Malediven:
 • Centara Grand Island Resort & Spa Maldives***** (9.9 in 2)
 • Lily Beach Resort***** (9.9 in 2)
 • Veligandu Island Resort**** (9.9 in 2)
 • Paradise Island Resort & Spa (incl. The Haven)**** (9.5 in 2)
 • Kuredu Resort & Spa Maldives**** (9.3 in 18)

  Deze hotels hebben een heel hoog service niveau en worden hoog gewaardeerd door klanten.
 • Kan ik een vakantie boeken naar Malediven i.v.m. Corona?

  Per 15 mei 2021 is het generieke reisadvies vervangen. Het reisadvies veranderd per dag. Neem contact met ons op voor de huidige status.