Duiken op de Malediven

Onderwaterwereld Malediven
Onderwaterwereld Malediven

Geen enkel land in de wereld staat zo goed bekend om de fantastische duikmogelijkheden als de Malediven. De vele eilandjes zorgen ervoor dat de onderwaterwereld een grote speeltuin is vol met prachtige vissen en koraal. Bovendien heb je ook nog eens uitstekend zicht, waardoor duiken op de Malediven voor iedere duiker een waar paradijs is.

Heb je weinig kennis van Malediven? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

De eilanden

Op zo'n 750 kilometer van Sri Lanka liggen meer dan 2.000 koraaleilandjes van de Malediven. Elk eilandje wordt weer omgeven door een rif en honderden van deze eilanden samen vormen met de koraalbanken een atol. Een atol is een plek waar kleine eilandjes bij elkaar samen komen. Van de 2.000 eilanden zijn slechts 202 eilanden bewoond. Het toerisme, en daarbij ook het duiken, is een van de belangrijkste inkomstenbronnen van het land geworden. Hierdoor hebben ze de infrastructuur op en tussen de eilanden aanzienlijk kunnen verbeteren de afgelopen jaren.

De onderwaterwereld

De gevarieerde en fraaie koraalriffen op de Malediven zorgen ervoor dat de duikers en snorkelaars hun hart kunnen ophalen in de prachtige onderwaterwereld. Ook stikt het er van de mooie soorten vissen, waardoor je een groot scala aan felgekleurde koraalvissen kunt verwachten. Naast kleine vissen als trompetvissen, pufferfish, sweetlips, papegaaivissen, eenhoorntjes en murenen zijn er ook grotere dieren onderwater te vinden als roggen, haaien, grote baarzen, barracuda's en schildpadden. Ook manta's komen regelmatig voor rondom de eilanden van de Malediven. Een tip om deze dieren te zien is om verder te kijken dan de riffen en ook eens in het blauwe water te kijken.

Vraag gratis een offerte aan

Het duiken

De meeste eilanden op de Malediven zijn perfect voor beginners of mensen die een vervolgcursus willen volgen. Meestal ben je na je eerste cursus al een behoorlijke duiker, doordat de omstandigheden hier naar verhouding vaak wat moeilijker zijn. Op de eilanden zijn verschillende duikscholen te vinden waar je ook materiaal kunt huren. Voor de wat ervaren duikers wordt er bij de duikschool vaak eerst een proefduik gemaakt, om te kunnen kijken wat het niveau is. Een brevet zegt een instructeur daar namelijk meestal weinig.

Beste duiktijd

Je hebt het beste zicht onderwater van januari tot maart, al wisselt het zicht onderwater altijd en hangt dat ook af van de maanstand en het tij. Het zicht is echter bijna nooit minder dan 15 meter en bijna altijd beter dan 25 meter. Soms heb je zelfs een zicht tot 50 meter! De watertemperatuur varieert van januari tot maart van 27 tot 30 graden Celsius, je hebt dus vaak voldoende aan een 3 millimeter pak. Als je naar de Malediven komt om voornamelijk Manta's te zien, dan kun je het beste van mei tot en met september komen, in het Noord Malé Atol. Ook heb je een grotere kans ze te zien tijdens onze wintermaanden in het Zuid Malé Atol.

Malé Atol

De meest geliefde en bekendste plekken om te duiken op de Malediven zijn Noord en Zuid Malé Atol. Rondom het noorden van Malé Atol zijn imposante koraalmuren te vinden en bij Zuid Atol is Shark Point een geliefde plek. De naam zegt eigenlijk al genoeg, dit is namelijk een plek waar je heen kunt gaan om haaien te spotten. De rifhaaien en de witvinhaaien die hier zwemmen, en je vrijwel zeker zult zien, doen je gelukkig niets. Ook zijn er in Malé Atol veel onderwatergrotten waar je op verkenningstocht kunt gaan.

Reisbureau Reisgraag.nl - Malediven


We hebben al verschillende reizen naar de Malediven verzorgd. Ben je op zoek naar een waterbungalow of wil je de Malediven combineren met Sri Lanka, Maleisie, Abu Dhabi, Dubai of India? Of heb je misschien nog andere wensen? We helpen je graag!

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen