Malé

Male in Malediven
Male in Malediven

Malé bevindt zich op het gelijknamige eiland Malé, gelegen aan de zuidelijke rand van Noord Malé Atol (Kaafu Atoll). Malé is de hoofdstad van de Malediven. Door gebrek aan ruimte zijn markten en winkeltjes in Malé meestal op de eerste verdieping te vinden. De theehuizen zijn een populaire ontmoetingsplek. Je kunt hier kleine gerechtjes bestellen, vooral met de ingrediënten vis en kokos. Als drank wordt er hier natuurlijk thee geschonken. Vanwege het geloof mogen de inwoners van de Malediven geen alcohol drinken. Bijna alle inwoners van de Malediven zijn namelijk moslim. In de resorts zijn wel alcoholische dranken te verkrijgen. Malé is de perfecte bestemming voor een heerlijke zonvakantie. Er zijn namelijk vele prachtige all inclusive resorts te vinden. Daarnaast is Malé ook het perfecte uitgangspunt om te eilandhoppen op de Malediven. Ook zijn er vele actieve watersportactiviteiten te doen op het eiland.

Heb je weinig kennis van Malediven? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Malé
Plaatsen in de buurt van Malé (Malediven) :

Ervaringen

op 23 oktober 2014 plaats: Malé, reisperiode: september 2014

Uitgaan is niet echt van toepassing op de Malediven, maar veel restaurants om lekker 's avonds iets te drinken. Ook activiteiten als live bands en water activiteiten maar wel prijzig. Het eiland Kurumba is ideaal, binnen 10 minuten vanaf Malé met de boot. Je wordt opgehaald door een luxe jacht. Van de luchthaven heb je geen last. Het is juist leuk om vliegtuigen en andere boten te zien. Ook hele fijne golfbrekers, ideaal snorkel eiland door het eigen rif! Hebben niet alle eilanden dus let op. Baby haaien gezien, inktvis, pijlstaartroggen, zeepaardjes en heel veel mooie vissen. Er komen ook schildpadden voor. Hele mooie accommodatie. Wij hadden de deluxe bungalow. Heel veel privacy en super luxe. Echt een aanrader!

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 7
  • Restaurants 10
  • Bezienswaardigheden 10
  • Ligging 10

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Malé

Grote Vrijdagsmoskee (Malé)

Grote Vrijdagsmoskee
Grote Vrijdagsmoskee
Kaart met locatie Grote Vrijdagsmoskee

In de hoofdstad Malé bevindt zich de belangrijkste moskee van de Malediven: de Grote Vrijdagsmoskee van 40 meter hoog. Het is een dominant gebouw met een grote, gouden koepel. Er mag geen enkel gebouw zijn die boven de toren van deze moskee uitkomt. De Grote Vrijdagsmoskee biedt plaats voor ruim 5.000 gelovigen. Je kunt de Malediven niet verlaten zonder dit prachtige gebouw van binnen en van buiten te hebben gezien.

Nationaal Museum in Malé (Malé)

Zeker de moeite waard om eens te bezoeken is het Nationaal Museum in Malé. Dit museum is gevestigd in een oud paleis van de sultan. In het museum worden persoonlijke bezittingen en spullen uit de tijd van de sultan tentoongesteld, zodat je kunt inschatten hoe de situatie van de sultan destijds was. Je vindt er tevens archeologische voorwerpen. Het voorwerp dat het meest speciaal is, is het Boeddhabeeld van koraal.

Vismarkt in Malé (Malé)

Vismarkt in Malé
Vismarkt in Malé
Kaart met locatie Vismarkt in Malé

Het is erg interessant om de vismarkt in Malé te bezoeken waar 's middags honderden loodzware tonijnen worden aangeleverd door vissers. De vis wordt ter plekke schoongemaakt en verkocht. Ook worden er regelmatig grote zwaardvissen gevangen, gedood, aangesneden en verkocht. Zo kun je meekijken hoe het in zijn werking gaat en zelf aangeven hoe groot je stuk vis moet zijn. Het mag dan stinken en er bloederig uitzien, maar je hebt dan in ieder geval wel echte verse vis. Naast vis wordt er ook vers fruit en verse groente verkocht.

Winkelen op de Malediven (Malé)

Shoppen kun je het best in de hoofdstad Malé. In deze stad speelt het grootste gedeelte van het dagelijkse leven van de inwoners zich af. In Malé zijn twee winkelcentra, verschillende souvenirwinkeltjes en diverse markten te vinden. Er is altijd wel iets te doen en vooral wanneer je geïnteresseerd bent in het leven van de Malediven dan moet je hier zeker een dagje rondlopen.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Malediven bekijken.

Vervoer

De dichtstbijzijnde luchthaven bij Malé is internationale luchthaven Malé International Airport. Deze luchthaven is bereiken vanuit Nederland. De vlucht is vaak wel inclusief een tussenstop. Malé International Airport ligt op het eiland Hulhule. Dit is een eiland dat dichtbij het eiland van Malé ligt. Vanaf dit vliegveld kun je per (speed)boot, helikopter of watervliegtuig naar de eilanden met de resorts reizen. Het vervoer tussen de verschillende eilanden vindt plaats met Dohni's. Dit zijn traditionele houten vissersboten. Ook kun je reizen met een speedboot of een watervliegtuig.

Geschiedenis

Over de vroege geschiedenis van de Malediven is weinig bekend. Wel is uit archeologisch onderzoek gebleken dat de Malediven nu ongeveer 5000 jaar bewoond is. De eerste inwoners van de Malediven kwamen uit Sri Lanka en India. Vroeger werden er op Malediven kokosnoten en vis gehandeld tussen Arabieren, Indiërs en Chinezen. In de zestiende eeuw overheerste de Portugezen de Malediven. Dit duurde 17 jaar. Dit was tevens de langste afhankelijkheidsperiode van de Malediven. Na een samenwerking met de Britten tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de Malediven in 1965 officieel onafhankelijk.

Vakantieverhalen / reisverslagen

Reisbureau Reisgraag.nl - Malediven


We hebben al verschillende reizen naar de Malediven verzorgd. Ben je op zoek naar een waterbungalow of wil je de Malediven combineren met Sri Lanka, Maleisie, Abu Dhabi, Dubai of India? Of heb je misschien nog andere wensen? We helpen je graag!

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Malé