Malé

Male in Malediven
Male in Malediven

Malé bevindt zich op het gelijknamige eiland Malé, gelegen aan de zuidelijke rand van Noord Malé Atol (Kaafu Atoll). Malé is de hoofdstad van de Malediven. Door gebrek aan ruimte zijn markten en winkeltjes in Malé meestal op de 1e verdieping te vinden. De theehuizen zijn een populaire ontmoetingsplek. Je kunt hier kleine gerechtjes bestellen, vooral met vis en kokos. Als drank wordt natuurlijk thee geschonken. Vanwege het geloof mogen de inwoners geen alcohol drinken. In de resorts zijn wel alcoholische dranken te koop.

Landkaart Malé

Ervaringen

Vakantieverhalen / reisverslagen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Malé

In de hoofdstad Malé bevindt zich de belangrijkste moskee van de Malediven: de Grote Vrijdagsmoskee van 40 meter hoog. Het is een dominant gebouw met een grote, gouden koepel. Er mag geen enkel gebouw zijn die boven de toren van deze moskee uitkomt. De Grote Vrijdagsmoskee biedt plaats voor ruim 5.000 gelovigen. Je kunt de Malediven niet verlaten zonder dit prachtige gebouw van binnen en van buiten te hebben gezien.

Nationaal Museum in Malé
Nationaal Museum in Malé

Zeker de moeite waard om eens te bezoeken is het Nationaal Museum in Malé. Dit museum is gevestigd in een oud paleis van de sultan. In het museum worden persoonlijke bezittingen en spullen uit de tijd van de sultan tentoongesteld, zodat je kunt inschatten hoe de situatie van de sultan destijds was. Je vindt er tevens archeologische voorwerpen. Het voorwerp dat het meest speciaal is, is het Boeddhabeeld van koraal.

Vismarkt in Malé
Vismarkt in Malé

Het is erg interessant om de vismarkt in Malé te bezoeken waar 's middags honderden loodzware tonijnen worden aangeleverd door vissers. De vis wordt ter plekke schoongemaakt en verkocht. Ook worden er regelmatig grote zwaardvissen gevangen, gedood, aangesneden en verkocht. Zo kun je meekijken hoe het in zijn werking gaat en zelf aangeven hoe groot je stuk vis moet zijn. Het mag dan stinken en er bloederig uitzien, maar je hebt dan in ieder geval wel echte verse vis. Naast vis wordt er ook vers fruit en verse groente verkocht.

Shoppen kun je het best in de hoofdstad Malé. In deze stad speelt het grootste gedeelte van het dagelijkse leven van de inwoners zich af. In Malé zijn twee winkelcentra, verschillende souvenirwinkeltjes en diverse markten te vinden. Er is altijd wel iets te doen en vooral wanneer je geïnteresseerd bent in het leven van de Malediven dan moet je hier zeker een dagje rondlopen.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Malediven bekijken.

Vervoer

Malé is per vliegtuig bereikbaar via de internationale luchthaven Malé International Airport. Deze luchthaven ligt op het nabijgelegen eiland Hulhule. Vanaf het vliegveld van Malé wordt je per (speed)boot, helikopter of watervliegtuig naar de resorteilanden vervoert. Vervoer tussen de eilanden vindt plaats met dhonis, traditionele vissersboten.

Geschiedenis

Over de vroege geschiedenis van de Malediven is weinig bekend. Wel is uit archeologisch onderzoek gebleken dat de Malediven al ongeveer 2000 jaar v. Chr. bewoond werden. Toen in de 20e eeuw de monarchie werd afgeschaft, werd de stad onder president Ibrahim Nasir geheel geherstructureerd. Hierbij werd het koninklijk paleis afgebroken, samen met de stadsmuren en een fort.

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Malé