Malé

Male in Malediven
Male in Malediven

Malé bevindt zich op het gelijknamige eiland Malé, gelegen aan de zuidelijke rand van Noord Malé Atol (Kaafu Atoll). Malé is de hoofdstad van de Malediven. Door gebrek aan ruimte zijn markten en winkeltjes in Malé meestal op de eerste verdieping te vinden. De theehuizen zijn een populaire ontmoetingsplek. Je kunt hier kleine gerechtjes bestellen, vooral met de ingrediënten vis en kokos. Als drank wordt er hier natuurlijk thee geschonken. Vanwege het geloof mogen de inwoners van de Malediven geen alcohol drinken. Bijna alle inwoners van de Malediven zijn namelijk moslim. In de resorts zijn wel alcoholische dranken te verkrijgen. Malé is de perfecte bestemming voor een heerlijke zonvakantie. Er zijn namelijk vele prachtige all inclusive resorts te vinden. Daarnaast is Malé ook het perfecte uitgangspunt om te eilandhoppen op de Malediven. Ook zijn er vele actieve watersportactiviteiten te doen op het eiland.

Reisgraag.nl bestaat al 12,5 jaar. Onze klanten geven ons een 9+ in reviews. Voor de zekerheid van onze klant zijn we lid van ANVR & SGR.

We hebben een ruim aanbod van vakanties naar Malediven. Hieronder zie je een overzicht met reizen die je online kunt boeken. Als je een reis op maat wilt naar Malediven, of je wilt hulp bij het zoeken dan kun je daarvoor gratis een offerte aanvragen.

Landkaart Malé

Ervaringen

Vakantieverhalen / reisverslagen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Malé

In de hoofdstad Malé bevindt zich de belangrijkste moskee van de Malediven: de Grote Vrijdagsmoskee van 40 meter hoog. Het is een dominant gebouw met een grote, gouden koepel. Er mag geen enkel gebouw zijn die boven de toren van deze moskee uitkomt. De Grote Vrijdagsmoskee biedt plaats voor ruim 5.000 gelovigen. Je kunt de Malediven niet verlaten zonder dit prachtige gebouw van binnen en van buiten te hebben gezien.

Nationaal Museum in Malé
Nationaal Museum in Malé

Zeker de moeite waard om eens te bezoeken is het Nationaal Museum in Malé. Dit museum is gevestigd in een oud paleis van de sultan. In het museum worden persoonlijke bezittingen en spullen uit de tijd van de sultan tentoongesteld, zodat je kunt inschatten hoe de situatie van de sultan destijds was. Je vindt er tevens archeologische voorwerpen. Het voorwerp dat het meest speciaal is, is het Boeddhabeeld van koraal.

Vismarkt in Malé
Vismarkt in Malé

Het is erg interessant om de vismarkt in Malé te bezoeken waar 's middags honderden loodzware tonijnen worden aangeleverd door vissers. De vis wordt ter plekke schoongemaakt en verkocht. Ook worden er regelmatig grote zwaardvissen gevangen, gedood, aangesneden en verkocht. Zo kun je meekijken hoe het in zijn werking gaat en zelf aangeven hoe groot je stuk vis moet zijn. Het mag dan stinken en er bloederig uitzien, maar je hebt dan in ieder geval wel echte verse vis. Naast vis wordt er ook vers fruit en verse groente verkocht.

Shoppen kun je het best in de hoofdstad Malé. In deze stad speelt het grootste gedeelte van het dagelijkse leven van de inwoners zich af. In Malé zijn twee winkelcentra, verschillende souvenirwinkeltjes en diverse markten te vinden. Er is altijd wel iets te doen en vooral wanneer je geïnteresseerd bent in het leven van de Malediven dan moet je hier zeker een dagje rondlopen.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Malediven bekijken.

Vervoer

De dichtstbijzijnde luchthaven bij Malé is internationale luchthaven Malé International Airport. Deze luchthaven is bereiken vanuit Nederland. De vlucht is vaak wel inclusief een tussenstop. Malé International Airport ligt op het eiland Hulhule. Dit is een eiland dat dichtbij het eiland van Malé ligt. Vanaf dit vliegveld kun je per (speed)boot, helikopter of watervliegtuig naar de eilanden met de resorts reizen. Het vervoer tussen de verschillende eilanden vindt plaats met Dohni's. Dit zijn traditionele houten vissersboten. Ook kun je reizen met een speedboot of een watervliegtuig.

Geschiedenis

Over de vroege geschiedenis van de Malediven is weinig bekend. Wel is uit archeologisch onderzoek gebleken dat de Malediven nu ongeveer 5000 jaar bewoond is. De eerste inwoners van de Malediven kwamen uit Sri Lanka en India. Vroeger werden er op Malediven kokosnoten en vis gehandeld tussen Arabieren, Indiërs en Chinezen. In de zestiende eeuw overheerste de Portugezen de Malediven. Dit duurde 17 jaar. Dit was tevens de langste afhankelijkheidsperiode van de Malediven. Na een samenwerking met de Britten tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de Malediven in 1965 officieel onafhankelijk.

Heb je interesse in een reis naar Malé? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Malé, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Zonder een budget zullen we in veel gevallen geen passend advies kunnen geven.
Jouw gegevens
* Velden met een sterretje zijn verplicht

Ons privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Malé