Beste reistijd voor een vakantie naar Mauritius

Laatste update: 1 februari 2017 ( Geschreven op 20 november 2013 door Anique )

Het mooie landschap van Mauritius
Het mooie landschap van Mauritius

Het is eigenlijk bijna altijd mooi weer op Mauritius. Het land kan daarom het hele jaar door bezocht worden door toeristen. Dit is handig omdat wij zo in onze winter ook nog een beetje van de zon op Mauritius kunnen genieten. Wij zochten de beste reistijd voor een vakantie naar Mauritius voor je uit!

Reisgraag.nl bestaat al 12,5 jaar. Onze klanten geven ons een 9+ in reviews. Voor de zekerheid van onze klant zijn we lid van ANVR & SGR.

We hebben een ruim aanbod van vakanties naar Mauritius. Hieronder zie je een overzicht met reizen die je online kunt boeken. Als je een reis op maat wilt naar Mauritius, of je wilt hulp bij het zoeken dan kun je daarvoor gratis een offerte aanvragen.

Klimaat Mauritius

Mauritius is een vakantiebestemming in de Indische Oceaan, gelegen op het zuidelijk halfrond. Er heerst dan ook een tropisch klimaat op het eiland. Hierdoor is het weer er eigenlijk het hele jaar zeer aangenaam. Doordat Mauritius op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen (voor zover die er zijn op Mauritius) tegengesteld van die van ons. Er waait het hele jaar ook een windje op het eiland die uit het zuidoosten komt. Aan zon is op het eiland ook zeker geen gebrek!

Temperaturen

De gemiddelde temperatuur op Mauritius ligt rond de 27 graden. Er zijn ook maanden dat het er warmer wordt. In december begint het er warmer te worden, dit duurt dan tot ongeveer april. De temperatuur ligt in deze periode rond de 32 graden. Fijn aan het klimaat op Mauritius is dat het eigenlijk nooit veel warmer wordt dan 32 graden. Hittegolven komen dan ook niet veel voor en de temperaturen die daarbij horen (35 graden) zijn ook zeldzaam. Vanaf maart wordt het weer koeler op Mauritius en ligt de gemiddelde temperatuur rond de 28 graden.

Strand Mauritius
Strand Mauritius

Regen en orkanen

Regen komt eigenlijk niet veel voor in de zomermaanden op Mauritius. Vanaf november neemt de kans op regen wel toe. Dit is vaak in de vorm van hevige maar korte buien. Er komen dan ook regelmatig tropische stormen voor. Het orkaanseizoen loopt van december tot en met april. In die tijd is de kans het grootst dat er een orkaan over het eiland raast. Dit gebeurt gelukkig bijna nooit. In de maanden juni, juli en augustus valt de minste regen.

Beste reistijd

De beste reistijd is op Mauritius niet heel gemakkelijk te bepalen, omdat de vakantiebestemming heel het jaar goed kan worden bezocht. Het ligt er maar net aan wat je van plan bent tijdens je vakantie. In de maanden juni, juli en augustus is de gemiddelde temperatuur ongeveer 28 graden. Dit is een zeer aangename temperatuur als je van plan bent ook wat te willen zien en doen op je vakantie. Bovendien is in die tijd de luchtvochtigheidsgraad ook het laagst, waardoor het minder warm aanvoelt dan in andere maanden. De minste regen valt ook in die drie maanden.
Vanaf september/oktober wordt het weer warmer, wat aangenamer is als je voor een strandvakantie komt. Wel neemt de kans op een bui dan ook toe. 

De minst goede tijd om het eiland te bezoeken is vanaf eind december/begin januari. Het orkaanseizoen begint dan namelijk en er valt veel meer regen dan in de andere maanden.

Heb je interesse in een reis naar Mauritius? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Mauritius, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Zonder een budget zullen we in veel gevallen geen passend advies kunnen geven.
Jouw gegevens
* Velden met een sterretje zijn verplicht

Ons privacy beleid is van toepassing

35 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,4

Gerelateerde artikelen