Beste reistijd voor een vakantie naar Mauritius

Het mooie landschap van Mauritius
Het mooie landschap van Mauritius

Het is eigenlijk bijna altijd mooi weer op Mauritius. Het land kan daarom het hele jaar door bezocht worden door toeristen. Zoek je een fijne winterzonbestemming, dan is Mauritius dus ook een heel fijn vakantieland. In dit artikel lees je meer over de beste reistijd voor een vakantie naar Mauritius.

Ben jij op zoek naar een vakantie in Mauritius? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Klimaat Mauritius

Mauritius is een vakantiebestemming in de Indische Oceaan, gelegen op het zuidelijk halfrond. Er heerst dan ook een tropisch zeeklimaat op het eiland. Het weer is daardoor het hele jaar zeer aangenaam. Doordat Mauritius op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen tegenovergesteld aan die van ons. Er waait in alle seizoenen ook een windje uit het zuidoosten op het eiland. Aan zon is op het eiland zeker geen gebrek.

Temperaturen op Mauritius

De gemiddelde temperatuur op Mauritius ligt rond de 27 graden. Er zijn ook maanden dat het er warmer wordt. In december tot en met april bereiken de temperaturen het hoogtepunt. De temperatuur ligt in deze periode rond de 32 graden. Het wordt op Mauritius niet veel warmer dan 32 graden, wat het een aangenaam klimaat maakt. Hittegolven komen dan ook niet veel voor en de temperaturen die daarbij horen (35 graden) zijn ook zeldzaam. Vanaf maart wordt het weer koeler op Mauritius en ligt de gemiddelde temperatuur rond de 28 graden. De laagste temperaturen die gemeten zijn liggen net onder de 10 graden, maar het wordt meestal niet kouder dan 15 graden. In het binnenland, de hoger gelegen gebieden en in het oosten kunnen de temperaturen wat lager zijn.

Strand Mauritius
Strand Mauritius

Regen en orkanen op Mauritius

Regen komt eigenlijk niet veel voor in de zomermaanden op Mauritius. Vanaf november neemt de kans op regen wel toe. Dit is vaak in de vorm van hevige maar korte buien. De meeste neerslag valt in de periode januari t/m maart. Er komen dan ook regelmatig tropische stormen voor. Het orkaanseizoen loopt van december tot en met april. In die tijd is de kans het grootst dat er een orkaan over het eiland raast. Dit gebeurt gelukkig bijna nooit: gemiddeld krijgt Mauritius eens in de 10 tot 20 jaar te maken met een orkaan. In de maanden juni, juli en augustus valt de minste regen.

Bewolking op Mauritius
Bewolking op Mauritius

Beste reistijd Mauritius

Mauritius kan heel het jaar prima bezocht worden. Het is daarom lastig te bepalen wat de beste reistijd voor deze vakantiebestemming is. Dit is heel persoonlijk en hangt af van wat je plannen zijn tijdens de vakantie. In de maanden juni, juli en augustus is de gemiddelde temperatuur ongeveer 28 graden. Wanneer je bezienswaardigheden wil bekijken en activiteiten wil ondernemen is dit een zeer aangename temperatuur. Bovendien is in die tijd de luchtvochtigheidsgraad ook het laagst, waardoor het buiten minder warm en benauwd aanvoelt dan in andere maanden. De minste regen valt ook in die drie maanden. Vanaf september lopen de temperaturen op, wat aangenamer is als je voor een strandvakantie komt. Een nadeel aan deze periode is wel dat de kans op een bui ook toeneemt. De minst goede tijd om het eiland te bezoeken is vanaf eind december tot begin januari. Er valt veel meer regen dan in de andere maanden en ook kunnen tropische stormen voorkomen.

Heb je interesse in een reis naar Mauritius? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Mauritius, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Zonder een budget zullen we in veel gevallen geen passend advies kunnen geven.
Jouw gegevens
* Velden met een sterretje zijn verplicht

Ons privacy beleid is van toepassing

36 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,2

Gerelateerde artikelen