Beste reistijd voor een vakantie naar Mauritius

Kustlijn Belle Mare op Mauritius
Kustlijn Belle Mare op Mauritius

Mauritius kent het gehele jaar door mooi weer en kan daarom ook het hele jaar door bezocht worden. De beste reistijd voor Mauritius zijn de maanden juni, juli en augustus. In deze periode is er een aangename temperatuur, gemiddeld 25 graden, en valt de minste neerslag. Voor een strandvakantie is beste reistijd september tot en met december en april en mei. In deze maanden liggen de temperaturen hoger, 27 à 29 graden en is er kans op neerslag maar blijft de hoeveelheid beperkt.

Klimaat Mauritius

Mauritius is een vakantiebestemming in de Indische Oceaan, gelegen op het zuidelijk halfrond. Er heerst dan ook een tropisch zeeklimaat op het eiland. Het weer is daardoor het hele jaar zeer aangenaam. Doordat Mauritius op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen tegenovergesteld aan die van ons. Er waait in alle seizoenen ook een windje uit het zuidoosten op het eiland. Aan zon is op het eiland zeker geen gebrek.

Het eiland Mauritius
Het eiland Mauritius

Temperaturen op Mauritius

De gemiddelde temperatuur op Mauritius ligt rond de 27 graden. Er zijn ook maanden dat het er warmer wordt. In december tot en met april bereiken de temperaturen het hoogtepunt. De temperatuur ligt in deze periode rond de 32 graden. Het wordt op Mauritius niet veel warmer dan 32 graden, wat het een aangenaam klimaat maakt. Hittegolven komen dan ook niet veel voor en de temperaturen die daarbij horen (35 graden) zijn ook zeldzaam. Vanaf maart wordt het weer koeler op Mauritius en ligt de gemiddelde temperatuur rond de 28 graden. De laagste temperaturen die gemeten zijn liggen net onder de 10 graden, maar het wordt meestal niet kouder dan 15 graden. In het binnenland, de hoger gelegen gebieden en in het oosten kunnen de temperaturen wat lager zijn.

Prachtige strand van Mauritius
Prachtige strand van Mauritius

Regen en orkanen op Mauritius

Regen komt eigenlijk niet veel voor in de zomermaanden op Mauritius. Vanaf november neemt de kans op regen wel toe. Dit is vaak in de vorm van hevige maar korte buien. De meeste neerslag valt in de periode januari t/m maart. Er komen dan ook regelmatig tropische stormen voor. Het orkaanseizoen loopt van december tot en met april. In die tijd is de kans het grootst dat er een orkaan over het eiland raast. Dit gebeurt gelukkig bijna nooit: gemiddeld krijgt Mauritius eens in de 10 tot 20 jaar te maken met een orkaan. In de maanden juni, juli en augustus valt de minste regen.

Bewolking op Mauritius
Bewolking op Mauritius

Beste reistijd Mauritius

Mauritius kan heel het jaar prima bezocht worden. Het is daarom lastig te bepalen wat de beste reistijd voor deze vakantiebestemming is. Dit is heel persoonlijk en hangt af van wat je plannen zijn tijdens de vakantie. In de maanden juni, juli en augustus is de gemiddelde temperatuur ongeveer 28 graden. Wanneer je bezienswaardigheden wil bekijken en activiteiten wil ondernemen is dit een zeer aangename temperatuur. Bovendien is in die tijd de luchtvochtigheidsgraad ook het laagst, waardoor het buiten minder warm en benauwd aanvoelt dan in andere maanden. De minste regen valt ook in die drie maanden. Vanaf september lopen de temperaturen op, wat aangenamer is als je voor een strandvakantie komt. Een nadeel aan deze periode is wel dat de kans op een bui ook toeneemt. De minst goede tijd om het eiland te bezoeken is vanaf eind december tot begin januari. Er valt veel meer regen dan in de andere maanden en ook kunnen tropische stormen voorkomen.

Strand Mauritius met op de achtergrond Le Morne
Strand Mauritius met op de achtergrond Le Morne

Accommodatietip

Grand Baie is een van de populairste plekken op Mauritius met veel mooie hotels en resorts. Grand Baie is de perfecte bestemming voor een strandvakantie. En hoe lekker is het om te verblijven in een resort met 24-uur all inclusive? In dit artikel vind je onze top vijf all inclusive resorts in Grand Baie.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

28 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,2

Gerelateerde artikelen