Reisadvies: Is Mauritius een veilig vakantieland?

Laatste update: 4 september 2017 ( Geschreven op 1 juni 2017 door Francien )

Morne Brabant waterval
Morne Brabant waterval

Mauritius is een echte strandbestemming. Toeristen komen hier voornamelijk voor het mooie weer, de witte stranden en de wuivende palmbomen. Duikers en snorkelaars kunnen hun hart ophalen in de helderblauwe zee, maar ook kitesurfers en golfers zijn hier op hun plaats. Maar hoe zit het met de veiligheid van dit land? Zijn er gebieden die je beter kunt vermijden en hoe zit het met de criminaliteit? Wij geven je op deze vragen antwoord.

Reisgraag.nl bestaat al 12,5 jaar. Onze klanten geven ons een 9+ in reviews. Voor de zekerheid van onze klant zijn we lid van ANVR & SGR.

We hebben een ruim aanbod van vakanties naar Mauritius. Hieronder zie je een overzicht met reizen die je online kunt boeken. Als je een reis op maat wilt naar Mauritius, of je wilt hulp bij het zoeken dan kun je daarvoor gratis een offerte aanvragen.

Huidig reisadvies

Op heel Mauritius gelden veiligheidsrisico's. Dit heeft onder andere te maken met piraterij in de kustgebieden. Het binnenland is redelijk veilig, al dien je wel altijd alert te zijn op criminele activiteiten zoals zakkenrollerij.

Onveilige gebieden

Kust van Mauritius
Voor de kustgebieden van Mauritius gelden veiligheidsrisico's. Dit komt voornamelijk door piraterij. Piraterij is een groeiend probleem op Mauritius en je dient daarom ook extra alert te zijn wanneer je met per boot of schip het water op gaat.

Veiligheid Port Louis

In populaire toeristische gebieden zoals Port Louis komen diefstal en zakkenrollerij regelmatig voor. Heel af en toe komen gewapende overvallen of verkrachtingen voor.

Vermijd stranden en plekken waar 's avonds en 's nachts weinig licht is en mijd steegjes en achtergelegen plekjes in het zakengebied van Port Louis. Ga als vrouw 's avonds niet alleen over straat, maar neem een taxi.

Wees ook alert in Grand Baie en Flic en Flac.

Houd hier ook rekening mee

Natuurgeweld
Van november tot en met mei kunnen er tropische stormen voorkomen op Mauritius. Door zware regenval kunnen hier overstromingen en aardverschuivingen ontstaan. Reis je in deze periode naar het land? Houd de lokale media goed in de gaten.

Homoseksualiteit
Homoseksualiteit is strafbaar op Mauritius. Let goed op de manier hoe jij jezelf opstelt en uitlaat.

Kijk voor het meest actuele reisadvies op de site van de Rijksoverheid.

Heb je interesse in een reis naar Mauritius? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Mauritius, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Zonder een budget zullen we in veel gevallen geen passend advies kunnen geven.
Jouw gegevens
* Velden met een sterretje zijn verplicht

Ons privacy beleid is van toepassing

12 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

6,3

Gerelateerde artikelen