Reisadvies: Is Mauritius een veilig vakantieland?

Laatste update:

Morne Brabant waterval
Morne Brabant waterval

Mauritius is een heerlijk tropisch eiland in de Indische Oceaan. Het is een heerlijke vakantiebestemming maar is het ook een veilige vakantiebestemming? In dit artikel lees je alles over het reisadvies voor Mauritius.

Mauritius is een echte strandbestemming. Toeristen komen hier voornamelijk voor het mooie weer, de witte stranden en de wuivende palmbomen. Duikers en snorkelaars kunnen hun hart ophalen in de helderblauwe zee, maar ook kitesurfers en golfers zijn in Mauritius op hun plaats. Wel is het belangrijk om voordat je de vakantie boekt het reisadvies in de gaten te houden. Hoe zit het met de veiligheid van dit land? Zijn er gebieden die je beter kunt vermijden en hoe zit het met de criminaliteit? Wij geven je antwoord op deze vragen.

Huidig reisadvies Mauritius
Mauritius heeft een geel reisadvies. Dit betekent dat reizen naar Mauritius mogelijk is. Wel zijn er een aantal inreisvoorwaarden waar je als reizigers rekening mee dient te houden. Op dit moment worden zowel gevaccineerde als niet-gevaccineerde reizigers toegelaten in het land. Echter zijn de inreisvoorwaarden verschillend. Ben je 14 dagen of langer volledig gevaccineerd? Dan moet je dit bij aankomst kunnen aantonen. Daarnaast doe je bij aankomst nog een antigeentest. Ben je niet volledig gevaccineerd? Dan moet je bij aankomst een COVID-19 test afnemen en ga je vervolgens 7 dagen in quarantaine op eigen kosten in een hotel naar keuze. Op dag 8 mag je uit quarantaine en kan je reis in Mauritius beginnen. Zowel gevaccineerde als niet-gevaccineerde reizigers zijn verplicht een ziektekostenverzekering te hebben die ook COVID-19 dekt. Voor de terugreis uit Mauritius naar Nederland moet je bij boarden een ingevulde gezondheidsverklaring laten zien.
Reisadvies Mauritius
Coronavirus op Mauritius

In heel Mauritius geldt een mondkapjesplicht. Bij het niet of niet goed dragen van het mondkapje kan je een boete krijgen van EUR40. Daarnaast wordt er dringend verzocht de hygiëne in acht te nemen door onder andere regelmatig ontsmettingsmiddelen te gebruiken. Meer informatie over de lokale maatregelen vind je op de website van de Mauritiaanse overheid.

Onveilige gebieden op Mauritius

Voor de wateren rondom Mauritius gelden een aantal veiligheidsrisico's. Rond de kust van Mauritius zijn piraten actief die een bedreiging kunnen vormen voor zowel de commerciële vaart als voor particuliere zeiljachten. Wees extra alert, aangezien dit een toenemend probleem vormt. Meer informatie hierover vind je terug op de website van het International Maritime Bureau.

Uitzicht vanaf Indische Oceaan op Mauritius
Uitzicht vanaf Indische Oceaan op Mauritius

Veiligheid op Mauritius

In populaire toeristische gebieden zoals Port Louis, Grand Baie en Flic en Flac komt regelmatig diefstal voor, voornamelijk in de vorm van zakkenrollerij. Heel soms komt een gewapende overval of verkrachting voor. Het wordt daarom aangeraden achterafstraatjes te vermijden, zeker in het zakengebied in de hoofdstad Port Louis, en 's nachts niet op verlaten openbare stranden en plekken met weinig verlichting te wandelen. Daarnaast komen in heel Mauritius berovingen en inbraken voor. Dit gebeurt in woonwijken en in de omgeving van hotels die dichtbij de toeristische gebieden liggen. Let daarom goed op bij het boeken van jouw reis of de accommodatie waar je verblijft is geregistreerd bij de Mauritius Tourism Authority. Veel van de luxe hotelresorts op Mauritius zijn zeer veilig en zijn aangelegd in prachtige tuinen met eigen strand direct aan het resort gelegen. Hier voel je absoluut niets van onveiligheid!

Grand Baie
Grand Baie

Houd hier ook rekening mee:

  • Voor Mauritius is een geldig paspoort vereist. Deze dient nog 6 maanden geldig te zijn bij vertrek uit Mauritius en dient minimaal 1 lege visumpagina te bevatten.
  • In de periode november tot en met mei komen er tropische stormen voor in Mauritius. Er kan gewoon gereisd worden in deze periode, maar het is goed om het nieuws in de gaten te houden.
  • Ga je met een huurauto op pad? Houd dan rekening met de wisselende verkeersveiligheid op de openbare wegen. Wegen kunnen grote kuilen bevatten of heel smal zijn. Maar er zijn ook wegen zonder vangrail of waar straat- en wegverlichting ontbreekt. Daarnaast rijden op Mauritius regelmatig voertuigen zonder verlichting. Wees dus alert in het verkeer, zeker na zonsondergang.
  • Wees tijdens het zwemmen in de zee alert op steenvissen. Steenvissen kunnen namelijk steken en deze steek kan dodelijk zijn. Het komt niet vaak voor, maar als het voorkomt is het belangrijk dat je gelijk medische hulp krijgt. Gelukkig beschikken veel hotels over een anti-gif serum.
  • Op Mauritius is het gebruiken, bezitten en verhandelen van drugs strafbaar. Hier kan je erg lange gevangenisstraffen voor krijgen.
  • Houd er rekening mee dat LHBTIQ's niet algemeen worden geaccepteerd op Mauritius.
  • Ben je slachtoffer van een misdrijf op Mauritius? Dan kan je contact opnemen met de Toeristenpolitie.

Link

Kijk voor het meest actuele reisadvies voor Mauritius op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

10 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,2

Gerelateerde artikelen