Reisadvies: Is Mauritius een veilig vakantieland?

Morne Brabant waterval
Morne Brabant waterval

Mauritius is een echte strandbestemming. Toeristen komen hier voornamelijk voor het mooie weer, de witte stranden en de wuivende palmbomen. Duikers en snorkelaars kunnen hun hart ophalen in de helderblauwe zee, maar ook kitesurfers en golfers zijn in Mauritius op hun plaats. Wel is het belangrijk om voordat je de vakantie boekt het reisadvies in de gaten te houden. Hoe zit het met de veiligheid van dit land? Zijn er gebieden die je beter kunt vermijden en hoe zit het met de criminaliteit? Wij geven je antwoord op deze vragen.

Vanessa 'Mauritius is een heerlijke bestemming voor een relaxvakantie maar ook zeker voor een actievere vakantie. Ik heb er een dofijnencruise gemaakt, de botanische tuinen bezocht en gewandeld bij Black River National Park. Maar je kunt er ook diepzeevissen, golfen, ziplinen, suppen, kajakken etc. Met de parelwitte stranden, ultrablauwe zee en fijne klimaat is het een echte droombestemming.', Vanessa - reisexpert Mauritius

TIP: Ontvang ons gratis e-book over Mauritius

Naam:
Email:

Huidig reisadvies Mauritius

Er geldt voor heel Mauritius een oranje reisadvies in verband net het coronavirus. De lokale autoriteiten voeren medische controles uit bij de luchthaven en kunnen de mensen verplichten om 14 dagen in quarantaine te gaan. Als je uit Nederland komt dien je minimaal 14 dagen in zelf-quarantaine te gaan, zelfs als je geen symptomen hebt. 
Reisadvies Mauritius

Veiligheid toeristische gebieden

In populaire toeristische gebieden zoals Port Louis, Grand Baie en Flic en Flac komen diefstal en zakkenrollerij regelmatig voor. Heel af en toe komen gewapende overvallen of verkrachtingen voor. Het is belangrijk hier rekening mee te houden. Vermijd stranden en plekken waar 's avonds en 's nachts weinig licht is en mijd steegjes en achtergelegen plekjes in het zakengebied van Port Louis. Berovingen en inbraken vormen ook een risico, zowel in woonwijken als in toeristische accommodaties. Huur een accommodatie bij een eigenaar die geregistreerd staat bij de Mauritius Tourism Authority.

Houd hier ook rekening mee

Natuurgeweld
Van november tot en met mei kunnen tropische stormen voorkomen op Mauritius. Door zware regenval kunnen hier overstromingen en aardverschuivingen ontstaan. Reis je in deze periode naar het land? Houd de lokale media goed in de gaten en blijf op de hoogte van de situatie.

Homoseksualiteit
Het is van belang om je aan de wetten, regels en gebruiken van de lokale inwoners te houden. Op Mauritius is homoseksualiteit strafbaar. Houd daar rekening mee in de manier waarop jij jezelf opstelt en uitlaat.

Kijk voor het meest actuele reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken op de site van Nederland Wereldwijd.

Heeft u interesse in een reis naar Mauritius? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

9 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,1

Gerelateerde artikelen