Reisadvies: Is Mauritius een veilig vakantieland?

Morne Brabant waterval
Morne Brabant waterval

Mauritius is een echte strandbestemming. Toeristen komen hier voornamelijk voor het mooie weer, de witte stranden en de wuivende palmbomen. Duikers en snorkelaars kunnen hun hart ophalen in de helderblauwe zee, maar ook kitesurfers en golfers zijn in Mauritius op hun plaats. Wel is het belangrijk om voordat je de vakantie boekt het reisadvies in de gaten te houden. Hoe zit het met de veiligheid van dit land? Zijn er gebieden die je beter kunt vermijden en hoe zit het met de criminaliteit? Wij geven je antwoord op deze vragen.

Ben jij op zoek naar een vakantie in Mauritius? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Huidig reisadvies Mauritius

Voornamelijk in de kustgebieden gelden veiligheidsrisico's. Dit heeft onder andere te maken met piraten die een bedreiging kunnen vormen voor zowel de commerciële vaart als particuliere zeiljachten. Dit is een groeiend probleem op Mauritius, waarvoor je extra alert moet zijn. Het binnenland is redelijk veilig, al dien je wel altijd alert te zijn op criminele activiteiten zoals zakkenrollerij.

Veiligheid toeristische gebieden

In populaire toeristische gebieden zoals Port Louis, Grand Baie en Flic en Flac komen diefstal en zakkenrollerij regelmatig voor. Heel af en toe komen gewapende overvallen of verkrachtingen voor. Het is belangrijk hier rekening mee te houden. Vermijd stranden en plekken waar 's avonds en 's nachts weinig licht is en mijd steegjes en achtergelegen plekjes in het zakengebied van Port Louis. Berovingen en inbraken vormen ook een risico, zowel in woonwijken als in toeristische accommodaties. Huur een accommodatie bij een eigenaar die geregistreerd staat bij de Mauritius Tourism Authority.

Houd hier ook rekening mee

Natuurgeweld
Van november tot en met mei kunnen tropische stormen voorkomen op Mauritius. Door zware regenval kunnen hier overstromingen en aardverschuivingen ontstaan. Reis je in deze periode naar het land? Houd de lokale media goed in de gaten en blijf op de hoogte van de situatie.

Homoseksualiteit
Het is van belang om je aan de wetten, regels en gebruiken van de lokale inwoners te houden. Op Mauritius is homoseksualiteit strafbaar. Houd daar rekening mee in de manier waarop jij jezelf opstelt en uitlaat.

Kijk voor het meest actuele reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken op de site van Nederland Wereldwijd.

Heb je interesse in een reis naar Mauritius? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Mauritius, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Zonder een budget zullen we in veel gevallen geen passend advies kunnen geven.
Jouw gegevens
* Velden met een sterretje zijn verplicht

Ons privacy beleid is van toepassing

12 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

6,3

Gerelateerde artikelen