Reisadvies: Is Mauritius een veilig vakantieland?

Morne Brabant waterval
Morne Brabant waterval


Mauritius is een echte strandbestemming. Toeristen komen hier voornamelijk voor het mooie weer, de witte stranden en de wuivende palmbomen. Duikers en snorkelaars kunnen hun hart ophalen in de helderblauwe zee, maar ook kitesurfers en golfers zijn in Mauritius op hun plaats. Wel is het belangrijk om voordat je de vakantie boekt het reisadvies in de gaten te houden. Hoe zit het met de veiligheid van dit land? Zijn er gebieden die je beter kunt vermijden en hoe zit het met de criminaliteit? Wij geven je antwoord op deze vragen.

Huidig reisadvies Mauritius

Er geldt voor heel Mauritius een oranje reisadvies in verband met het coronavirus. Het inreisverbod is opgeheven en de grenzen van Mauritius zijn weer open. Mauritius laat (toeristische) reizigers weer onder bepaalde voorwaarden toe: U heeft een bewijs van volledige vaccinatie die 14 dagen of langer geleden is gegeven EN u heeft een bewijs van een negatief PCR-testresultaat dat niet ouder is dan 72 uur oud bij aankomst. Niet-gevaccineerden mogen Mauritius inreizen, maar moeten bij aankomst 14 dagen in het hotel, toegewezen door de lokale overheid, in quarantaine blijven. Als u terugreist naar Nederland heeft u een coronabewijs nodig: een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een testbewijs

Reisadvies Mauritius

Veiligheid toeristische gebieden

In populaire toeristische gebieden zoals Port Louis, Grand Baie en Flic en Flac komen diefstal en zakkenrollerij regelmatig voor. Heel af en toe komen gewapende overvallen of verkrachtingen voor. Het is belangrijk hier rekening mee te houden. Vermijd stranden en plekken waar 's avonds en 's nachts weinig licht is en mijd steegjes en achtergelegen plekjes in het zakengebied van Port Louis. Berovingen en inbraken vormen ook een risico, zowel in woonwijken als in toeristische accommodaties. Huur een accommodatie bij een eigenaar die geregistreerd staat bij de Mauritius Tourism Authority.

Veel van de luxe hotelresorts op Mauritius zijn zeer veilig en zijn aangelegd in prachtige tuinen met eigen strand direct aan het resort gelegen. Hier voel je absoluut niets van onveiligheid! 

Houd hier ook rekening mee

Natuurgeweld
Van november tot en met mei kunnen tropische stormen voorkomen op Mauritius. Door zware regenval kunnen hier overstromingen en aardverschuivingen ontstaan. Reis je in deze periode naar het land? Houd de lokale media goed in de gaten en blijf op de hoogte van de situatie.

Homoseksualiteit
Het is van belang om je aan de wetten, regels en gebruiken van de lokale inwoners te houden. Op Mauritius is homoseksualiteit strafbaar. Houd daar rekening mee in de manier waarop jij jezelf opstelt en uitlaat.

Kijk voor het meest actuele reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken op de site van Nederland Wereldwijd.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

10 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,2

Gerelateerde artikelen