Het klimaat van Mauritius

Laatste update: 22 maart 2017 ( Geschreven op 10 maart 2016 door Danique )

Landschap Mauritius
Landschap Mauritius

Ten oosten van Madagaskar ligt het tropische eiland Mauritius. Mauritius staat bekend om zijn overweldigende groene natuur en hagelwitte stranden. Het is vrijwel het hele jaar goed weer op Mauritius. Het is niet voor niks een populaire huwelijksreis bestemming. Toch kan het weer plaatselijk veel verschillen. Wil jij weten wanneer je het beste Mauritius kunt bezoeken? Lees hieronder alles over het klimaat van Mauritius.

Reisgraag.nl bestaat al 12,5 jaar. Onze klanten geven ons een 9+ in reviews. Voor de zekerheid van onze klant zijn we lid van ANVR & SGR.

We hebben een ruim aanbod van vakanties naar Mauritius. Hieronder zie je een overzicht met reizen die je online kunt boeken. Als je een reis op maat wilt naar Mauritius, of je wilt hulp bij het zoeken dan kun je daarvoor gratis een offerte aanvragen.

Het klimaat

Mauritius is een relatief klein eiland. Het heeft een lengte van 58 kilometer en breedte van 47 kilometer. Toch kunnen de temperaturen plaatselijk veel verschillen. Bij de zee is het vaak vijf graden warmer dan in het binnenland. De seizoenen zijn omgedraaid met die in Nederland. Dit komt omdat Mauritius op het zuidelijk halfrond ligt. De zomer in Mauritius is van december tot en met maart. De zomers zijn veel natter dan de winterperiodes. Door deze regenval ontstaat er een grote luchtvochtigheid in het zomerseizoen.

Zomer op Mauritius
Zomer op Mauritius

Temperaturen

De temperaturen verschillen qua seizoenen niet veel op het eiland. Tijdens de zomermaanden zal de temperatuur maximaal oplopen tot 33 graden en 's avonds zal de temperatuur niet verder dalen dan 21 graden. In de wintermaanden zijn de temperaturen nog vrij aangenaam. Het kwik ligt dan tussen de 25 en 30 graden. Daarnaast is het zeewater het gehele jaar op een warme temperatuur tussen de 22 tot 27 graden.

Tropische stormen

Zelden krijgt Mauritius te maken met een orkaan. Ze zeggen dat er eens in de vijftien jaar kans is op een orkaan op Mauritius. Toch ligt Mauritius midden op de route waar veel orkanen ontstaan. Vooral in het zomerseizoen is er een grotere kans op tropische stormen. Het komt wel vaker voor dat er orkanen vlak langs Mauritius trekken. Het eiland krijgt dan te maken met een grote hoeveelheid regen in een korte periode. Als Mauritius toch te maken krijgt met een orkaan, hoeven toeristen zich geen zorgen te maken. Tegenwoordig kunnen ze dagen van te voren zien of er een orkaan onderweg is. Als dit het geval is worden de nodige maatregelen getroffen.

Avond in Mauritius
Avond in Mauritius

Beste reistijd

De maanden mei tot en met oktober is de mooiste periode om Mauritius te bezoeken. Vanaf april komt de natuur van Mauritius in bloei te staan en verandert het eiland in een groen paradijs. Er is een vrij aangename temperatuur tussen de 22 en 26 graden. Ook valt er in deze periode zowel geen regen. Wil je Mauritius bezoeken voor wind- of kitesurfen? Dan zijn de beste maanden van juni tot en met augustus. In deze maanden staat de meeste wind. Voor duikers raden we de maanden oktober tot december of maart en april aan. De watertemperatuur is op een warme temperatuur en kraakhelder.

Heb je interesse in een reis naar Mauritius? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Mauritius, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Zonder een budget zullen we in veel gevallen geen passend advies kunnen geven.
Jouw gegevens
* Velden met een sterretje zijn verplicht

Ons privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen