Het klimaat van Mauritius

Landschap Mauritius
Landschap Mauritius

Ten oosten van Madagaskar ligt het tropische eiland Mauritius. Mauritius staat bekend om zijn overweldigende groene natuur en hagelwitte stranden. Het is vrijwel het hele jaar goed weer op Mauritius. Het is niet voor niets een populaire bestemming voor huwelijksreizen. Toch kan het weer plaatselijk veel verschillen. Wil jij weten wanneer je het beste Mauritius kunt bezoeken? Lees hieronder alles over het klimaat van Mauritius.

Vanessa 'Mauritius is een heerlijke bestemming voor een relaxvakantie maar ook zeker voor een actievere vakantie. Ik heb er een dofijnencruise gemaakt, de botanische tuinen bezocht en gewandeld bij Black River National Park. Maar je kunt er ook diepzeevissen, golfen, ziplinen, suppen, kajakken etc. Met de parelwitte stranden, ultrablauwe zee en fijne klimaat is het een echte droombestemming.', Vanessa - reisexpert Mauritius

TIP: Ontvang ons gratis e-book over Mauritius

Naam:
Email:

Het klimaat van Mauritius

Mauritius is een relatief klein eiland. Het heeft een lengte van 58 kilometer en breedte van 47 kilometer. De temperaturen kunnen desondanks plaatselijk veel verschillen. Bij de zee is het vaak vijf graden warmer dan in het binnenland. De seizoenen zijn omgedraaid met die in Nederland. Dit komt omdat Mauritius op het zuidelijk halfrond ligt. De zomer in Mauritius loopt van december tot en met maart. De zomers zijn veel natter dan de winterperiodes. Door deze regenval ontstaat er in het zomerseizoen een grote luchtvochtigheid.

Zomer op Mauritius
Zomer op Mauritius

Temperaturen

De temperaturen verschillen qua seizoenen niet veel op het eiland. Tijdens de zomermaanden zal de temperatuur maximaal oplopen tot 33 graden en 's avonds zal de temperatuur niet verder dalen dan 21 graden. In de wintermaanden zijn de temperaturen nog steeds vrij aangenaam. Het kwik ligt dan tussen de 25 en 30 graden. Daarnaast is het zeewater het gehele jaar op een warme temperatuur tussen de 22 tot 27 graden. Heerlijk voor een verfrissende duik.

Tropische stormen

Zelden krijgt Mauritius te maken met een orkaan. Ze zeggen dat er eens in de vijftien jaar kans is op een orkaan op Mauritius. Toch ligt Mauritius midden op de route waar veel orkanen ontstaan. Vooral in het zomerseizoen is er een grotere kans op tropische stormen. Het komt wel vaker voor dat er orkanen vlak langs Mauritius trekken. Het eiland krijgt dan te maken met een grote hoeveelheid regen in een korte periode. Mocht Mauritius toch onverwacht te maken krijgt met een orkaan, hoeven toeristen zich geen zorgen te maken. Tegenwoordig kan dagen van te voren voorspeld worden of er een orkaan onderweg is. Als dit het geval is worden de nodige maatregelen getroffen.

Avond in Mauritius
Avond in Mauritius

Beste reistijd Mauritius

De mooiste periode om Mauritius te bezoeken is van mei tot en met oktober. Vanaf april komt de natuur van Mauritius in bloei te staan en verandert het eiland in een groen paradijs. Er is een vrij aangename temperatuur tussen de 22 en 26 graden. Ook valt er in deze periode vrijwel geen regen. Wil je Mauritius bezoeken voor wind- of kitesurfen? Dan zijn de beste maanden van juni tot en met augustus. In deze maanden staat de meeste wind. Voor duikers raden we de maanden oktober tot december of maart en april aan. De watertemperatuur is dan op een warme temperatuur en kraakhelder.

Heeft u interesse in een reis naar Mauritius? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen