Surfen in Mauritius

Strand van Mauritius
Strand van Mauritius

Mauritius is het land van de zon en surfen, gelegen te midden van de Indische Oceaan. Mauritius is een ware toeristische attractie waar nationaliteiten van over de hele wereld samenkomen om van deze paradijselijke omgeving te genieten. Mauritius, in de eerste plaats bekend als bestemming om aan het strand te relaxen, is ook bekend voor het uitgebreide aanbod van watersportactiviteiten waarmee de toeristen zich kostelijk vermaken tijdens hun welverdiende vakanties. Op die manier kan men de tropische (onder)water wereld van de Indische Oceaan bewonderen, en surfen is daar één van!

Surfspots

De meest toegankelijke en legendarische surfspots van Mauritius zijn voornamelijk te vinden langs de zuid-westelijke kust, in onder meer Tamarin Bay en Le Morne, en in het zuiden het minder uitgestrekte Rivičre des Galets. Er zijn buiten deze befaamde surfspots om nog een aantal andere plaatsen waar de golven regelmatig geschikt zijn om te berijden met je surfboard. De surfspots Balaclava en Pointeaux-Pimets aan de noord-westelijke kust zijn relatief minder toeristisch en van prima kwaliteit, met name in de zomermaanden. Andere plekken zijn vrij moeilijk bereikbaar zonder een boot. Over het algemeen geldt voor alle surfspots dat de maanden mei tot oktober de beste periode is om te surfen op Mauritius.

Tamarin Bay

De legendarische Tamarin Bay was in de jaren '60 voornamelijk bekend onder de Australische hippie-surfers die naar deze plek kwamen voor de perfecte golf. Surfers vonden deze plek toentertijd zo geweldig dat ze deze plek verborgen wilden houden en zelfs onderling de codenaam “Santosha” gebruikten. Sinds het natuurlijke verschuiven van de zandbanken is Tamarin helaas niet het hele jaar meer surfbaar, maar het is nog steeds de favoriete spot voor Mauritiaanse surfers. Deze plek is magisch, vooral op speciale dagen wanneer het hele dorp uitloopt met allen dezelfde missie: surfen. Op die dagen is Tamarin als in de hoogtijdagen in de Flower Power tijd, die toch wel wat sporen heeft achtergelaten in Tamarin. Accommodatietip: Veranda Tamarin. 

Tamarin Bay
Tamarin Bay
Vraag gratis een offerte aan

Le Morne

Hoewel bij de spots in Le Morne niet altijd even regelmatig de meest perfecte golven voorbij komen zoals in Tamarin, heeft Le Morne als grote voordeel dat er vrijwel het hele jaar gesurft kan worden, minstens zo'n 2 tot 3 uur per dag. De omstandigheden bij Le Morne zijn vaak vrij extreem aangezien er vrijwel altijd een sterke lucht- en zeestroom is. Het is aan te raden voor onervaren surfers om dichtbij de kust te blijven en altijd in gezelschap van een ervaren surfer verder te gaan. Accommodatietip: Riu Le Morne , 4* hotel met veel faciliteiten.

Le Morne
Le Morne

Haaien?

Er leven in de omgeving van Mauritius wel haaien, maar zij zijn geen belemmering bij het surfen. De verschillende soorten haaien die zich in de omgeving vertoeven zijn geen agressieve soorten. In de omgeving leeft onder meer de grijze rifhaai, de hamerhaai en de tijgerhaai. Heel zeldzaam zijn de Oceanische witpunthaai en de makreelhaai. In de gebieden bij Tamarin en Le Morne komen iets meer haaien voor dan elders op Mauritius, vooral buiten de normale gebieden en kanalen. Echter, de weinige gerapporteerde incidenten met haaien, zo'n 3 in het afgelopen decennium, zijn niet in deze gebieden voorgevallen. Bovendien waren geen van deze met dodelijke afloop of ernstige gevolgen. Laat je door haaien dus vooral niet afschrikken!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,3

Gerelateerde artikelen