Paardrijden in MongoliŽ

Paardrijden in MongoliŽ
Paardrijden in MongoliŽ

De prachtige uitgestrekte natuur, de gastvrije bevolking en de bekende Mongoolse paarden maken het paardrijden in Mongolië zeer bijzonder. Je hoeft niet ervaren te zijn om te gaan paardrijden in dit land, maar je zult wel over een flinke dosis geduld moeten beschikken. Het Mongoolse paard is namelijk erg koppig. Voel je als een echte Mongoolse nomade en probeer het eens uit!

Heb je weinig kennis van MongoliŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Mongoolse paarden

Al eeuwenlang is het Mongoolse paard het belangrijkste en meest geliefde dier van Mongolië. Nog steeds wordt het paard veel gebruikt door de Mongoolse nomaden. De dieren worden niet gehouden voor het vlees en ook de huid zal niet worden bewerkt. Het Mongoolse paard zal enkel gebruikt worden voor de melk, als transportmiddel en de haren en manen worden benut om er onder andere tassen van te maken. De paarden worden gekenmerkt door de krachtige nek, de forse benen, de zachte vacht en natuurlijk ook door de snelheid, de kracht en het uithoudingsvermogen. Het paard wordt dan ook niet voor niets gezien als het nationale symbool.


Ondanks de goede kenmerken van het paard, wordt het paardrijden in Mongolië voor veel Nederlanders niet altijd als even aangenaam beschouwd. Wij Nederlanders zijn nu eenmaal wat groter dan de Mongolen én het Mongoolse paard. Wanneer je gaat paardrijden in Mongolië dan dien je rekening te houden met het feit dat de zadels erg kort zijn, wat soms best pijnlijk is voor het achterwerk. Ook de stijgbeugels hangen kort en vast met een touw wat weer kan zorgen voor een snijdend gevoel bij je kuiten. Als je in Mongolië wilt draven of galopperen, dan geef je een klein schopje met je benen en roep je 'tsjou'. Hierbij geldt dat één keer roepen staat voor draf en twee keer roepen voor galop. Wanneer je wilt stoppen dan kun je het best aan de teugels trekken en gaan zitten.

Mongoolse steppe

Mongolië staat het meest bekend om de steppe. Eindeloze vlakten van gras bestrijken een groot deel van Oost-Mongolië, die zich uitbreiden in een smalle baan naar het westen. Hoewel de steppen groot en open zijn, zijn ze niet leeg. Een groot gedeelte van dit gebied wordt namelijk begraasd door vee die gehouden worden door de nomadische herders.
Je zult je als een echte nomade voelen wanneer je te paard door de steppe trekt. Tijdens de tocht rijd je in de bergen, door de beekjes, over smalle bergpaadjes, door de bossen en door de weilanden. Onderweg zul je grazende kuddes yaks, paarden, geiten en schapen aantreffen. Het avontuur en het gevoel van vrijheid zul je nooit van je leven meer vergeten na een paardrijtocht door de Mongoolse steppe.
Vraag gratis een offerte aan

Begeleiding

Om te kunnen paardrijden in Mongolië hoef je geen ervaring te hebben, maar het is zeker wel handig. Mongoolse paarden zijn namelijk erg koppig, vooral als er een toerist op de rug zit. Begeleiding is dan ook niet compleet overbodig. Er zijn veel Mongoolse nomaden die paardrijtochten aanbieden door de steppe. Er zullen altijd minimaal twee begeleiders meegaan die jou de mooiste plekjes laten zien en die ervoor zorgen dat je niet verdwaalt en de juiste technieken leert beheersen.

Waar kun je paardrijden 

Het beste gebied voor paardrijden is op de Centraal Mongoolse vlaktes en Khentii en de Orkhonvallei maar omdat paardrijden echt een onderdeel is van het nomadenbestaan in Mongolië zijn er maar weinig plaatsen waar het niet kan! Je kunt kiezen uit meerdere mogelijkheden tussen een trektocht van een paar dagen tot zelfs 10 daagse reizen per paard. Overnachten gebeurd in de traditionele yurts (of Ger's zoals ze ook genoemd worden)

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen