Top 5 rondreizen MongoliŽ

Nomade met paard in de steppen van Mongolie
Nomade met paard in de steppen van Mongolie

Mongolië is het meest dunbevolkte land ter wereld en uitermate geschikt om een rondreis te maken. Omdat er veel keuze is aan rondreizen hebben wij een top 5 rondreizen gemaakt, dit zijn volgens ons de mooiste rondreizen die op dit moment worden aangeboden. Tijdens deze rondreizen maak je kennis met het Nomaden leven van de Mongolen, het uitgestrekte landschap of de hoogtepunten van het land. Natuurlijk ontbreekt de indrukwekkende treinreis Transmongolie Express niet in dit rijtje.

Heb je weinig kennis van MongoliŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Transmongolië Express

De Transmongolië Express is waarschijnlijk de meest bekende (trein)reis door Mongolië. Tijdens deze reis ga je met de trein van Moskou naar Peking, dwars door het uitgestrekte landschap van het Mongoolse land. Voordat je hier aankomt rijd je langs het indrukwekkende Baikalmeer en door de Ural. Eenmaal in Mongolië kun je een tussenstop maken in Ulaanbaatar, de hoofdstad. Overnacht hier bijvoorbeeld in een traditionele gertent voor de ultieme beleving. Eenmaal weer op het spoor wordt er gestopt bij de grens van China. Door het verschil in spoorbreedte tussen Mongolië en China worden bij de grens de onderstellen op spectaculaire wijze verwisseld. De herinnering aan deze reis zul je de rest van je leven koesteren!

Uitzicht vanaf de TransMongolie Express
Uitzicht vanaf de TransMongolie Express

Paardrijden door ongerept Mongolië

Bij Tiara Tours kun je een 10-daagse rondreis maken waarbij je ter paard het land verkent. Voor paardrijdliefhebbers is Mongolië een echt paradijs. Het paard is al eeuwen de beste vriend van de nomaden en wordt vooral gebruikt als vervoersmiddel, maar het voorziet de nomaden tevens van melk. Tijdens deze rondreis rijd je door het immense berglandschap van Khentii, langs prachtige meren en maak je kennis met de traditionele nomadenfamilies. Ondanks dat de paarden makkelijk te berijden zijn is enige ervaring wel vereist, voornamelijk vanwege de grote afstanden die worden afgelegd.
Vraag gratis een offerte aan

Mongolië – De mannelijke spelen

Bij de recent opgerichte reisorganisatie Better Places kun je een rondreis door Mongolië zelf samenstellen maar zij hebben ook een aantal voorbeeldreizen gemaakt zoals 'Mongolië – De mannelijke spelen'. Tijdens deze 10-daagse rondreis staat het Naadam festival in Ulaanbaatar centraal. Dit nationale festival vindt ieder jaar plaats in juli en duurt 3 dagen. Tijdens het festival worden “de drie mannelijke spelen” beoefend: boogschieten, Mongools worstelen en paardenraces. Tijdens deze reis breng je ook een bezoek aan het Erdene Zuu klooster, het prachtige Khustai Park en kun je een tochtje maken op de rug van een kameel.

Worstelen tijdens Naadam festival
Worstelen tijdens Naadam festival

Reizen door het land van de blauwe luchten

Reisorganisatie Baobab heeft een rondreis samengesteld waarbij je in 27 dagen kennis maakt met de ongerepte natuur van Mongolië waaronder de Gobi woestijn en de gastvrijheid ontdekt van de nomaden. Je maakt o.a. een paardrijtocht door Khustai Nuruu Nationaal Park, een kamelenritje, wandeltocht door de bergketens van Khogno Khan en slaapt af en toe in een tent. Als je de hoofdstad van Mongolië voor de tweede keer bereikt deze reis, ga je verder met de Transmongolië Express naar Peking in China.

Meren en kloosters in Mongolië

Tiara Tours is een echte Mongolië-specialist en ook de laatste rondreis van onze top 5 is door hun samengesteld. Tijdens de 16-daagse rondreis 'Meren en kloosters in Mongolië' reis je door een zeer groen gebied, waar geen massa-toerisme komt, Sterker nog, het toerisme staat hier nog in de kinderschoenen. Er valt dus nog veel te ontdekken en dat doe je tijdens deze reis. Je begint de reis in Ulaanbaatar en bezoekt vervolgens de klooster-ruïne van het Khongo Khan Natuurreservaat, daarna ontdek je de warmwaterbronnen van Kharkhorin-Tsenkher en overnacht je in een gertent. Een bezoek aan het Khövsgöl meer en de Ikh Uul-Selenge rivier staan ook op het programma evenals de vulkaan Uran Togoo Uul en het Amarbayasgalant klooster.

Klooster in Mongolie
Klooster in Mongolie

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,3

Gerelateerde artikelen