Vrijwilligerswerk in MongoliŽ

vrijwilligerswerk
vrijwilligerswerk

Mensen die graag vrijwilligerswerk willen doen in Azië kunnen goed terecht in Mongolië. In de hoofdstad Ulaanbaatar wordt hulp altijd erg gewaardeerd en je kunt allerlei verschillende soorten projecten doen. Doordeweeks ben je bezig met de activiteiten en in de avonden en weekenden heb je tijd om het land te ontdekken en de cultuur te leren kennen. Bij veel projecten kun je vanaf 16 jaar al helpen. Er zijn verschillende projecten waar je kunt helpen.

Heb je weinig kennis van MongoliŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Sociale projecten

In de arme gebieden van de Mongoolse hoofdstad Ulaanbaatar leven veel mensen onder de armoedegrens. Hierdoor kunnen ze soms niet meer voor het gezin zorgen en komen de kinderen in een opvangcentrum of weeshuis terecht. Iedereen is dan ook meer dan welkom om te komen helpen. Je kunt kiezen in welke leeftijdsgroep je werkzaam bent. Het gaat er in ieder geval om dat je met plezier naar het werk gaat. Je doet spelletjes met de kinderen of je helpt met lesgeven of huiswerk maken. In de zomer help je bij het organiseren van zomerkampen, waarbij je leuke activiteiten plant en uitvoert.

Gezondheidszorg projecten

Bij vrijwilligerswerk in de gezondheidszorg kun je op verschillende afdelingen meehelpen. Dit zijn geneeskunde, verpleegkunde, verloskunde en fysiotherapie. Hierbij loop je mee met de artsen en leer je ontzettend veel. Om te werken in een ziekenhuis of privékliniek heb je geen doktersdiploma hebben. Het project wordt op kennis en capaciteiten aangepast en je wordt goed begeleid. Als je net begint met het werk zal je voornamelijk bezig zijn met de basiswerkzaamheden zoals observeren en vragen stellen. Maar als je veel belangstelling en inzet toont, laten de artsen je steeds meer doen. Vraag gratis een offerte aan

Sport projecten

Houd jij van sporten? In Mongolië zijn ze blij met vrijwilligers die sportactiviteiten organiseren. Dit kan in de weekenden zijn, maar ook doordeweeks op scholen. Hierbij kun je kiezen voor voetbal, basketbal, volleybal en atletiek. Samen met een coach of leraar speel je verschillende spellen met de kinderen en kun je talenten ontdekken en helpen.

Lesgeven

Veel scholen in en rondom Ulaanbaatar kunnen vrijwilligers goed gebruiken om les te geven. Het is belangrijk dat kinderen de Engelse taal leren, omdat dit in de toekomst veel gesproken gaat worden bij diverse banen. Het is jouw taak om op een creatieve en leuke manier les te geven. Zo raken de kinderen extra gemotiveerd en door middel van spelletjes en muziek leren ze de taal sneller. Je kunt ervoor kiezen om op scholen les te geven, maar je kunt ook meegaan op zomerkampen. Hierbij wordt de Engelse les op een leuke manier geleerd met verschillende activiteiten.

Nomaden projecten

Een groot deel van de Mongoolse bevolking behoort tot de nomaden. Het is mogelijk om mee te helpen bij een nomaden familie. Hierbij help je met de dagelijkse activiteiten zoals het begeleiden van kuddes jakken en runderen, het verzorgen van vee, helpen bij productie van zuivelproducten en zorgen voor de kinderen. Tijdens deze projecten reis je met de familie mee en zie je veel van het land.

Taalcursus

In je vrije tijd kun je een Mongoolse taalcursus volgen, waardoor je verblijf in het land nog leuker kan zijn. Het communiceren met de bevolking wordt nog makkelijker en je komt meer van het land te weten. Met de docent kun je de uren en dagen indelen waarop je de lessen wilt volgen. Tijdens deze lessen wordt de spreek-, schrijf-, en luistervaardigheid getraind. Wil je deze lesstof meteen in de praktijk brengen? Je kunt ervoor kiezen om tijdelijk bij een gastgezin te wonen. Zo oefen je de taal en leer je de cultuur kennen.

Reisgraag.nl organiseert geen vrijwilligersreizen. Voor deze reizen kun je je tot gespecialiseerde organisaties wenden. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,8

Gerelateerde artikelen