Reizen in... MongoliŽ

Plateau Ukok, MongoliŽ
Plateau Ukok, MongoliŽ

Reizen in Mongolië is over het algemeen zeer veilig, ondanks de sociale verandering sinds 1990. De steden zijn meestal veilig, hoewel je in de grote steden van Mongolië wel in aanraking kunt komen met criminaliteit. Met name in Ulaanbaatar, en dan vooral later op de avond. Buitenlandse reizigers voelen zich veelal op het platteland veiliger aangezien het nomadenvolk meer respect heeft voor reizigers.

Zakkenrollen is een van de meest voorkomende incidenten bij reizigers. Er wordt veelal gedacht dat toeristen zeer rijk zijn en veel geld en andere waardevolle bezittingen bij zich dragen. Let vooral op in openbare gelegenheden waar de aandacht verdeeld is, zoals een internetcafé. Ook op markten, stations en busstations is het van belang goed op te letten.

Heb je weinig kennis van MongoliŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Gezondheid

De gezondheidszorg in Mongolië is de afgelopen jaren zeer verbeterd, maar nog steeds vrij minimaal in verhouding tot onze Westerse faciliteiten, zelfs in de hoofdstad Ulaanbaatar. Het wordt dan ook ten zeerste aangeraden om als reiziger een zeer goede reisverzekering af te sluiten. Laat je van tevoren inlichten over eventuele inentingen, vaccinaties en andere maatregelen bij de GGD.

Eten en drinken

Over het algemeen is de gezondheidssituatie redelijk, hoewel de lokale standaard voor hygiëne vrij laag is. Dit heeft onder meer te maken met de grote aantallen dieren in het land. Het is aan te raden water vóór gebruik te laten koken en een waterzuiveraar te gebruiken. Kijk ook uit met zuivelproducten, vermijd deze zoveel mogelijk en laat ook melk koken. De kwaliteit en het aanbod van eten in Mongolië is erg aan het verbeteren. Het eten wordt steeds gevarieerder; voorheen waren groente en fruit alleen seizoensgebonden, maar tegenwoordig wordt er van alles geïmporteerd uit China, waardoor er ook in de winter veel groente en fruit te koop zijn. Op het platteland is dit echter nog niet overal het geval, en met name in de winter is het moeilijk vers fruit en groente te vinden hier. Vraag gratis een offerte aan

Belangrijke telefoonnummers

Politie: 102
Ambulance: 103
101: Brandweer

Alleen op reis

Hoewel Mongolië nog maar een jaar of tien geopend is voor toerisme, is het een zeer geschikte plek om alleen te reizen. Het is er prachtig, goedkoop en de bevolking is ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Inmiddels zijn de meeste inwoners wel bekend met reizigers, en zullen ook niet meer al te verbaasd opkijken. Echter, het concept 'reizen om het reizen', is nog niet heel bekend in Mongolië. De meeste reizigers tot dusver kwamen met een doel, namens het Peace Korps bijvoorbeeld. In dit opzicht kan men toch nog zeer nieuwsgierig zijn naar je. Het kan ontzettend helpen wat basiswoorden en zinnen in het Russisch of Mongolisch te leren. Zo niet, dan is dat ook geen al te groot probleem. Men zal je desondanks met alle liefde en plezier thuis uitnodigen en eten en drinken aanbieden om vervolgens uren te glimlachen zonder een woord te hoeven zeggen. Neem in ieder geval altijd kleine presentjes mee, aangezien je tijdens je verblijf zonder twijfel ooit te gast zult zijn in een Mongolisch huis!

Al met al, voor reizigers – zowel alleen als met een groep – is Mongolië een plek om niet te missen. In dit filmpje laten we je alvast wat prachtige beelden zien. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen