Treinreizen MongoliŽ: TransmongoliŽ Express

TransmongoliŽ Express over de Mongoolse steppe
TransmongoliŽ Express over de Mongoolse steppe

Treizenreizen door Mongolie is erg populair en de bekendste treinreis is de Transmongolië Express die van Moskou naar Beijing rijdt. Dit doet hij via de hoofdstad van Mongolië, Ulaan Baatar. Trein #6 rijd 2 maal per week van Moskou naar Ulaan Baatar. Trein #4 rijd 2 maal per week van Moskou naar Beijing, met een tussenstop in Ulaan Baatar. Het is een aanrader om de tussenstop in Ulaan Baatar optimaal te benutten door te genieten van de schitterende natuur en de eeuwenoude cultuur.

Mongolië is het dunstbevolkte land ter wereld en juist daarom is het lege landschap zo indrukwekkend om te zien. De Transmongolië Express rijd dwars door de Gobiwoestijn, wat al een hele beleving op zich is. Wanneer de grens van China gepasseerd word, wordt de trein in een grote loods gerangeerd, waar alle onderstellen van de wagons vervangen worden. Dit moet gedaan worden, omdat de spoorbreedte anders is. Ook wordt het Mongoolse restauratierijtuig vervangen, zodat er in China gegeten kan worden met stokjes.

Heb je weinig kennis van MongoliŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Treinreis Mongolië

Een echte aanrader is om in de tweede klas te reizen tussen de Mongolen in. Je maakt hier de handel mee van de inwoners en nog veel meer van deze dingen. Met een plek in de eerste klas krijg je hier meestal niets van mee. In de vierpersoonscoupé zijn 2x 2 bedden aanwezig die boven elkaar gevestigd waren. De bagageruimte is groot genoeg, omdat er plek is onder het bed en boven het bed. De coupés zijn in Mongolië over het algemeen vrij schoon, dit is in China wel anders. Er kan ook altijd water getapt worden en per wagon zijn er 2 toiletten met gootsteen aanwezig. Altijd handig als je jezelf wilt wassen of je tanden wilt poetsen. Pas er wel op dat de toiletten een kwartier voor een stop tot een kwartier na de stop op slot zijn. Wanneer je bij de grens bent aangekomen kan dit erg vervelend zijn, want dan kun je weleens 6 uur stil staan.

Benodigdheden

Voordat je gaat reizen met de Transmongolië Express moet je weten wat je mee moet nemen op zo'n reis. Om te beginnen moet je voor alle drie de landen waar je doorheen reist een visum hebben. Wanneer je reist met een reisorganisatie wordt dit vaak door hen geregeld. Als je het zelf gaat regelen moet je dit op tijd doen. Vooral het Russische visum duurt vaak erg lang. De visakosten verschillen erg in prijs per land.
Daarnaast is het erg handig als je een koffer op wielen en een trekrugzak meeneemt, zodat het sjouwwerk mee valt. Het is namelijk niet handig als je een koffer zonder wielen of veel tassen mee sjouwt. Zo maak je het voor jezelf alleen maar zwaarder.
Het is niet nodig om veel geld mee te nemen. In deze landen is het namelijk erg goedkoop en je kunt in Beijing en Moskou zelfs met pinpassen betalen. In de treinen kun je zelfs nog geld omwisselen als je in een ander land terecht komt. Bescherm jezelf en neem dus weinig contant geld mee op reis.

Vraag gratis een offerte aan

Ervaring Transmongolië Express

Reizen met de trein door deze landen is de ultieme ervaring die zeker aan te raden is. Wanneer je op zoek bent naar een reis waar je veel cultuur en landschappen kunt zien, is dit de juiste reis die gemaakt kan worden. Geniet van de natuur onderweg en van de plaatselijke bevolking in de trein.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

7,0

Gerelateerde artikelen