Top 5 bezienswaardigheden hoofdstad MongoliŽ

Ulaanbaatar, hoofdstad MongoliŽ
Ulaanbaatar, hoofdstad MongoliŽ

De hoofdstad van Mongolië is Ulaanbaatar en wordt veel door toeristen bezocht. Er zijn een aantal bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Reisgraag.nl geeft een top 5 van bezienswaardigheden die aangeraden worden tijdens een bezoek aan de hoofdstad van Mongolië.

Heb je weinig kennis van MongoliŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

1. Gandan Khiid

Gandan Khiid is een boeddhistisch klooster en is het grootst van het hele land. Het klooster is daarom de grootste toeristische attractie van Mongolië. Het klooster was vroeger helemaal afgebroken door de communistische inval maar na een wederopbouw is het weer te bewonderen. Er werd gezegd dat er vroeger 100.000 monniken woonden. Nu leven er een paar honderd in. Het klooster is nu gelukkig veilig gesteld en staat onder bescherming van de Mongoolse overheid. Als je het klooster wilt bezoeken, kun je dat het beste doen in de voormiddag. De kans is groot dat er dan een bijzondere, boeddhistische ceremonie plaatsvindt die je mee kunt maken. Het klooster is daarom zeker iets wat je moet zien als je in Ulaanbaatar bent.

Gandan Khiid Klooster
Gandan Khiid Klooster

2. National Museum of Mongolian History

Het nationaal museum over Mongoolse geschiedenis was het eerste museum dat Mongolië had. Het museum is chronologisch ingericht zodat je echt door de tijd loopt. Je komt dus alles te weten over de Mongoolse geschiedenis. Er zijn zelfs dinosaurusresten te zien die uit de Gobi-woestijn komen. Daarnaast is het museum gevuld met allerlei oude voorwerpen zoals wapens en standbeelden uit de oudheid van het land. Het museum is dus zeker een aanrader als je iets wilt leren over de Mongoolse oudheid. Vraag gratis een offerte aan

3. Winter Palace of Bogd Khan

Het Winter Palace of Bogd Khan is een groot paleis wat nu als museum wordt gebruikt. Het paleis was van de keizer van Mongolië en is het enige gebouw wat overgebleven is. Het paleis heeft 6 tempels die, net als het paleis zelf, bezocht kunnen worden. Hier kunnen heel veel bezittingen van de keizer bekeken worden zoals zijn troon, ceremoniële kleding en zijn verzameling van opgezette dieren. Het wordt aangeraden om een bus te nemen als je het paleis wilt bezoeken. Het ligt namelijk best wel een eind van de stad. Het uitzicht van de looproute is daarentegen wel erg mooi dus als je de tijd hebt, kun je ook gewoon lopen.

Winter Palace of Bogd Khan
Winter Palace of Bogd Khan

4. Sukhbaatar Square

Sukhbaatar Square bevindt zich in het centrum van de hoofdstad. Het is een enorm plein met een standbeeld van Damdin Sukhbaatar op een paard. Hij had de leiding tijdens de revolutie in 1921. Ook staat er een groot standbeeld van Genghis Khan, een Mongoolse heerser en veroveraar. Op het grote plein zijn allerlei grote gebouwen te bewonderen. Een gebouw wat je bijvoorbeeld kunt zien is het strakke parlementsgebouw waar de regering van Mongolië zit. Ook zitten er een aantal musea aan het plein zoals het nationale museum van de Mongoolse geschiedenis. Als je op het plein loopt, kun je je ogen uitkijken. Het is daarom zeker leuk om een kijkje te nemen.

5. Wildlife Museum

Het Wildlife Museum is een klein museum wat eigenlijk alleen open is als er mensen zijn die het willen bezoeken. Het museum leert je alles over de manier van jagen die de Mongolen hadden. Zo is er een grote collectie met opgezette dieren die na de jachten meegenomen werden. De vrouw die de sleutel van het pand heeft is ook de gids van het museum. Haar Engels is vrij slecht maar je komt toch heel veel te weten over de oude jagersstijl. Het is prachtig om te zien en het vertelt allemaal zijn eigen verhaal. Het museum is dus niet heel groot maar het is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

20 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen