Top 5 excursies Myanmar

Oude tempels in Bagan
Oude tempels in Bagan

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

Myanmar is een bijzondere bestemming in Zuidoost-Azië, waar reizigers de laatste jaren steeds vaker hun weg naar toe vinden. Het land kent tal van cultuurschatten, waaronder tempels en pagodes. Daardoor valt er hier echt nog wat te ontdekken en zie je echt even iets anders dan anders. Natuurlijk heb je er kleurrijke markten en heerlijk eten zoals in andere landen in Azië, maar je waant je hier toch al snel in een andere wereld met alle gouden koepels, monniken en drijvende tuinen. In dit artikel lees je onze top 5 excursies die niet mogen ontbreken tijdens je reis in Myanmar.

Heb je weinig kennis van Myanmar? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Ballonvaart over Bagan

Bagan is een unieke plaats met veel boeddhistische tempels, stoepa's en pagodes. Het tempelgebied is wel 42 vierkante kilometer groot, bestaande uit 2.200 tempels. Een echte aanrader is om naar de top van Mount Popa te klimmen, die 1.520 meter hoog is. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over het hele gebied, vooral tijdens zonsondergang is dit fantastisch. Wil je het nog hogerop zoeken? Dan is een ballonvaart over Bagan iets voor jou. De stad behoort tot de beste drie locaties ter wereld voor ballonvluchten. De ballonvluchten worden alleen in het droge seizoen, tussen oktober en april, aangeboden. Houd hier rekening mee bij het plannen van je reis. Een ballonvaart duurt ongeveer 45 minuten. Het is aan te raden om voorafgaand aan je bezoek aan Bagan de ballonvaart te boeken, omdat deze zeer populair is en het aantal plaatsen gering is. Het is zowel mogelijk om met een groep deze ballonvaart te maken als een privé ballon te huren voor je eigen gezelschap.

Ballonvaart over Bagan
Ballonvaart over Bagan

Varen over Inle Lake

Naast Bagan is ook Inle Lake een van de meest populaire highlights in Myanmar. Dit meer wordt omringd door een bergachtig landschap en op het meer zelf groeien drijvende tuinen en zijn dorpjes met huizen op hoge poten midden in het water gebouwd. Naast de drijvende dorpen vallen ook de peddelende vissers op. Zij hebben hier een bijzondere manier voor: terwijl zij aan het vissen zijn met de ene arm, peddelen ze namelijk met de andere arm en hun been. De beste manier om Inle Lake te verkennen is door een boottocht te maken, wat je bij elk hotel of de 'haven' kunt regelen. Met iedere boot kunnen maximaal vijf personen mee. De boten stoppen bij bezienswaardigheden, markten en workshops. Daar leer je bijvoorbeeld hoe Myanmarezen zilver maken of hoe ze weven. Bij sommige boottochten ligt de route van te voren vast, bij andere boottochten kun je in overleg met de kapitein je eigen route bepalen. Het is juist leuk om langs de authentieke plekjes te varen waar je weinig tot geen andere toeristen tegenkomt.

Visser op Inle Lake
Visser op Inle Lake
Vraag gratis een offerte aan

Trekking in Kalaw

Een trekking in de omgeving van Kalaw is een ervaring om nooit te vergeten. De wandeltocht duurt ongeveer vijf uur en brengt je langs theetuinen, groentetuinen en leuke dorpjes. De lengte van de wandeltocht kan aangepast worden op basis van uw wensen en mogelijkheden. Wie de hele wandeltocht volbrengt, komt ook langs de Palaung-stam. Wanneer je naar Kalaw wandelt, kom je ook langs het rustige plattelandsstadje Pindaya. Dit stadje is beroemd geworden door de berg met kalksteengrotten waar meer dan achtduizend Boeddhabeelden in vele soorten en maten zijn opgesteld. Zeker een fotogenieke plek!

Kalaw
Kalaw

Lopen over de U-Bein Bridge

De U-Bein Bridge is met een lengte van maar liefst 1,2 kilometer 's werelds grootste teakhouten brug. De brug is vooral net voor zonsondergang prachtig en je zult dan ook tal van toeristen tegenkomen die dit schitterende uitzicht aan het fotograferen zijn. Op de brug kun je op een aantal plaatsen met trappen naar beneden. Daar geniet je steeds weer van de mooie uitzichten op de drooggevallen oevers van het meer. Aan het einde van de brug vind je veel restaurantjes waar de lokale bevolking geniet van het eten en het uitzicht. 

U-Bein Bridge
U-Bein Bridge

Bezoek de Mahagandayon Monastery

Een persoonlijke aanrader van onze collega Judith, die Myanmar tijdens haar wereldreis heeft bezocht, is de Mahagandayon Monastery. In dit klooster wonen duizenden monniken die het Boeddhisme studeren. Zij leven hier volgens strikte religieuze principes. Om uiteindelijk monnik te worden, studeren ze maar liefst 7 tot 10 jaar en moeten ze zich aan meer dan 200 regels onderwerpen. De monniken staan bijvoorbeeld elke dag om 4:30 uur op om te studeren. Om 10:30 uur is het lunchtijd, het moment waar je bij wil zijn! Vanuit alle hoeken komen duizenden monniken die in een optocht naar de eetzaal lopen. De Mahagandayon Monastery is goed te bereiken per fiets, scooter of taxi. Ook worden er excursies georganiseerd waarbij je dit klooster rond lunchtijd bezoekt.

Mahagandayon Monastery
Mahagandayon Monastery

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen