Mooiste steden van Myanmar

Bagan in Myanmar
Bagan in Myanmar

Myanmar is een van de meest mysterieuze landen van Azië. Het land, dat vroeger Birma heette, is de laatste jaren steeds populairder aan het worden bij toeristen. Vroeger was het land heel moeilijk te bezoeken, maar sinds een aantal jaren zijn de grenzen opengesteld voor toeristen. Nu is dus de perfecte gelegenheid om het land te bezoeken omdat het toerisme er nog niet heel erg ontwikkeld is en het dus niet al te druk is. In Myanmar vind je veel Boeddhistische tempels verspreid over verschillende gebieden en steden. De steden in Myanmar zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Je vindt er een rijke historie en prachtige architectuur. De mooiste steden van Myanmar vind je hier.

Heb je weinig kennis van Myanmar? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Bagan

Bagan is de toeristische hotspot van Myanmar. Dat is ook niet gek, aangezien je in dit gebied ter grootte van Utrecht zo'n 4.000 boeddhistische tempels en pagodes vindt. Het gebied staat dan ook op de nominatielijst van het UNESCO werelderfgoed. Bagan is vroeger de hoofdstad van Myanmar geweest en is gesticht in het jaar 849. De stad werd echter in 1287 verlaten door de bewoners uit angst voor de Mongolen die de stad kwamen veroveren. Mede hierdoor zijn de tempels amper beschadigd: de stad was al verlaten toen de Mongolen kwamen. Helaas heeft een aardbeving in 1975 veel schade veroorzaakt aan de tempels. Het is echter grotendeels gerepareerd. Tegenwoordig is Bagan weer bewoond door zo'n 20.000 inwoners welke voornamelijk in de hotels werken die er ontstaan zijn door het toerisme.

Bagan
Bagan

Rangoon

Met zo'n 4 miljoen inwoners is Rangoon, ook wel Yangon genoemd, de grootste stad van Myanmar. Tot 2005 was het de hoofdstad van Myanmar, waarna deze functie werd overgenomen door de nieuw gebouwde stad Naypyidaw. In Rangoon bevindt zich de belangrijkste tempel van Myanmar: de Schwedagonpagode. Het is de grootste tempel van Myanmar en de pagode is bekleed met 50.000 kilo bladgoud en vele kostbare edelstenen. Duidelijk iets wat je gezien moet hebben. Het is tevens een van de belangrijkste boeddhistische bedevaartsoorden ter wereld. De pagode is gebouwd in de 5e eeuw voor Christus en is meerdere keren herbouwd na beschadigingen door aardbevingen.

Rangoon
Rangoon
Vraag gratis een offerte aan

Mandalay

Mandalay is de tweede grootste stad van Myanmar met zo'n 2,5 miljoen inwoners. De stad ligt naast de rivier de Irrawaddy en is een van de belangrijkste industrie- en handelscentra van het land. Waar de stad bekend om staat is de Mandalayheuvel. Deze 200 meter hoge heuvel kan beklommen worden via 1.730 treden. Bovenop de heuvel staat een prachtige pagode. Aan de voet van de heuvel vind je het Fort van Mandalay. Dit is een ommuurde stad waarbinnen je de voormalig koninklijke paleizen vindt. Het fort is in 1945 verwoest maar is herbouwd en is nu militair terrein. Alleen het paleis in het midden is toegankelijk voor bezoekers. Tevens is Mandalay het religieuze centrum van Myanmar. Je vindt er naast het fort en de pagode honderden boeddhistische bouwwerken zoals de Kuthodowpagode en het Goudenpaleiskooster. Rondom de stad wonen duizenden monniken.

Fort Mandalay
Fort Mandalay

Pegu

Deze stad heeft een erg bijzondere bezienswaardigheid. Je vindt er namelijk een gigantisch beeld van een liggende boeddha. Het beeld is wel 55 meter lang en werd in 944 na Christus gebouwd. In 1881 werd het beeld gevonden bij de aanleg van een spoorlijn. Het beeld was compleet overwoekerd door de jungle. Je vindt in Pegu ook de Kyaikpun Pagode. Dit zijn vier grote, rug aan rug zittende boeddhabeelden van wel 30 meter hoog. Tevens vind je hier de Shwemawdaw Pagode, de hoogste pagode van Myanmar en bekleed met bladgoud. Ook het paleis Kanbawzathadi is zeer de moeite waard om te bezoeken.

Pegu
PeguOfferteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen