Beste reistijd Myanmar

De tempelstad Bagan in Myanmar
De tempelstad Bagan in Myanmar

Myanmar is gelegen in Azië33travel/"> en grenst aan de landen China, India, Bangladesh, Thailand en Laos. De hoofdstad van het land is Naypyidaw en de officiële gesproken taal is Birmaans. Er wordt echter ook veel Engels gesproken. Myanmar staat bekend als een arm en religieus land waarbij de voornaamste bron van inkomsten de landbouw is. Myanmar is zeker een bezoek waard door de prachtige tempels, regenwouden, bossen en berggebieden. Daarnaast kom je er veel wilde diersoorten tegen zoals olifanten en tijgers maar het land staat vooral bekend om de vele vlindersoorten en giftige slangen.

Heb je weinig kennis van Myanmar? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Reistijd naar Myanmar

Myanmar is alleen per vliegtuig te bereiken vanaf Nederland. Je bent vanaf Amsterdam ongeveer 16 uur en een kwartier onderweg met een tussenstop. Vervolgens land je op de luchthaven Yangon International Airport. Als je een vlucht kiest met twee tussenstops duurt de vliegreis iets meer dan 20 uur. De afstand van Amsterdam naar Yangon bedraagt 8.620 kilometer. De vluchttijd verschilt per luchtvaartmaatschappij. Als het in Nederland zomertijd is, is het in Myanmar 4,5 uur later. In de wintertijd is het in Myanmar 5,5 uur later. Myanmar heeft zelf geen winter- en zomertijd. 

Uitzicht op de Shwedagon Pagoda
Uitzicht op de Shwedagon Pagoda

Klimaat en temperaturen in Myanmar

Myanmar heeft een tropisch klimaat dat het beste in drie categorieën verdeeld kan worden: het regenseizoen, het koele seizoen en het hete seizoen. Het regenseizoen is van juli tot september waarbij de temperaturen rond de 25 graden liggen. Het koele seizoen loopt van oktober tot februari. Hierbij liggen de temperaturen rond de 25 graden en in de bergen is het een aantal graden koeler. Door de regen in de moessontijd zijn natuurrampen zoals aardverschuivingen en overstromingen helaas geen uitzondering. Er valt jaarlijks 5.000 millimeter neerslag in de kustgebieden van Myanmar, 2.500 millimeter in het deltagebied en minder dan 1.000 millimeter in het centrale deel van Myanmar, ook wel de droge zone genoemd. Tijdens het hete seizoen dat loopt van maart tot mei liggen de temperaturen rond de 30 tot wel 45 graden. In de bergen is het wederom koeler. In het land komen gelukkig geen orkanen voor.

De stad Mrauk U in Myanmar
De stad Mrauk U in Myanmar
Vraag gratis een offerte aan

Beste reistijd Myanmar 

De beste reistijd om naar Myanmar te reizen zijn de maanden januari, februari, november en december. Hiermee vermijd je het regenseizoen maar ook de snikhete zomermaanden. Je geniet in deze maanden tevens van aangename temperaturen. Houd er wel rekening mee dat het drukker kan zijn tijdens deze maanden. Als je naar Myanmar gaat voor de natuur kun je het beste net na het regenseizoen gaan in oktober of november of aan het begin van het regenseizoen in april of mei. In deze maanden is de natuur op haar mooist.

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen