Reizen in... Myanmar

Myanmar
Myanmar

Myanmar is een land gelegen in Azië33travel/"> en voor een deel op het Indische subcontinent. Er wonen ongeveer 52 miljoen mensen en sinds 2005 is Naypyidaw de hoofdstad. Myanmar grenst aan India, Bangladesh, Laos, China en Thailand en aan de Andamanse Zee en de Golf van Bengalen. Het land heette eerst Birma, maar dit is later veranderd in Myanmar. Het is namelijk lange tijd een kolonie van Groot-Brittannië geweest en men dacht dat Birma hier te veel aan deed herinneren. Er leven verschillende oude beschavingen in het land, waaronder de Mon en de Pyu. Myanmar heeft veel hulpbronnen, maar toch is het een van de minst ontwikkelde landen van de wereld. In dit artikel worden enkele praktische zaken besproken als je wilt reizen in Myanmar.

Heb je weinig kennis van Myanmar? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Taal

De officiële taal van Myanmar is het Birmaans. Het is een Sino-Tibetaanse taal met Chinese invloeden. In veel toeristische gebieden zijn de borden in twee talen geschreven, in het Engels en Birmaans. Nummers zijn wel vaak geschreven in het Birmaans. Er leven ook verschillende etnische groepen in Myanmar. Zij hebben hun eigen taal ontwikkeld die nog steeds in gebruik is. Ook het Mandarijn komt voor, deze wordt door de Chinese minderheid gesproken. Omdat Myanmar een Britse kolonie was en omdat het nog in basisscholen wordt onderwezen, verstaan veel inwoners het Engels. De hoogopgeleiden spreken vloeiend de taal, maar anderen kennen enkel de basis. Hotel- en vliegveldmedewerkers praten vaak wel redelijk Engels, waardoor je je goed kunt redden in Myanmar.

Gezondheid

De gezondheidszorg in Myanmar is zorgwekkend. Er wordt weinig geld aan besteed; slechts 0,3% van het BNP. Dit is het laagste percentage ter wereld. Het land staat, volgens de World Health Organization, zelfs op de 190e plaats wat betreft de zorg. Er zijn daarom ook maar weinig goede ziekenhuizen en medische benodigdheden te vinden. Voor de kleinere gezondheidsproblemen, zoals een verkoudheid, kun je een dokter bezoeken die je vindt in de grotere steden. Wil je een ziekenhuis bezoeken, dan is het enige redelijk goede het Pun Hlaing Hospital in Rangoon. De rijke bewoners gaan daarom meestal naar Thailand of Singapore voor de ingewikkelde medische behandelingen.

Kraanwater in Myanmar kan niet gedronken worden. Alleen gebotteld of gekookt water is veilig om te drinken. Controleer wel altijd eerst of een fles echt dicht zit. Ook met eten moet je er zeker van zijn dat het goed verhit is geweest of is gekookt, hier kunnen namelijk ook bacteriën in zitten waar je ziek van kunt worden. Enkele inentingen worden aangeraden voor een bezoek aan Myanmar. Dit zijn inentingen tegen buiktyfus, hepatitis A en DTP. Een inenting tegen gele koorts is verplicht als je in de 7 dagen voor een bezoek aan het land in een land bent geweest waar deze ziekte voorkomt. Ook malaria en knokkelkoorts komen voor, waardoor het aangeraden wordt om je te beschermen tegen muggensteken. Vraag gratis een offerte aan

Belangrijke telefoonnummers

Heb je een noodgeval waar je politie, ambulance of brandweer voor nodig hebt? Dan moet je het telefoonnummer 999 bellen.

Alleen reizen in Myanmar

Het is helemaal geen probleem om alleen te reizen in Myanmar. De mensen zijn erg vriendelijk en zullen je (bijna) niet lastigvallen. Als je enkele woordjes Birmaans leert, zullen de lokale bewoners veel voor je doen. Het is zelfs een erg goede manier om niet met een georganiseerde tour mee te gaan. Myanmar is namelijk een land dat je niet in een paar dagen kunt verkennen. Je moet er tijd voor uit trekken en dit gaat meestal niet met een georganiseerde tour.

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,0

Gerelateerde artikelen