NamibiŽ van A tot Z

Moringoboom, uniek voor NamibiŽ
Moringoboom, uniek voor NamibiŽ

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

In het zuiden van Afrika ligt Namibië, een groot gortdroog land bestaande uit woestijn, zoutvlaktes en duinen. Door de droogte leven er maar weinig mensen in Namibië waardoor veel natuur nog ongerept is. Het ideale land voor liefhebbers van alle wonderen waar moeder natuur voor verantwoordelijk is.

Heb je weinig kennis van NamibiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

A van Afrika

Namibië is een van de grotere Afrikaanse landen en is te vinden in het diepe zuiden van het continent. In het noorden grenst het aan Angola, in het zuiden aan Zuid-Afrika en in het oosten aan Zambia en Botswana. In het westen is de Atlantische Oceaan te vinden.

B van Bosjesmannen

Een van de oeroude bevolkingsgroepen in Namibië zijn de San. Deze groep mensen worden ook wel bosjesmannen genoemd. De San zijn een cultuur gebaseerd op jagen en verzamelen. De mannen gaan op jacht terwijl de vrouwen het land afstruinen zoekend naar vruchten en gewassen.

De San op jacht
De San op jacht
Vraag gratis een offerte aan

C van Caprivistrook

In het oosten van Namibië ligt de Caprivistrook, een zeer dunne strook land tussen Angola, Botswana en Zambia. Deze strook land behoort tot Namibië en geeft het land haar opvallende, kenmerkende vorm. Tegenwoordig heet de strook de 'Zambezi Region' omdat de naam Caprivi (dit is afgeleid van van de voormalig Duits bondskanselier Leo de Caprivi) teveel aan de Duitse onderdrukking herinnerde.

D van Damaraland

In het noorden van het land bevindt zich Damaraland. Dit gebied kenmerkt zich door de immense en indrukwekkende rotspartijen. De twee bergen Spitzkoppe en de Brandberg domineren hier het landschap. Veel oeroude rotstekeningen zijn tussen de bergen van Damaraland gevonden.

E voor Etosha

Etosha is een van de grootste en meest bekende natuurgebieden van Namibië. Het gebied wordt gedomineerd door een gigantische zoutvlakte en staat bekend om haar droogte. Enkel in het regenseizoen is er veel water te vinden en transformeert het droge, dorre gebied in een grote groene vlakte.

F voor Fauna

Zoals veel Afrikaanse landen barst ook Namibië van de prachtige wilde dieren. Olifanten, leeuwen, jachtluipaarden en neushoorns, ze zijn allemaal te zien in Namibië. Veel dieren hebben zich aangepast aan de droogte, wat heeft geleid tot speciale ondersoorten zoals de woestijnleeuw. Zoek een waterput en wacht tot de prachtige fauna zich aandient.

Drinkplaats Etosha
Drinkplaats Etosha

G van Gamedrive

Hoewel de naam doet denken aan een computerspel heeft het hier niets mee te maken. Gamedrive is een speurtocht met als doel het spotten van de verschillende wilde dieren. In je terreinwagen zit altijd een rancher die goed bekend is met het gebied en er alles ook over kan vertellen. Dit garandeert ook de veiligheid.

H van Huurauto

Zonder auto ben je in Namibië nergens. Gelukkig zijn er overal krachtige terreinauto's als Jeeps of Landrovers te huur om het ruwe terrein mee te verkennen. Vierwielaandrijving betekend dat je ook buiten de verharde wegen kunt gaan, wat ideaal is voor safari. Let goed op stilstaande auto's, deze staan hoogstwaarschijnlijk stil om iets bijzonders te aanschouwen.

I van Impalila

Impalila is een klein eiland in het verre oosten van Namibië. Het wordt omringt door de Zambezi en de Chobe rivier. De kleine luchthaven is een overblijfsel van de Zuid-Afrikaanse overheersing. Het eiland ligt zeer strategisch tussen Zambia, Botswana en Zimbabwe.

J van Jonge dieren

In het natte seizoen is er een overvloed aan water en voedsel. Het ideale moment om jongen te krijgen. In deze periode kun je in Etosha veel jonge dieren spotten. Van jonge springbokken tot hyenapups, ze groeien allemaal op in deze periode en worden klaargestoomd voor de komende droogte.

K van Keetmanshoop

In het zuiden van Namibië ligt de stad Keetmanshoop. Deze stad is de hoofdstad van de zuidelijke provincie Karas. Tevens is het een van de grootste en belangrijkste steden van het land. Door de verkoop van schapenwol was Keetmanshoop tot aan de jaren zeventig van de vorige eeuw een grote naam in de mode-industrie.

L van Lüderitz

Namibië is een van de weinige koloniën die Duitsland ooit gehad heeft. Tot de eerste wereldoorlog was het land dan ook in Duitse handen. Dit is overal nog terug te zien. Met name in Lüderitz is de Duitse cultuur goed terug te vinden. De taal, architectuur en zelfs de straatnaambordjes zijn allemaal Duits.

M van Moringoboom

De Moringoboom is een zeldzame boomsoort die enkel in Namibië voorkomt. De boom is te herkennen aan de opvallend rechte stam.

N van Nachtsafari

Niet overal is het toegestaan om 's nachts de parken in te gaan. De dieren verdienen immers ook rust. Echter in sommige parken, zoals het Ongava Game Reserve, mag dit wel. In het donker zijn veel roofdieren actief die overdag slapen. Een nachtsafari biedt dus unieke kansen om unieke dieren te zien.

Kalahari bij zonsondergang
Kalahari bij zonsondergang

O van Oukaukuejo

Bij het plaatsje Oukaukuejo in Etosha ligt het zogenaamde sprookjesbos. Dit bos staat vol met de zeldzame moringobomen. In tegenstelling tot de rechte bomen buiten dit bos zijn veel bomen krom en volledig vergroeid. Dit is te wijten aan de vele olifanten en giraffes die de bomen aanvreten.

P van Prijsniveau

De nationale munteenheid van Namibië is de Namibische dollar. Deze is minder waard dan de euro wat meehelpt aan het lagere prijsniveau in het land. Naast de Namibische dollar kan er in veel plaatsen ook met de Zuid-Afrikaanse Rand betaalt worden.

Q van Quotum

Sommige nationale parken, zoals het Sossusvlei, hebben een bezoekersquotum. Dit om de drukte in het park binnen de perken te houden. Echter kan het goed voorkomen dat deze quota bij lange na niet gehaald worden of zelfs nog nooit gehaald zijn.

R van Rood

De geraamtekust in het noorden van het land wordt gezien als een stukje Mars op aarde. Door de rode kleuren, bergen en afwezigheid van mens of dier biedt de geraamtekust een prachtige, haast buitenaardse ervaring. Op het strand zijn veel scheepswrakken te vinden, welke door de mist en heftige branding zijn gestrand.

S van Sossusvlei

Het Sossusvlei park is een van de grootste en mooiste parken van Namibië. De rode en gele duinen die de Sossusvlei rijk is bieden prachtige gezichten en fotomogelijkheden op. De meest kenmerkende foto's van Namibië zijn hoogstwaarschijnlijk hier geschoten.

T van Twijfelfontein

In het Damaragebergte bevindt zich de twijfelfontein. Deze bron staat erom bekend net zo vaak droog te staan als dat er water uitkomt. Dit maakte het voor de oeroude bewoners van het gebied moeilijk te voorspellen of er water te vinden was. Er was altijd twijfel, vandaar de naam Twijfelfontein.

U van Uis

Uis is een stadje in het noorden van het land. De grond eromheen is rijk aan tin. Het delven van dit mineraal heeft ervoor gezorgd dat het stadje in de tweede helft van de vorige eeuw flink kon groeien.

V van Veilig

In tegenstelling tot sommige omliggende landen is Namibië erg veilig. Er is relatief weinig misdaad en de aanwezige misdaad beperkt zich vaak tot kleine diefstal. Uiteraard zijn er wel enkele wijken in de steden welke, met name 's nachts, beter vermeden kunnen worden.

W van Windhoek

Windhoek is de Namibische hoofdstad en tevens de grootste en meest belangrijke stad van het land. Desondanks is het voor Nederlandse begrippen nog steeds een betrekkelijk kleine stad met een compact centrum. De stad is rijk aan leuke winkelcentra en kunstmarktjes waar veelal prachtig aardewerk en houtsnijkunst te koop is. 

Historische kerk Windhoek
Historische kerk Windhoek

X van ?

Y van ?

Z van Zambezi

De Zambezi is een van de grootste en belangrijkste rivieren van Afrika. De rivier stroomt door het hele zuiden van het continent. In het oosten van Namibië vormt deze rivier de grens met Zambia.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen