Safari in NamibiŽ

Safari
Safari

Namibië is een land in Afrika met een rijke variatie aan flora en fauna. Het land beschikt over een flink aantal nationale parken, die toegankelijk zijn voor publiek. Tijdens een reis of vakantie in Namibië mag een bezoek aan één van deze grote nationale parken niet ontbreken. Maar wat valt er eigenlijk te verwachten van een safari in deze nationale parken? En wat is eigenlijk een ‘gamedrive’? Hoe ziet een dag safari er uit? Is het wel veilig om deze parken te bezoeken?

Heb je weinig kennis van NamibiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Safari

Namibië is een geschikt land voor een safari. Vaak is een safari inbegrepen bij de lodge waar verbleven wordt. Meestal start deze safari 2x per dag, rond 6:00 à 7:00 uur en om 10:00 uur. Vaak duren deze activiteiten tot 15:30 à 18:00 uur. Tijden kunnen per activiteit en aanbieder verschillen. Je kunt natuurlijk ook zelf een safari plannen, houdt dan wel rekening met de openingstijden van de verschillende parken. Meestal is het park na zonsondergang verboden terrein. Deze tijden worden strikt gehanteerd in verband met de veiligheid. Mocht je vertraging oplopen en niet op tijd terug kunnen komen, neem dan telefonisch contact opnemen met de betreffende contactpersoon. Er kan dan gezorgd worden voor een escorte om veilig de safari af te ronden en het park te verlaten.

Gamedrive

Veel mensen zullen wel denken, wat is nu een gamedrive? Het klinkt als een futuristisch computerspel, maar dat is het niet. Een gamedrive is een speurtocht met een 4x4 terreinwagen. Het doel van de speurtocht is op zoek gaan naar de wilde dieren. Tijdens een gamedrive gaat er altijd een ranger mee. Deze ranger heeft veel kennis van de natuur en de dieren in het betreffende park. Omdat deze ranger veel kennis heeft weet hij ook hoe de wilde dieren reageren en kan zorgen voor een stukje veiligheid. Daarnaast vertelt hij als een gids veel informatie over het park en de dieren. Meestal wordt de informatie in het Engels verschaft, maar een enkeling doet het ook in het Afrikaans. Het doel van de gamedrive is natuurlijk om zoveel mogelijk wilde dieren te spotten. Maar het is geen garantie dat er altijd wilde dieren gezien worden. Als je pech hebt dan is het dus mogelijk dat er weinig of geen (grote) wilde dieren gezien worden. Naast de gamedrive is er ook de gamewalk. In feite het zelfde principe als de gamedrive, alleen nu ga je niet met een voertuig op pad maar te voet. Een gamewalk heeft een hele andere dimensie dan een gamedrive. Te voet beleef je de natuur totaal anders en de dieren zijn vaak op erg korte afstand te vinden. Voor gamedrives en gamewalks zijn wel enkele eisen met betrekking tot de leeftijd. Voor een gamedrive moet je minimaal 8 jaar zijn en voor een gamewalk 12 jaar.

Gamedrive Namibie
Gamedrive Namibie
Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid

In nationale parken met grote wilde dieren, zoals Etosha National Park, mag het betreffende voertuig absoluut niet verlaten worden. In sommige gevallen mag het wel, maar dan alleen onder begeleiding van een ranger. Ieder jaar zijn er weer voorbeelden van mensen die toch het voertuig verlaten, met grote gevolgen van dien. Het is een simpele regel, en je dient je hier gewoon aan te houden voor je eigen veiligheid. Het zijn tenslotte wel grote gevaarlijke wilde dieren die er rondlopen. Mocht je zelf activiteiten ondernemen dan moet je goed oppassen. Mocht je onderweg dieren komen tijdens een safari, probeer dan zoveel mogelijk afstand te houden en rustig te rijden. Ook bij de accommodaties moet je goed op je hoede zijn. Veel lodges hebben geen omheining, zodat het wild vrij over het terrein rond kan lopen. De rangers geven zorgvuldige informatie over de veiligheid rondom de accommodaties. De rangers weten exact welke soorten wilde dieren er rondom de betreffende accommodatie voorkomen. Omdat het wild dus vrij over het terrein kan lopen, is het verboden om in het donker alleen over het terrein te lopen. Mocht je ergens heen willen, het restaurant bijvoorbeeld, dan moet je met de receptie bellen. Zij zorgen dan dat je opgehaald en naar de betreffende locatie begeleid wordt.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen