Reizen in... NamibiŽ

Reizen in NamibiŽ
Reizen in NamibiŽ

Namibië is over het algemeen een veilig land, en reizen verlopen dan ook veelal zonder enige problemen. De politieke situatie is er relatief rustig en de criminaliteitscijfers zijn erg laag. Echter, het feit dat deze cijfers laag zijn, betekent niet dat er géén criminaliteit plaatsvindt. Pas daarom ten alle tijde op, met name voor zakkenrollers en tasjesdieven. Diefstallen komen bij geparkeerde auto's regelmatig voor, dus leg waardevolle spullen uit het zicht en doe de auto goed op slot. Vermijd daarnaast taxi's, met name wanneer je alleen bent. De veiligste optie is vragen bij het hotel of zij een taxi willen regelen. Ook zijn er veelal minibus taxi's beschikbaar voor kleinere groepjes. Het is bovendien aan te raden in het overgrote deel van het land overdag te reizen in plaats van 's avonds. Blijf ook zoveel mogelijk in het centrum wanneer je 's avonds de straat op gaat en blijf op de drukke, verlichte plaatsen van de stad.

Heb je weinig kennis van NamibiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Gezondheid

In Windhoek is de gezondheidszorg in verhouding tot de rest van het land redelijk. Namibië is een derdewereldland, en de maatstaven van de gezondheidszorg zijn daarom niet te vergelijken met de Westerse maatstaven. Er is regelmatig een tekort aan medicijnen of apparatuur, en het is dan ook ten zeerste aan te raden benodigde medicijnen bij voorbaat zelf mee te nemen. De kans bestaat namelijk dat deze niet in Namibië beschikbaar zijn. Zorg voor de reis voor een goede zorgverzekering, aangezien behandelingen nogal duur kunnen zijn. Er zijn een aantal aanbevelingen m.b.t. inentingen, vaccinaties en anti-malaria tips voor vertrek, ga hiervoor naar de GGD of de huisarts. Een aantal tips om zelf zo gezond mogelijk te blijven: – Vermijd water uit de kraan, waterputten of fonteintjes, kook het in ieder geval altijd eerst of ontsmet het water met jodiumtabletten. Indien mogelijk, drink dan alleen uit flesjes water die gesealed zijn en vermijd ijs in drinken. – Neem preventieve medicijnen en voorzorgsmaatregelen mee op reis voor de meest algemene reisziekten zoals diarree en koorts. – Pas op met zuivelproducten, wees er zeker van dat deze gepasteuriseerd zijn. – Kijk uit met het eten van groenten, fruit en vlees. Groenten horen goed gekookt of gebakken te zijn, fruit gepeld en vlees ook goed doorbakken. Zorg ervoor dat je zeker weet dat het eten niet te lang gelegen heeft, ga dus naar de wat drukkere eettentjes.

Belangrijke telefoonnummers

Over het algemeen kan op de meeste plaatsen in Namibië de politie bereikt worden op 10111, zo ook in Windhoek. In sommige andere plaatsen is hiervoor een ander nummer beschikbaar. De telefoonnummers voor ambulance en brandweer verschillen per streek/stad. In Windhoek kan zowel de ambulance als de brandweer op 21 1111 bereikt worden. Vraag gratis een offerte aan

Op reis in Namibië

Zoals gezegd is Namibië redelijk veilig. Het is van belang de meest algemene voorzorgsmaatregelen in acht te nemen, of je nu alleen, met zijn tweeën of met een grote groep bent. – Loop niet over straat met dure bezittingen, hou het simpel en laat zoveel mogelijk sieraden en waardevolle bezittingen thuis. – Maak kopieën van je belangrijkste documenten, zoals je paspoort, visa en ticket. Bewaar deze op een veilige plek en draag de originele documenten bij je. – Vraag altijd eerst toestemming om een foto te maken bij officiële gelegenheden, plaatsen of personen. – Blijf up to date wat betreft de situatie in Namibië. Je kunt op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen in het land door contact op te nemen met de ambassade of bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. – Laat je minstens 4 weken voor vertrek goed informeren over de te nemen voorzorgsmaatregelen m.b.t. je gezondheid. – Maar vooral, geniet van je tijd in Namibië!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen