Nationale parken in NamibiŽ

Nationaal park NamibiŽ
Nationaal park NamibiŽ

Het Afrikaanse land Namibië staat bekend vanwege de overweldigende natuur en vele wilde dieren die er leven. Er zijn verschillende nationale parken waar je kennis kunt maken met deze unieke natuur en/of de dieren die er leven. Het land kent 5 nationale parken waar behoudt van de natuur voorop staat. Bij een bezoek aan Namibië is het dan ook aan te raden om naar een van deze parken te gaan.

Heb je weinig kennis van NamibiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Etosha Nationaal Park

Etosha is waarschijnlijk het bekendste nationale park van Namibië en is erg populair bij toeristen. Het is een van de grootste parken van Afrika en werd al gesticht in 1907. Een groot deel van het park bestaat uit een zoutmeer, de Etosha Pan, dat slechts enkele dagen per jaar water bevat. Het wild dat je er kan spotten bestaat uit zebra's, olifanten, leeuwen en antilopen. Omdat het er erg droog is zijn er verschillende kunstmatig aangelegde waterdrinkplaatsen zodat de dieren kunnen overleven.

Richtersveld Transfrontier National Park

Het Richtersveld Transfrontier National Park (ook wel geschreven als |Ai-|Ais/Richtersveld Transfrontier Park) is 160.000 ha groot en o.a. Fish River Canyon bevindt zich er. Fish River Canyon is de tweede grootste canyon ter wereld. 250 tot 500 miljoen jaar geleden is het waarschijnlijk ontstaan door de slijtende werking van een gletsjer. De natuur heeft hier goed zijn best gedaan om een uniek landschap te vormen waar je meerdaagse trektochten kunt maken, vergezeld door een muilezel die de bagage draagt.
Vraag gratis een offerte aan

Namib Naukluft Nationaal Park

Dit nationale park in het westen van Namibie omslaat een deel van de Namibwoestijn en het Naukluftgebergte. In totaal is het park bijna 50.000 km² groot en daarmee is Namib Naukluft Nationaal Park het grootste wildpark van Afrika. Sossusvlei is, samen met Death Vlei, het bekendste gedeelte van het park. Hier vind je de hoogste duinen ter wereld die soms wel 300 meter boven de woestijnvlakte uitsteken. Death Vlei is een witte kleivlakte met honderden jaren oude dode acacia's, die compleet wordt omringd door de duinen van Sossusvlei.

Skeleton Coast Park

Skeleton Coast Park strekt zich uit van de Ugab rivier in het zuiden van Namibië tot aan de Kunene Rivier die 500 km naar het noorden ligt. Deze strook langs de kust heeft een mysterieuze uitstraling door de vele scheepswrakken, dichte mist en koude zeebries. Het is een ruige wildernis waar je van alles tegenkomt: van zandduinen en open vlaktes tot diepe canyons en zoutvlaktes. Het is een van de meest productieve visgebieden ter wereld. Er even een aantal grote zoogdieren waaronder leeuwen, de zwarte neushoorns, cheeta's, gemsbokken, giraffen, zebra's, springbokken en gevlekte en bruine hyena.

Waterberg Plateau Park

In het noorden van Namibië ligt het Waterberg Plateau Park, wat van oorsprong een toevluchtsoord was voor zeldzame en bedreigde diersoorten. Maar ook een belangrijke plek is in de geschiedenis van het land. Aan de voet van de Waterberg verloren de Herero's hun laatste strijd tegen de Duitsers. Waterberg is eigenlijk een rood, zandstenen eiland omringt door ontzettend veel groen waar een aantal korte wandelingen uitgezet zijn. In 1972 is het Waterberg Plateau Park speciaal opgezet voor de bescherming van zeldzame diersoorten zoals de zwarte en de witte neushoorn, de roodschimmel en sabel antilope.

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen