Bijzondere excursies in NamibiŽ

Flamingo's bij Walvisbaai
Flamingo's bij Walvisbaai

Namibië is een erg bijzonder land. Het land in het zuiden van Afrika heeft als hoofdstad Windhoek en vanaf Nederland vlieg je daar in tien uur naartoe. Je kunt er prachtige rondreizen maken. Naast de bekendste bezienswaardigheden, kun je er ook hele bijzondere excursies doen. Wat dacht je van kajakken tussen de zeehonden en sandboarden in de woestijn? Wij hebben de meest bijzondere excursies in Namibië voor je op een rijtje gezet.

Heb je weinig kennis van NamibiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Ballonvaart over de Sossusvlei

De Sossusvlei is overweldigend. Je ervaart dit het best als je deze rode zandduinen van bovenaf kunt bekijken. Geniet vanuit een luchtballon van het uitgestrekte landschap en het migrerend wild dat je tegenkomt onderweg. Ook is het mogelijk de zonsopgang bij te wonen vanuit de luchtballon. Een onvergetelijke ervaring dat zeker de moeite waard is tijdens je vakantie in Namibië!

Luchtballon in de Sossusvlei
Luchtballon in de Sossusvlei

Kajakken bij Walvisbaai

Walvisbaai is een plaats aan de westkust van Namibië. Er zijn verschillende mogelijkheden om te kajakken in de omgeving. Je komt tijdens de excursie allerlei beesten tegen. Voorbeelden zijn flamingo's, dolfijnen en aalscholvers. Daarnaast bezoek je de Kaapse pelsrob kolonie en Pelican Point. Je hoeft geen bijzondere kajakkwaliteiten te hebben om aan deze excursie mee te doen, ook beginners kunnen mee.

Kaapse pelsrobben op Kaap Kruis
Kaapse pelsrobben op Kaap Kruis
Vraag gratis een offerte aan

Fietstocht door Katutura

Kom meer te weten over de Namibische cultuur en het leven in een echte township. Je kunt een fietstocht maken door Katutura, een buitenwijk van Windhoek. Katutura betekent “plek waar we niet willen wonen”. Bezoek Eveline Street, “de straat die nooit slaapt”, en verschillende lokale markten. Het is de perfecte manier om jezelf tussen de Namibiërs te begeven en je te verdiepen in hun cultuur en manier van leven.

Sandboarden in de Namib woestijn

Vanuit de plaats Swakopmund kun je diverse sportieve excursies doen. De spectaculairste activiteit is toch wel sandboarden. De Namib woestijn is een van de mooiste plekken ter wereld om deze sport te beoefenen. Je surft van de hoogste duinen af, liggend of staand. Het is te vergelijken met snowboarden, maar dan in het zand in plaats van in de sneeuw. Een goede conditie is wel vereist: eenmaal beneden moet je zelf weer omhoog klauteren door het zand.

Zandduinen in de Namib woestijn
Zandduinen in de Namib woestijn

Safari in Bwabwata National Park

In het Bwabwata National Park, voorheen Caprivi Game Park, vind je een grote verscheidenheid aan wilde dieren. In de droge periode verzamelt een grote groep dieren zich bij de Horseshoe Bend, een bocht in de rivier, waar ze kunnen drinken. Je kunt dan op één plek heel veel dieren bij elkaar zien. Voorbeelden van wilde dieren zijn zebra's, olifanten, buffels, impala's, leeuwen en hyena's. Het Bwabwata National Park ligt in de Caprivistrook, helemaal rechtsboven in Namibië.

Olifanten in Bwabwata National Park
Olifanten in Bwabwata National Park


Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen