De mooiste plekken van NamibiŽ

De Sossusvlei in de bekende Namibwoestijn
De Sossusvlei in de bekende Namibwoestijn

Stap in het vliegtuig en ontdek een van de mooiste landen van Afrika: Namibië! Geniet van de woestijnlandschappen, de mooiste kloven en de schitterende granietbergen. Kijk je ogen uit tijdens een safari en zie dieren die hier alleen in dierentuinen voorkomen zoals leeuwen, zebra's en olifanten. Bezoek een van de vele steden of rust even uit aan de kust. Het land heeft ontzettend veel te bieden. De mooiste plekken van Namibië hebben wij voor jou op een rij gezet.

Heb je weinig kennis van NamibiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Namibwoestijn

De Namibwoestijn is een van de grootste en oudste woestijnen van het continent. Het strekt zich kilometers uit langs de kust van Namibië. Een bekende trekpleister in de Namibwoestijn is de Sossusvlei, hoge roodgekleurde zandduinen die je kunt beklimmen. Het is een flinke klim, maar zeker de moeite waard. Vooral bij zonsopkomst of zonsondergang is dit prachtig. Verder vind je hier ook de Dodevlei, een witte vlakte van klei met mysterieuze, dode bomen, en de Spitzkoppe. Dit is een bijzondere, granieten berg van wel honderden miljoenen jaren oud. De Namibwoestijn is gedeelte van het Namib-Naukluft National Park.

De Dodevlei in de Namibwoestijn
De Dodevlei in de Namibwoestijn

Etosha Nationaal Park

Het Etosha Nationaal Park is het grootste natuurpark van Namibië. Je vindt hier een grote verscheidenheid aan wilde dieren. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan leeuwen, neushoorns, Afrikaanse olifanten, giraffen, zebra's en wildebeesten. De kans om deze beesten daadwerkelijk te spotten is in dit natuurpark erg groot, waardoor het Etosha Nationaal Park erg populair is bij toeristen. Bij de vele waterpoeltjes in het park komen regelmatig allerlei verschillende diersoorten bij elkaar, wat erg mooi is om te zien.

Waterpoel in Etosha Nationaal Park
Waterpoel in Etosha Nationaal Park
Vraag gratis een offerte aan

Cape Cross

In Namibië ligt een van de grootste broedgebieden van de Kaapse pelsrobben: het Cape Cross Seal Reserve (ook wel: Kaap Kruis). Het heeft een populatie van wel tienduizenden zeehonden. Cape Cross ligt zo'n 100 kilometer boven de bekende kuststad Swakopmund, waarvandaan veel excursies worden georganiseerd naar deze trekpleister. Ook is het leuk om vanuit Walvisbaai te kajakken langs de kust waarbij je onder andere Cape Cross aandoet.

Kaapse pelsrobben op Cape Cross
Kaapse pelsrobben op Cape Cross

Fish River Canyon

De Fish River Canyon (ook wel: Visriviercanyon) is een enorm grote canyon gelegen in het zuiden van Namibië. Het bestaat vooral uit zandsteen en zwart kalksteen. Erdoorheen stroomt de Visrivier van wel 650 kilometer lang. Het is mogelijk een dagtrip naar de canyon te maken, maar een meerdaagse tocht is zeker aan te raden. Hiervoor is wel een goede conditie vereist. Wel krijg je er prachtige uitzichten voor terug over een schitterend landschap. Let wel op dat het alleen van mei tot september kunt afdalen naar de rivier in verband met de temperatuur.

De Fish River Canyon
De Fish River Canyon

Waterberg Plateau Nationaal Park

Centraal gelegen in Namibië vind je het Waterberg Plateau Nationaal Park, op zo'n 280 kilometer ten noorden van de hoofdstad Windhoek. Het is een immens groot stenen plateau van ongeveer 200 meter hoog. Wat bijzonder is voor het land, is dat in dit nationale park veel groene flora te vinden is. Namibië bestaat namelijk vooral uit dorre woestijngebieden. Naast de mooie natuur is er een grote verscheidenheid aan vogels te spotten in het Waterberg Plateau Nationaal Park.

Waterberg Plateau Nationaal Park
Waterberg Plateau Nationaal Park

Lüderitz

Aan een baai in het zuidwesten van Namibië vind je de bijzondere stad Lüderitz. Ooit was het een belangrijke plaats voor de diamantindustrie, maar tegenwoordig is er niet veel meer te vinden in de mijnen. De stad staat nu bekend om de felgekleurde huizen gebouwd in Duitse stijl. Verder vind je er het Agaat-strand, het Lüderitz Museum en is het zeker een aanrader het spookdorp Kolmanskop te bezoeken. Op het schiereiland vlak bij de havenstad spot je als je geluk hebt misschien wel flamingo's, dolfijnen en pinguïns

De havenstad Luderitz
De havenstad Luderitz


Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

5 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,8

Gerelateerde artikelen