Patan

Deur van een oud huis in Patan, Nepal
Deur van een oud huis in Patan, Nepal

Patan is een van de koningssteden in de Kathmandu-vallei. Patan ligt in het midden van Nepal. De stad is bijna volgroeid met de hoofdstad Kathmandu. Patan wordt ook wel 'de Stad der Schoonheid' genoemd. Het oude gedeelte van de stad telt een groot aantal tempels en kloosters en is een verademing voor mensen die de rust willen opzoeken. Ook het vervoer van en naar de stad is zeer goed in orde, waardoor je gemakkelijk van A naar B kunt reizen.

Heb je weinig kennis van Nepal? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Patan
Plaatsen in de buurt van Patan (Nepal) :
 • Kathmandu (5 km)
 • Bhaktapur (8 km)
 • Nagarkot (22 km)
 • Gorkha (78 km)
 • Pokhara (147 km)
 • Lumbini (175 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Patan

  Gouden Tempel (Kwa Bahal) (Patan)

  Gouden Tempel (Kwa Bahal)
  Gouden Tempel (Kwa Bahal)
  Kaart met locatie Gouden Tempel (Kwa Bahal)

  In Patan zijn veel kloosters en tempels te bekennen. Het meest bekende klooster van de stad is de Gouden Tempel, ook wel de Kwa Bahal genoemd. Het is een uniek boeddhistisch klooster dat ten noorden ligt van het Durbar Square. Deze tempel zou zijn gesticht in de 12e eeuw. De toegang van het klooster is smal en de sfeer is er zeer bijzonder. Erg interessant om te bezoeken tijdens de vakantie.

  Patan Durbar Square (Patan)

  Patan Durbar Square
  Patan Durbar Square
  Kaart met locatie Patan Durbar Square

  Zeker de moeite waard om te bezoeken is de Patan Durbar Square. Het is de residentie van de voormalige Malla heersers van de Pataanse staat. Dit prachtige centrale plein beschikt over zeer indrukwekkende tempels, paleizen en pagodes. De residentie is tegenwoordig omgebouwd tot een museum en wordt veel bezocht door toeristen. Het is de perfecte locatie om de cultuur, historie en de architectuur van Patan te ontdekken.

  Patan Museum (Patan)

  Patan Museum
  Patan Museum
  Kaart met locatie Patan Museum

  Voorheen was dit het huis van de Malla koningen, nu is het een museum. In het Patan Museum vind je de mooie collecties van Aziatische religieuze kunstwerken. Je hebt hier zeker een paar uur nodig om alles goed te kunnen bekijken. Er is een café bij het museum aanwezig waar je tussendoor lekker pauze kunt houden. Een paar zalen hebben wat schade opgelopen bij de aardbeving van 2015, maar deze zijn netjes heropgebouwd en weer toegankelijk voor publiek.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Nepal bekijken.

  Vervoer

  De dichtstbijzijnde luchtaven is de Tribhuvan International Airport. Vanaf deze luchthaven, die 5,5 kilometer ten oosten van Kathmandu ligt, kun je gemakkelijk een taxi of een bus nemen en een auto huren. Vanaf Kathmandu is het praktisch om een taxi of bus te nemen vanaf het busstation van Gongabu om naar Patan te reizen. Verder zijn er ook scootertaxi's en riksja's beschikbaar en kun je in Kathmandu ten slotte ook fietsen en motoren huren. Patan heeft bussen en taxi's, maar de afstanden zijn kort genoeg om te kunnen wandelen. Voor het besturen van een huurauto, moet je over een internationaal rijbewijs of een lokale tijdelijke licentie beschikken. Het internationale rijbewijs is voor 15 dagen geldig in Nepal. Deze tijdelijke licentie kun je verkrijgen op vertoon van een geldig nationaal rijbewijs.

  Geschiedenis

  Patan is een van de oudste steden van de Kathmanduvallei en is naar waarschijnlijkheid opgericht in 299 v.Chr. door Veer Deva, de toenmalige koning. Koning Veer Deva was heerser van de Kirat-dynastie. Toch wordt er aangenomen dat er vóór 299 v.Chr. al een stad lag in hetzelfde gebied. In de middeleeuwen zou het later zijn uitgebreid door de Malla-dynastie.

  Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Ontvang gratis een reischeque
   Flexibele voorwaarden
   ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Patan