Tasjkent

Khazrat-Imom-complex in Tasjkent
Khazrat-Imom-complex in Tasjkent

Tasjkent is de hoofdstad van Oezbekistan. Met ca. 2 miljoen inwoners is het een erg belangrijke stad. Niet alleen voor het land zelf, maar ook voor heel Azië. Tasjkent was een van de eerste met een metrostation. Een moderne stad op zich. Tasjkent heeft vele universiteiten, bioscopen, concertzalen, kantoren en computerbedrijven. Er is veel te doen en te bezichtigen in deze mooie hoofdstad.

Heb je weinig kennis van Oezbekistan? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Tasjkent
Plaatsen in de buurt van Tasjkent (Oezbekistan) :
 • Samarkand (260 km)
 • Andijan (268 km)
 • Ervaringen

  op 12 juni 2017 plaats: Tasjkent, reisperiode: mei 2017

  Oezbekistan heeft prachtige steden en een zeer vriendelijke, open en gastvrije bevolking, waar je je volkomen veilig voelt. Je merkt dat vooral de jongeren heel graag Engels met je willen oefenen, maar het is wel een nadeel, dat er nog zo weinig in musea en restaurants Engels geschreven wordt. Gelukkig hadden wij een zeer goede Oezbeekse gids, die ons daarbij geholpen heeft. Bij "stranden" en "uitgaan" zou een mogelijkheid moeten staan voor n.v.t.Ik kan daar geen cijfer aan geven. Tasjkent was het minst interessant, maar daar begon en eindigde de reis.

  • Algemeen 9
  • Cultuur 9
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 9
  • Inwoners 10
  • Ligging 8
  op 30 mei 2017 plaats: Tasjkent, reisperiode: mei 2017

  Oezbekistan is een prachtig land, rijke cultuur, uiterst aardige en belangstellende mensen. Een prima reisbestemming. Maar de hoofdstad Tashkent is vreselijk saai, pompeus en lelijk. Daarna was het puur genieten.

  • Algemeen 8
  • Cultuur 10
  • Inwoners 8
  • Ligging 7
  op 20 december 2013 plaats: Tasjkent, reisperiode: september 2013

  Van de vijf steden die we bezochten was Tasjkent het minste en viel in het niet bij Khiva, Buchara en Samarkan. Het is een grote stad, maar zowel met het openbaar vervoer als per taxi zijn de bezienswaardigheden gemakkelijk te bereiken.

  • Algemeen 7
  • Cultuur 8
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 7
  • Inwoners 8
  • Ligging 7

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Tasjkent

  Fine Arts Museum (Tasjkent)

  Fine Arts Museum
  Fine Arts Museum
  Kaart met locatie Fine Arts Museum

  Het Fine Arts Museum in Tasjkent is gebouwd in het jaar 1918. Het behoort tot de oudste musea van Oezbekistan. Het heeft vele schilderijen van de USSR. Deze schilderijen zijn van Westerse-, Russische- en Oezbeekse afkomst. Ook zijn ze rijk aan beeldhouwwerken en grafische kunst. Deze komen uit Italië, Spanje, Nederland en Frankrijk. Het museum is erg divers. Ze hebben ook vele oosterse kunstwerken o.a uit Birma, China, Japan en Indië. De kunst gaat vele duizenden jaren terug, zoals ook de verzamelingen uit Turkestan en Zoroastrian. In het museum zijn ook tentoonstellingen van de Oezbeekse artiesten.

  Historisch Museum Tasjkent (Tasjkent)

  Met zijn 8.000 geëxposeerde stukken, is het Historisch Museum de grootste trekpleister van de hoofdstad Tasjkent. Het allermooiste wat er te zien valt is een klein Boeddha-beeldje. Dit beeldje komt uit een Kushan tempel en is opgegraven in Fayoz-Tepe. Het museum is gevestigd in een opvallend modern gebouw.

  Museum of Applied Arts (Tasjkent)

  Aan het einde van de 19e eeuw werd in Tasjkent het Museum of Applied Arts gebouwd, zodat een rijke koopman hier kon gaan wonen. Dit is een ideaal museum voor toeristen die voor de eerste keer een museum in Oezbekistan gaan bezoeken. Hier vind je vele oude dingen zoals: tapijten, gouden borduurwerk, keramiek, juwelen en houtsculpturen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Oezbekistan bekijken.

  Vervoer

  Je kunt je verplaatsten in Tasjkent met een van de meest gebruikte vervoersmiddelen, de metro. Ook kan er gereisd worden met de taxi. Let er wel op dat je een officiële taxi pakt en geen gewone auto in stapt.

  Geschiedenis

  Tasjkent is gelegen aan een van de vruchtbare oases van rivier de Chirchik en een uitloper van het Golestangebergte. In 1214 werd de stad geplunderd door de Choresmiërs, later in 1219 werd de stad verwoest door Dzjengis Khan. Toen ze aan de slag gingen met de wederopbouw, werden ze nog vaak aangevallen door o.a. Oezbeken, Kazachen en Perzen. De stad is voordat Oezbekistan onafhankelijk werd, in handen geweest van de Sovjet-Unie. Nog steeds is het nog een typische Sovjetstad. Er is bijna niks meer herkenbaars te zien van vroeger. De Sovjet-Unie heeft vele delen van het land verwoest. Doordat de economie erg slecht is in Oezbekistan, zijn vele bewoners vertrokken uit de hoofdstad. Wanneer dit niet snel veranderd, zullen nog meer mensen deze stad verlaten.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Tasjkent