Boquete

De stad Boquete in Panama
De stad Boquete in Panama

Boquete ligt in het hoogland van Panama. De stad staat bekend als de stad van de eeuwige lente en het gebied rondom de stad staat vooral bekend vanwege de koffie- en citrusplantages en bloemenkwekerijen. Boquete heeft de uitstraling van een fraai bergdorp. Het leven is er nog redelijk eenvoudig. Op de dagelijkse markten verkopen lokale boeren hun producten. De omgeving van Boquete is geweldig en leent zich prima voor actieve uitstapjes zoals wandelen en wildwaterraften. Het nabijgelegen Nationaal Park Volcan Baru leent zich prima voor bergbeklimmen. De daar gelegen vulkaan heeft zo’n 7 kraters achtergelaten. Boquete heeft door zijn hogere ligging een ander klimaat dan andere gebieden in Panama. De temperatuur is door de hogere ligging flink lager.

Heb je weinig kennis van Panama? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Boquete
Plaatsen in de buurt van Boquete:

Ervaringen

Jan en Heike op 13 november 2014 plaats: Boquete, reisperiode: oktober 2014

Boquete heeft een prachtige natuur

  • Algemeen 9
  • Cultuur 8
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 7
  • Ligging 8
Katja van Oudenaarde-Franken op 27 september 2014 plaats: Boquete, reisperiode: september 2014

Boquette was wat meer toeristisch na alle plaatsen die we daarvoor al bezocht hadden maar wat een prachtige groene omgeving. Wij zaten in Finca Lerida, een zeer mooie accommodatie waar we een top huisje hadden met een yacuzzi in de badkamer. De kolibrietjes vlogen bijna tegen je aan, zoveel zaten er om het huisje. De finca ligt op een koffieplantage en we hebben in de omgeving heerlijk kunnen wandelen. Wel was het een kwartier rijden naar Boquette zelf over een smalle bergweg die met heel veel regenval best lastig te rijden was. Maar het is alle keren goed gelukt.

  • Algemeen 8
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 8
  • Ligging 9

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Boquete

Koffietour (Boquete)

Koffietour
Koffietour
Kaart met locatie Koffietour

Het land Panama, en vooral de stad Boquete, staan bekent om de koffie. Je kunt bij veel lokale inwoners daarom ook de koffieplantages bekijken. Tijdens een koffietour kom je alles te weten over het verbouwen van de koffie. Daarnaast kun je natuurlijk ook een kopje koffie drinken om zelf deze specialiteit te ervaren. Sla daarom een bezoek aan een koffieplantage niet over als je in Boquete bent.

Nationaal Park Volcán Barú (Boquete)

Nationaal Park Volcán Barú
Nationaal Park Volcán Barú
Kaart met locatie Nationaal Park Volcán Barú

Barú is een actieve stratovulkaan en de grootste berg in Panama, van maar liefst 3.474 meter hoog. Op de top van de vulkaan heb je op een onbewolkte dag een uitzicht over zowel de Grote Oceaan als de Caraïbische Zee. Dieren die rondom de vulkaan leven zijn onder andere arenden en de watermuis, daarnaast heeft het park ook veel beschermde bossen.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Panama bekijken.

Geschiedenis

De stad werd in 1911 gesticht door immigranten uit Midden-Europa.

Heb je interesse in een reis naar Boquete? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Boquete, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Panama? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Boquete