Boquete

De stad Boquete in Panama
De stad Boquete in Panama

Boquete ligt in het hoogland van Panama. De stad staat bekend als de stad van de eeuwige lente en het gebied rondom de stad staat vooral bekend vanwege de koffie- en citrusplantages en bloemenkwekerijen. Boquete heeft de uitstraling van een fraai bergdorp. Het leven is er nog redelijk eenvoudig. Op de dagelijkse markten verkopen lokale boeren hun producten. De omgeving van Boquete is geweldig en leent zich prima voor actieve uitstapjes zoals wandelen en wildwaterraften. Het nabijgelegen Nationaal Park Volcan Baru leent zich prima voor bergbeklimmen. De daar gelegen vulkaan heeft zo’n 7 kraters achtergelaten. Boquete heeft door zijn hogere ligging een ander klimaat dan andere gebieden in Panama. De temperatuur is door de hogere ligging flink lager.

Heb je weinig kennis van Panama? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Boquete
Plaatsen in de buurt van Boquete (Panama) :
 • Bocas del Toro (69 km)
 • Colón (284 km)
 • Panama-stad (317 km)
 • Ervaringen

  op 13 november 2014 plaats: Boquete, reisperiode: oktober 2014

  Boquete heeft een prachtige natuur

  • Algemeen 9
  • Cultuur 8
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 7
  • Ligging 8
  op 27 september 2014 plaats: Boquete, reisperiode: september 2014

  Boquette was wat meer toeristisch na alle plaatsen die we daarvoor al bezocht hadden maar wat een prachtige groene omgeving. Wij zaten in Finca Lerida, een zeer mooie accommodatie waar we een top huisje hadden met een yacuzzi in de badkamer. De kolibrietjes vlogen bijna tegen je aan, zoveel zaten er om het huisje. De finca ligt op een koffieplantage en we hebben in de omgeving heerlijk kunnen wandelen. Wel was het een kwartier rijden naar Boquette zelf over een smalle bergweg die met heel veel regenval best lastig te rijden was. Maar het is alle keren goed gelukt.

  • Algemeen 8
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 8
  • Ligging 9

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Boquete

  Koffietour (Boquete)

  Koffietour
  Koffietour
  Kaart met locatie Koffietour

  Het land Panama, en vooral de stad Boquete, staan bekent om de koffie. Je kunt bij veel lokale inwoners daarom ook de koffieplantages bekijken. Tijdens een koffietour kom je alles te weten over het verbouwen van de koffie. Daarnaast kun je natuurlijk ook een kopje koffie drinken om zelf deze specialiteit te ervaren. Sla daarom een bezoek aan een koffieplantage niet over als je in Boquete bent.

  Nationaal Park Volcán Barú (Boquete)

  Nationaal Park Volcán Barú
  Nationaal Park Volcán Barú
  Kaart met locatie Nationaal Park Volcán Barú

  Barú is een actieve stratovulkaan en de grootste berg in Panama, van maar liefst 3.474 meter hoog. Op de top van de vulkaan heb je op een onbewolkte dag een uitzicht over zowel de Grote Oceaan als de Caraïbische Zee. Dieren die rondom de vulkaan leven zijn onder andere arenden en de watermuis, daarnaast heeft het park ook veel beschermde bossen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Panama bekijken.

  Geschiedenis

  De stad werd in 1911 gesticht door immigranten uit Midden-Europa.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Boquete