Colón

De haven van Colón, Panama
De haven van Colón, Panama

Colón is een historische havenstad aan de Caribische kust in het noorden van Panama. Omdat de stad dichtbij het Panamakanaal ligt heeft het een groot economisch belang voor het land. Sinds 1953 is er een vrijhandelszone ingesteld. Naast de handel die er wordt gedreven is het door haar koraalriffen en natuurreservaten een trekpleister voor toeristen. Het centrum van de stad is niet noemenswaardig maar wel leuk om te zien. Er zijn vooral veel overblijfselen uit de Spaanse tijd te vinden, herinneringen aan mensen die omkwamen tijdens de bouw van het spoornetwerk en er is een slavenmuseum. Veel mensen die in Colón verblijven gaan voor een dagtochtje naar Portobelo. Een klein stadje op ongeveer een uur rijden van Colón. In de oude haven vind je overblijfselen van de zilver export. Portobelo is een pittoreske stad met ruïnes uit de koloniale tijd. Deze ruïnes en Fort San Lorenzo staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Heb je weinig kennis van Panama? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Colón
Plaatsen in de buurt van Colón (Panama) :
 • Panama-stad (59 km)
 • Bocas del Toro (258 km)
 • Boquete (284 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Colón

  Fort de San Lorenzo (Colón)

  Fort de San Lorenzo
  Fort de San Lorenzo
  Kaart met locatie Fort de San Lorenzo

  Fort de San Lorenzo ligt op 10 kilometer afstand ten westen van Colón, aan de rivier de Chagres. Het fort was onderdeel van de Spaanse verdedigingswerken in Panama. Dit is ook te zien aan de Spaanse militaire architectuur die dateert uit de 17e en 18e eeuw. Verder werd er vanuit Peru edelmetalen zoals zilver naar het fort aangevoerd. Sinds 1980 staat Fort de San Lorenzo op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Panama bekijken.

  Vervoer

  Panama heeft vier vliegvelden. Vlieg je vanuit Nederland dan kom je hoogstwaarschijnlijk op de internationale Luchthaven in Panama-stad aan. Vanaf Panama-stad kun je per trein of auto in Colón komen. Dit kun je zowel per auto doen als per trein. De binnenstad is prima lopend te verkennen, maar je kunt je op verplaatsen per taxi. Deze zijn er in overvloed. Taxi's gebruiken in Panama geen meter dus spreek van te voren een prijs af.

  Geschiedenis

  Colón is gesticht in 1850 als eindpunt van de Panama Railroad. Vanaf 1855, toen de spoorlijn gereed was, groeide Colón uit tot de belangrijkste havenstad van Panama aan de Caraïbische Zee. Tijdens de Colombiaanse burgeroorlog werd een groot deel van de stad door brand verwoest (1885), maar dit werd spoedig weer herbouwd. In 1900 kende de stad slechts 3.000 inwoner maar door de aanleg van het Panamakanaal groeide de bevolking snel en kende de stad 20 jaar later 31.200 inwoners. De invoering van de vrijhandelszone in 1953 gaf de stad nog een groter economisch impulse. In 1960 braken er politieke rellen uit en dit was het begin van sociale- en economische onzekerheid in de stad. Inmiddels is bijna de helft van de stad werkeloos en leven onder de armoedegrens.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Colón