Lae
Lae, de hoofdstad van de provincie Morobe, is na de hoofdstad Port Moresby de grootste van Papoea-Nieuw-Guinea. Lae is gelegen aan de noordoost kust, nabij Madang en Alotau. Lae heeft de grootste vrachthaven van het land en de University of Technology bevindt zich eveneens in deze stad. In 2000 telde de stad 78.038 inwoners.
Accommodaties in de buurt
Ervaringen
Bezienswaardigheden
Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Lae
Botanical Gardens (Lae)
In de Botanical Gardens van Lae kun je over smalle paden door het regenwoud van Lae lopen, met daarin gigantische bomen waarin vele schitterende vogels en vlinders schuilen. Aan te raden is om met een gids in de weekenden de tuinen te bezoeken. Hij of zij kan je alles vertellen over de bijzondere flora en fauna van de botanische tuinen, verhalen die je helaas moet missen wanneer je de tuinen op eigen houtje gaat ontdekken.
Lae War Cemetry (Lae)
De Lae War Cemetry is gelegen ten zuiden van de Botanical Gardens, en is goed onderhouden door de Australische Overheid. Op deze oorlogsbegraafplaats kun je (als je de moeite neemt) 2.808 graven tellen. 2.363 van deze graven zijn Australisch en de rest is grotendeels Indisch, Nieuw-Zeelands en Brits. Op de War Cemetery is bewaking aanwezig, om ervoor te zorgen dat er met respect met de graven wordt omgegaan.
Rainforest Habitat (Lae)
Het regenwoud Rainforest Habitat bestaat uit ruim 3000m² gereconstrueerd regenwoud, binnenin een gecamoufleerd huis. Populaire attracties zijn de vele paradijsvogels, de orchideeëntuin en met als hoogtepunt “Argo”, de gigantische doch trage zoutwaterkrokodil. Dit logge dier garandeert prachtige foto's en een indrukwekkend gezicht. Je kunt hem van een afstandje bewonderen. Iedereen is vrij dit regenwoud te bezoeken en het is dan ook een populaire bezienswaardigheid in Papoea-Nieuw-Guinea.
Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Papoea-Nieuw-Guinea bekijken.
Geschiedenis
De stad Lae is ontstaan in de jaren '20 en '30 van de vorige eeuw. Zoals vele andere steden op Papoea-Nieuw-Guinea, ontstond het nabij een vliegveld, welke inmiddels is vervangen door het nieuwe Lae Nadzab Vliegveld, als onafhankelijkheidscadeau van Australië. Dit vliegveld is echter ruim 40 kilometer verwijderd van de stad. Koffie en thee zijn door de jaren heen belangrijke handelsproducten geworden voor de stad, en een haven was nodig. Later werd ook een grote weg voor transport aangelegd, de Highlands Highway. De stad heeft te kampen gehad met onder andere vulkaanuitbarstingen, en zelfs in april 2010 heeft er weer een hevige uitbarsting plaatsgevonden.