Port Moresby

Port Moresby Papoea-Nieuw-Guinea
Port Moresby Papoea-Nieuw-Guinea

Port Moresby is de hoofdstad en grootste stad van Papoea-Nieuw-Guinea, en is gelegen aan de zuidoostelijke kust van het eiland. De stad telde in 2009 307.643 inwoners. De plaats waar de stad is opgericht is al eeuwen bewoond door de Motu-stam. In 1873 ontdekte de Europeaan John Moresby de plek en benoemde de plek naar zijn vader, Admiraal Fairfax Moresby.

Heb je weinig kennis van Papoea-Nieuw-Guinea? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Port Moresby
Plaatsen in de buurt van Port Moresby (Papoea-Nieuw-Guinea) :
 • Lae (307 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Port Moresby

  Nationaal Museum and Art Gallery
  Nationaal Museum and Art Gallery
  Kaart met locatie Nationaal Museum and Art Gallery

  De diversiteit van Papoea-Nieuw-Guinea is echt goed te zien in Nationaal Museum and Art Gallery in Port Moresby. In het museum vind je meer dan 80.000 museumstukken, alleen zijn niet alle stukken op elk moment te aanschouwen. Er zijn verschillende collecties in het museum, zo kun je in de ene kamer een collectie zien met archeologische opgravingen en in de andere kamer verschillende hedendaagse kunstwerken. Het gebouw waarin het museum gevestigd is bestaat uit drie aparte gedeelten, waarvan het museum er één in beslag neemt.

  Nationale botanische tuin Port Moresby (Port Moresby)

  Nationale botanische tuin Port Moresby
  Nationale botanische tuin Port Moresby
  Kaart met locatie Nationale botanische tuin Port Moresby

  Bij de universiteit in Port Moresby liggen de nationale botanische tuinen van Papoea-Nieuw-Guinea. Het is een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van het land. In de tuinen vind je een enorme collectie aan bloemen en planten uit zowel binnen- als buitenland. Zo staan er onder andere verschillende palmsoorten, bamboes en heliconia's. Rondom de tuinen staan grote kassen waar orchideeën worden gekweekt voor de bloemenwinkel van de National Capital Botanic Gardens.

  Port Moresby (Port Moresby)

  Wanneer je Papoea-Nieuw-Guinea bezoekt mag je de hoofdstad Port Moresby zeker niet aan je voorbij laten gaan. De stad is de grootste van de zuidelijke Stille Oceaan, maar behoort niet tot een van 's werelds grootste metropolen. Dit komt doordat de stad niet beschikt over de geweldige bezienswaardigheden als de Eiffeltoren, de Chinese Muur of de Harbour Bridge. Waarom is de stad dan wel een bezoek waard? Vanwege de mensen, het is fascinerend om te praten met expats en lokale inwoners die wonen in de stad die bekend staat als meest gevaarlijke en minst leefbare stad.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Papoea-Nieuw-Guinea bekijken.

  Geschiedenis

  Na de ontdekking van John Moresby hebben geen andere Europeanen het land bezocht, maar tien jaar later werd het zuidoostelijke deel van Nieuw Guinea toegewezen aan het Britse rijk. Het Britse deel werd in 1906 echter aan Australië overgedragen en werd bekend als Papoea. Vanaf deze periode tot aan 1941 bleef de stad groeien, met in 1909 een eerste slagerij en in 1925 de introductie van elektriciteit. In 1975 werd Papoea-Nieuw-Guinea een onafhankelijk land met als hoofdstad Port Moresby. Er werden allerlei overheidsgebouwen gebouwd in de stad, welke helaas tegenwoordig veelal verlaten zijn ten gevolge van verwaarlozing door de jaren heen.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Port Moresby