Ciudad del Este

Letterlijk vertaald vanuit het Spaans betekent Ciudad del Este 33travel/">'Stad van het Oosten' en dat is niet zeer verwonderlijk want de stad ligt dan ook in het oosten van Paraguay vlakbij de grens met Brazilië en Argentinië aan de rivier Río Panará. Het is nog een redelijk nieuwe stad, maar toch al de tweede grootste stad van Paraguay. Ciudad del Este is een grote commerciële stad en staat bekend om het feit dat je er 'alles' zou kunnen kopen. In de stad vind je veel grote moderne warenhuizen met outletwinkels die allerlei elektronische producten aanbieden. In economisch opzicht is de stad voornamelijk afhankelijk van smokkelhandel, want dit is de grootste inkomstenbron. De brug Puente de la Amistad, die Ciudad del Este met Foz (Brazilië) verbindt, wordt dagelijks door veel Brazilianen overgestoken om in Paraguay hun zakken te vullen met goedkope goederen en die in Foz uiteindelijk met winst te verkopen. Want producten die ze 'voor eigen gebruik' kopen, mogen namelijk import-vrij over de grens worden meegenomen.

Heb je weinig kennis van Paraguay? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Ciudad del Este
Plaatsen in de buurt van Ciudad del Este (Paraguay) :
 • Encarnación (237 km)
 • Asunción (302 km)
 • a:

  Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Ciudad del Este

  Iguazú Watervallen (Ciudad del Este)

  Iguazú Watervallen
  Iguazú Watervallen
  Kaart met locatie Iguazú Watervallen

  Iguazú Watervallen: deze spectaculaire watervallen liggen op de Argentijnse-Braziliaanse grens, wat op korte afstand van Ciudad del Este is. Deze watervallen staan op de Werelderfgoedlijst van Unesco en vormen zonder twijfel een van de meest sensationele, natuurlijke bezienswaardigheden van Zuid-Amerika. Het water van de rivier Río Iguazú stort hier over een breedte van meer dan 2 kilometer met oorverdovend geweld zo'n 82 meter in het diepe en hierdoor ontstaat een prachtige nevel. De grootte, kracht en diversiteit van deze watervallen zijn werkelijk adembenemend.

  Itaipú dam (Ciudad del Este)

  Itaipú dam
  Itaipú dam
  Kaart met locatie Itaipú dam

  Itaipú dam is een van de grootste hydro-elektrische dammen ter wereld. De Itaipú dam bevindt zich in de omgeving van de Iguazú Watervallen en is gebouwd in de rivier Río Paraná, tussen de grenzen van Brazilië en Paraguay. De naam van de dam, Itaipú, is Guaraní en betekent 'de zingende steen'. In 1960 werd begonnen met de bouw van de dam en in 1984 kon de eerste eenheid van generatoren en turbines aan het werk worden gezet. In de loop der jaren is de dam behoorlijk uitgebreid en nu zijn er wel 20 eenheden, waarvan er 18 tegelijk kunnen functioneren terwijl aan de andere twee onderhoud kan worden gepleegd.

  Kathedraal van Ciudad del Este (Ciudad del Este)

  De kathedraal van Ciudad del Este werd in 1970 ingewijd en is opgedragen aan San Blas. Het originele ontwerp is afkomstig van een Boliviaanse architect. In 1989 werd de kathedraal al uitgebreid. De vorm van de kathedraal lijkt op een schip en vooral aan de binnenkant is dit goed zichtbaar: het gebouw heeft een brede voorgevel met aan iedere kant een toren en het middenschip versmalt in de richting van het altaar. Aan de zijkanten leidt een baan van ronde ramen naar een prachtig lang verticaal glas-in-loodraam met daarop de afbeelding van San Blas. Wat het meeste opvalt is het constante gezang van vogels die hun nest in de kathedraal hebben gebouwd.

  Museo El Mens (Ciudad del Este)

  Museo El Mensú: dit museum vertelt de historie van Ciudad del Este. In het museum is de handgeschreven verklaring van de stichting van de stad te zien waardoor de stad officieel bestaansrecht had. Bovendien zijn er nog een aantal andere voorwerpen te bezichtigen, zoals pijlen en bogen en verschillende interessante foto's.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Paraguay bekijken.

  Vervoer

  Je kunt vanaf Asunción en São Paulo (Brazilië) naar de luchthaven Aeropuerto Guaraní in Ciudad del Este vliegen. Erg veel keuze in vluchten tussen deze steden heb je alleen niet want er wordt maar één vlucht per dag verzorgt. Bovendien kun je de stad Cuidad del Este ook bereiken met de bus vanaf de steden Asunción, Encarnación en de Braziliaanse steden São Paulo en Foz. In de stad zelf kun je goed reizen met de taxi, maar aangezien de stad niet heel groot is, kun je ook veel te voet doen.

  Geschiedenis

  Ciudad del Este is pas in 1957 gesticht dus is nog een vrij jonge stad. De stad werd gesticht tijdens het dictatorschap van Stroessner en werd ook eerst naar hem vernoemd. De stad kreeg namelijk de naam Ciudad Presidente Stroessner, maar deze naam haalde het einde van de periode van zijn dictatorschap niet eens. In het begin bestond Ciudad del Este alleen maar uit landingsbaan, twee grote straten en een kathedraal, maar de stad is in de loop der jaren zodanig uitgegroeid dat Forbes Magazine de stad heeft uitgeroepen tot 's werelds derde commerciële stad na Miami en Hong Kong.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Ciudad del Este